KIRKAĞAÇ HABER

BÖYLE AŞURE HAYRI GÖRÜLMEDİ(VİDEO)

EĞİTİM

METEM öyle bir aşure hayrı düzenledi ki görülmeye değerdi. İşte video görüntüleri.

BÖYLE AŞURE HAYRI GÖRÜLMEDİ

METEM’de Muharrem Ayı dolayısıyla düzenlenen Aşure hayrı unutulmayacak anlara sahne oldu. Mesleki Teknik Eğitim Merkezi(METEM)’in “Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde öğrencimi izliyorum ve disiplin olayını azaltma projeleri” kapsamında yapılan voleybol turnuvasının ardından bugün düzenlenen Aşure Hayrı coşkuyla gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Kırkağaç 6.Jandarma Komando Alay Komutanı Albay Semih Okyar, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Bakır Belediye Başkanı Ramazan Martin, İlyaslar Belediye Başkanı Osman Çelikel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Mithat Uysal ve okul müdürleri katıldı.

Yenen yemeğin ardından başlayan Aşure Hayrı, Kırkağaç’ta ilk kez halay, çiftetelli, harmandalı oyunlarıyla yapılırken, öğrencilerin birbirinden güzel türküleri seslendirmesi programa ayrı renk kattı. Öğrenciler ve öğretmenlerin birlikte oynamaları ise davetlileri coşturdu.

İşte Kirkagac.NET farkıyla METEM’in düzenlediği Aşure Hayrından görüntüler ve yapılan birbirinden güzel röportajlar.

HABER-FOTOĞRAFLAR-KAMERA:
HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN



TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

*******


TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

*********

**********

*********

******

Yorumlar (25)

ali yanaş 12 Yıl Önce

bu organizasyonda emeği geçen herkese ve haberi hazırlayan Hakan DEMİR' çok teşekkürler

VATANDAŞ 12 Yıl Önce

Nedir Aşure gününde cereyan eden 10 önemli olay? 1) Hz. Adem’in tövbesi o günde kabul edildi., 2) Hz. Eyüp, hastalığından o günde şifa buldu, 3) Hz. Yusuf, kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan o gün kurtuldu. 4) Hz. İsa efendimiz o gün dünyaya geldi ve semaya yükseldi. 5) Hz. Musa, o gün Firavunun zulmünden kurtuldu. 6) Hz. Yunus, balığın karnından kurtuldu. 7) Hz. İsmail o günde doğmuştur. 8) Hz. Nuhun gemisindekiler o günde felah bulmuşlardır. 9) Hz. İbrahim’in Nemrut’ un attığı ateşten selametle kurtulması 10) Maalesef Hz. Ali efendimizin oğlu, peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizin hunharca şehit edildiği gündür. BÖYLE MÜBAREK BİR GÜNDE HARMANDALI, HALAY, ÇİFTELLİ OYNANIYOR OLMUŞMU YANİ ŞİMDİ AŞÜRE GÜNÜNÜN ADABINA UYMUŞMU

2.vatandaş 12 Yıl Önce

aşure gününde harmandalı adetini bu sene gördük. ben de çok yadırgadım. kerbelanın anısına hiç yakışmamış. umarım bundan SONRA DEVAM ETMEZ

3. vatandaş 12 Yıl Önce

oldu olacak bir de dansöz tutup oynatsaydınız.ayıp sizin yaptığınız,koca koca adamlarsınız. reddediyorum sizin yaptıklarınızı

merve 12 Yıl Önce

bugün çok güzel bir asure günü oldu süper eğlendik eğlenceyi hazırlayan hocamıza teşekkür ederim haberi hazırlayan hakan abiyede çok teşekkürler..!

emekli öğretmen 12 Yıl Önce

gerçekten çok eglenceli harika bir gün olmus.tebrik ediyorum metemi.metem biraz bu güzel günlerde geride kalmıstı.şimdi gördümki kendine gelmiş.önemli olan öğrencilerle birlik ve beraberlik içerisinde olamktı.onuda basarmıslar kutluyorum hepinizi..

hercai 12 Yıl Önce

vatandaşmısın nesin.ne atıp tutuyosun.yok eglence olmazmıs aşurede.bırak bu geri kafalılıgı harijka olmus.orada kaymakam belediye başkanları alay komutanı bütün üst yetkililer var.sen dahamı iyi bileceksin.

Gönül 12 Yıl Önce

Hercaimisin nesin Vatandaş rumuzuyla yazan arkadaş doğru söylüyor.Sen ne oluyorsun araştırdın mı Aşure gününün hikmetini yapılması gerekenlerini konuşuyorsun yok geri kafalı bilmem ne bütün söylemlerini aynen iade ediyorum.

arzu 12 Yıl Önce

farklı birşey olmuş.yenilikler güzeldir.

ersen 12 Yıl Önce

valla ben eleştirilere katılmıyorum.öğrencileri bu tür etkinliklere çekmek için yapılan çok güzel bir uygulama süpersiniz.. ersen-soma

Pessimistic. 12 Yıl Önce

çağ dısı düşünceler elbette olacak.aşure hayrı muhteşem kutlanıyor bu bile eleştiriliyor vay bunların aklına

otilip 12 Yıl Önce

meteme yakıstı.hiç bu kadar eglenmemiştim :)

birisi 12 Yıl Önce

aşure günü hz. hüseyinin şehit edildiği gündür. dans ederek kutlamışlar resmen yaa,bence de çok yakışıksız olmuş,umarım bu ilk ve son olur.

A.DEVECİOĞLU 12 Yıl Önce

O eğlenceyi düzenleyen benim.Yorumlarınızdaki eleştirilere katılıyorum Haklısınız aşure ayı kutsaldır hatta yapılan aşure günü değil aşure hayırıdır.Ancak biz orada bilgisayardan müzik açıp oynayıp eylenmedik. Aşure hayrının ardından ögle arasında derslerