--------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------

HÜKÜMETİ ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER(VİDEO)

Kırkağaç Eğitim Bir Sen hükümetin önerdiği %3+3'lük zam önerisini alkışlarla protesto etti. İşte video görüntüleri.

HÜKÜMETİ ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER(VİDEO)
HÜKÜMETİ ALKIŞLARLA PROTESTO ETTİLER(VİDEO)

Kırkağaç Eğitim Bir Sen üyeleri, hükümetin %3+3’lük zam teklifini düzenledikleri toplantıda alkışlarla protesto ettiler. Kırkağaç Öğretmen Evinde toplanan 40 kişilik Eğitim Bir Sen üyesi hükümetin teklifine razı olmadıklarını düzenledikleri basın toplantısıyla protesto ettiler.

Kirkagac.NET kameralarına bir açıklama yapan Kırkağaç Eğitim Bir-Sen İlçe temsilcisi Adem Yalçınkaya “Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’nun da belirttiği gibi dağ fare bile doğurmamıştır. Daha önce her kesme verilen ek ödemenin öğretmenler için hiç gündeme gelmemesi de biz eğitim çalışanlarını üzmüştür. Aramızda iki yıllık üç yıllık öğretmenlerimiz var aldıkları maaşlar 1.560 TL ve 1.600 TL. civarında yeni göreve başlayan bir öğretmenin 1.560 TL. aldığını hepiniz biliyorsunuz.

Bu adaletsizliği ve eğitim çalışanlarının ikinci sınıf memur olarak görülmesini kabul etmiyoruz protesto ediyoruz” dedi.
İşte Yalçınkaya’nın Kirkagac.NET kamaralarına yaptığı açıklamadan görüntüler.

HABER-VİDEO DÜZENLEME: HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)
KAMERA-FOTOĞRAF: SERDAR CEZAYİR(Kirkagac.NET)

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2012, 11:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
hülya
hülya - 12 yıl Önce

Sayın Mstafa ŞEN bayram harçlığı istemeyi unutmuşsun.OLurmu öyle şey.Bayram harçlığınıda iste hemen sonra fırsat kaçar.

Mustafa Şen
Mustafa Şen - 12 yıl Önce

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir Sen üyelerini tebrik ediyorum. İlçemiz boyutunda TİS süreci ile ilgili tavırları kamu emekçileri mücadelesinde bir dönüm noktası olmuştur.Taleplerimizin milletimizin temel unsuru (!) kamu emekçilerinin talepleri olduğunu, bunu anlamakta zorlanan hülya bey gibi zihniyetlerin söylemlerinin sadece sömürü düzenine dalkavukluk hizmeti yapabileceğini bildiririm. KESK ve Kamu Sen örgütlülüğünün 23 Mayıs tarihine ördüğü Uyarı Grevini aşağıdaki taleplerle ördüğümüzü buradan duyurarak sizleri de aramızda görmek isteriz.

GREV SÜRECİ
KESK ve Kamu-Sen, 23 Mayısta ortak grev yapma kararını açıklarken, Memur-Sen ve tüm kamu emekçilerini de “gelecekleri” için bu greve katılmaya çağırdı. Konfederasyon başkanları, hükümetin yüzde 3+3’lük zam teklifinin greve çıkmaktan başka yol bırakmadığını söyledi.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyeleri KESK’i ziyaret ederek, 23 Mayıs’taki grevi konuştu. Daha sonra yapılan ortak açıklamada konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 23 Mayısta ortak greve çıkacaklarını ilan etti.
Özgen, hükümetin 3 artı 3 şeklindeki teklifinin çalışanlarla alay etmek olduğunu söyledi. “Grevin tam da bu dönemde hayata geçmesi gerekiyor” diyen Özgen, örgütlü örgütsüz tüm kamu emekçilerine, çalışanlara bu greve katılmaları çağrısında bulundu.
‘ON YILDIR YÜZDELİK ZAMLARLA OYALADILAR’
On yıldır yüzdelik zamlarla kamu emekçilerine yoksulluğun dayatıldığını belirten Özgen, artık hükümetin bu tutumunu kabul etmediklerinin altını çizdi. Sadaka istemediklerini belirten Özgen, “Hakkımızı, emeğimizin, alın terimizin hakkını istiyoruz” dedi.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da eylem kararını duyan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, “Ne eylemi. Toplusözleşme masasını bilmiyorlar mı?” sözlerine yanıt vererek, “Elbette konfederasyonlar olarak toplusözleşmeyi de eylemi de biliyoruz. Bildiğimiz için de hükümetin bu teklifine karşı başka yapacak bir şey yok” diye konuştu.
‘SESSİZ KALDIĞIMIZ SÜRECE KAYBEDERİZ’
Toplusözleşme masasının tek yer olmadığını, hak almanın alanlardan da geçtiğini söylediklerini belirten Koncuk, KESK’le birlikte eylemlerini ortaya koyacaklarını ve 23 Mayısta greve çıkacaklarını söyledi. Emekçinin bu grevden başka yolunun olmadığının altını çizen Koncuk, “Sessiz kaldığımız sürece, iş güvencemiz de geleceğimiz de tehlikeye girecek. Bunu görmemiz lazım” dedi.
Taşeronlaşmanın son on yıl içinde 10 binden 467 bine yükseldiğini kaydeden Koncuk, 4-b,
4-c ve taşeron çalışanlarla ilgili hiçbir taleplerinin kabul görmediğini, aile yardımı bile alamadıklarını, tam bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

MEMUR-SEN’E ÇAĞRI: ‘BİRLİKTE EYLEM YAPALIM’
Memur-Sen Genel Başkanını ziyaret ederek, “Gel eylem tarihini birlikte belirleyelim. Siz hangi tarihte istiyorsanız o tarihte grev yapalım” dediklerini belirten Koncuk, hâlâ cevap gelmediğini, ama yine de bir yanıt beklediklerini söyledi.
“İş bırakmadan, grevden başka çaremiz yok” diyen Koncuk, 26 Mayısta miting kararı aldıklarını, ancak grev nedeniyle iptal ettiklerini de belirterek, “Mitingle, basın açıklamalarıyla sorunun çözülemeyeceğinin” de altını çizdi.
Koncuk ve Özgen’in görüşmesi başta Memur-Sen olmak üzere tüm konfederasyonlara “Gelin bu grevde gücümüzü birleştirip, hükümete gereken mesajı verelim” çağrısı ile sona erdi.
Tüm Kamu Emekçilerine ve Konfederasyonlara Çağrımızdır!
KESK’in talepleri nelerdi…
Hükümet ile yapılan görüşmeler de KESK’in talepleri şunlardı:

• Çalışma yaşamını ilgilendiren bütün konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan bir düzenleme,
• 2012 yılı için en düşük kamu emekçisi maaşının 2.145 TL’ye yükseltilmesini, bu çerçevede tüm kamu emekçilerinin maaşlarına %30 zam yapılmasını,
• Kamuda sözleşmeli(4/B,4/C,50/D ) vb. farklı statülerdeki güvencesiz çalışmaya son verilmesini ve tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulmasını,
• Her ne ad altında olursa olsun aldığı tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılmasını,
• Maaşlarının vergi dilimi artışından etkilenmemesini,
• Ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı KHK ile yaratılan ücret adaletsizliği ve mağduriyetlerin giderilerek gerçekten eşit işe eşit ücretin ödenmesini,
• Kadın kamu emekçilerine; başta görevde yükselme ve unvan değişikliklerinde olmak üzere çalışma yaşamında uygulanan negatif ayrımcılığa, baskı ve şiddete son verilmesini,
• İdarenin sendikalar ve üyeleri üzerinde çeşitli yöntemlerle uyguladığı baskıların son bulmasını, özgür örgütlenme ortamının sağlanmasını
Sıraladığımız talepler sadece KESK'in değil hepimizin talepleridir. Ülkemizin kamu emekçilerinin çok daha fazlasını hak ettiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Gelin, her fırsatta ülkemizin ekonomik büyüme rakamları ile övünenlerin bu büyümede en çok katkısı olan kamu emekçilerini kapı kulu olarak görmelerine birlikte dur diyelim.
Gelin, insanca bir yaşam için taleplerimize sahip çıkalım ve bu talepler için mücadeleyi birlikte yükseltelim.
Birde Grev Hukuksuzdur diyen Başbakan ve İşveren konumundaki yetkililere hukuk hatırlatması…!!!
GREVE KATILAN KAMU EMEKÇİLERİNE CEZA VERİLEMEZ!
1) Anayasa’nın 2. maddesi devletin sosyal bir hukuk devleti olduğunu belirtmektedir.

2) 51. madde; önceden izin almaksızın sendika kurma ve bu sendikalara üye olarak bu doğrultuda etkinlik yapma hakkının bulunduğunu belirtmektedir.

3) 90. madde; milletlerarası anlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası anlaşma hükümlerinin uygulanacağını belirtmektedir.

ULUSLARARASI HUKUK: CEZA VERİLEMEZ

4) 151 sayılı ILO Sözleşmesi’nin 3. maddesinin 2. fıkrasında, “… Kamu makamları bu hakkı (sendikal faaliyet) sınırlayacak veya bu hakkın yasaya uygun şekilde kullanılmasına engel olacak nitelikte her türlü müdahaleden sakınmalıdır” denmiştir. (Kamu makamları sendikal faaliyetleri engelleyemez, bu faaliyetlere müdahale edemez.)

5) 87 No’lu ILO Sözleşmesi’nin 8/2 maddesinde, “Yasalar, bu sözleşme ile öngörülen güvencelere zarar verecek nitelikte olamaz veya zarar verecek şekilde uygulanamaz” hükmüne yer verilmiştir. (Çalışanların sendikal etkinlere katılması nedeniyle cezalandırılamayacağı açık bir biçimde ortaya konmuştur.)

6) Avrupa Birliği Temel Haklar Şartı’nın “Toplu pazarlık yapma ve eylem hakkı” başlıklı 28. maddesinde; “Çalışanlar ve işverenler veya bunların ilgili kuruluşları … grev eylemi dahil olmak üzere kendi çıkarlarını korumak için ortak (toplu) eylem yapma hakkına sahiptir.” denmektedir. (Bizi de bağlayan uluslararası hukuk grevi temel bir sendikal haktır)

AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ (AİHM) ; CEZA VERİLEMEZ

7) Grev geleneği olan KESK ve ona bağlı Yapı Yol Sen’in açtığı ve 27 Mart 2007 günü karara bağlanan başvurusunda (Karaçay – Türkiye) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, greve verilen ceza için “demokratik toplumda gerekli olmadığı” sonucuna vararak Türkiye’nin AİHS’in 11. maddesini ihlal ettiği kararını vermiştir.

8) Yapı Yol Sen’in açtığı ve 17 Temmuz 2007 günü karara bağlanan diğer başvurusunda (Satılmış ve Diğerleri – Türkiye) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de grev yapan çalışana ceza verilemeyeceğine karar vermiştir.

9) İş bırakma eylemine katılan öğretmenler adına açılan ve 17 Temmuz 2008 günü karara bağlanan başvuruda (Urcan ve Diğerleri – Türkiye) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başvuranlara uygulanan cezai yaptırımların “demokratik bir toplumda gerekli olmadığı” sonucuna varmıştır.

DANIŞTAY; CEZA VERİLEMEZ

10) Danıştay 1. Dairesinin E.2001/3307, K.2001/4415 sayılı kararında “… sendikal faaliyet kapsamında bir gün süreyle göreve gelmemesi fiilinin mazeret olarak kabulünün gerektiği, dolayısıyla 657 sayılı yasanın 125/C-b maddesinde öngörülen “özürsüz” olarak bir gün göreve gelmemek fiilinin sübuta ermediği görülmüştür” denmiştir.

11) Danıştay 12. Dairesinin E.2004/4643, K.2005/313 sayılı kararının gerekçesinde “… davacının sendikal faaliyet kapsamında göreve gelmemesi fiilinin mazeret olarak kabulünün gerektiği dolayısıyla 657 sayılı. Yasanın 125/C-b maddesi anlamında özürsüz olarak göreve gelmemek fiilinin sübuta ermediği görülmüştür.” denmiştir.

12) Danıştay 12. Dairesinin E.2005/5767, K.2008/225 sayılı bir başka kararında “… davacının sendikal faaliyet kapsamında göreve gelmemesi fiilinin mazeret olarak kabulünün gerektiği…” denmektedir.

13) Ayrıca TCK 118. maddesinde sendikal faaliyetin engellenmesi yasaklanmıştır.

BAKANLIK GENELGESİ; CEZA VERİLMESİN

14) 05.08.1999 gün ve 1999/44 sayılı Başbakanlık Genelgesi’nde “…Kamu görevlilerinin sendika ve konfederasyonlar şeklinde örgütlenmelerine engel olunmaması bu örgütlerin etkinliklerinin genel kolluk yetkisi kullanılarak müdahale edilmemesi, sendikal çalışmaları nedeniyle sendika yöneticilerine ve üyelerine disiplin cezası uygulanmamasının gerektiği“ belirtilmiştir.

MEB HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ; CEZAYA GEREK YOK!

15) MEB Hukuk Müşavirliği’nin 27 Şubat 2012 tarih, 02-17848 sayılı yazısında, sendikal kararlar doğrultusunda yapılan iş bırakma eylemlerine katılımın sendikal faaliyet olarak kabul edilmesi gerektiği” belirtilmiştir.

SONUÇ…

Tüm ilgili yasa maddelerinin, genelgelerin, uluslararası ve iç hukuk kararlarının değerlendirilmesi sonucunda; sendikaların aldığı grev kararı sonucu greve katılan çalışanların herhangi bir ceza almayacağı ortadadır. Kamu emekçilerinin greve çağrısına uymalarında herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır.

Son sözümüz sessiz çoğunluğa…
" Adaletin en büyük düşmanları, kendi hallerinden memnun olan kölelerdir. "
Saygım; Mücadeleleri İle Yarınlarına Onurlu Bir Gelecek Bırakacak Kamu Emekçilerine…

abcd
abcd - 12 yıl Önce

bizim burda derdimiz zam oranı deil.....zaten hepinizin gözü öğretmenlerin aldığı paranın içinde size ne alınan verilen paradan biz burda memurla dalga geçercesine verilen zammı protesto ettik...kendilerine %60 gibi bir oranla zama yapıyolarsa eğer bu dönütleride göze almış demeklerdir...o zaman kendilerine verilen zamlarıda %3e çeksinler sorun yok çok şükür biz geçinip gidiyoruz...lütfen önce amacı öğrenin sonra yorum yapın....

ALİ BEY
ALİ BEY - 12 yıl Önce

Hülya rumuzlu arkadaşım bu ülkede bir milletvekili danıimanı 5.500tl maaş alıyor milletvekili şoförü de aynı. o kadar çok örnekleri var ki.kendilerinin maaşlarını bir gecede % 70 %100 arttırabiliyorlar ama memura gelince yok.tepki buna .bu ülkede enflosyan % kaç öğren önerilen zam ne.kim hakediyorsa onun gözünü toprak doyursun.ben de olsam % 3 + % 3 zamı alkışlardım.

hülya
hülya - 12 yıl Önce

Sizin gözünüzü sadece toprak doyurur.Allahtan korkmaz kuldan utanmazmısınız Bu ülkede ve dünyada milarlarca kişi açlık sınırında iken siz en az ücretle birlikte 2.5 veya 3 milyar maaş elinize geçiyor.Hala çoçukların hakkını çalarak derslere girmiyorsunuz.Benim verdiğim vergiler size haram olsun


         Kirkagac.Net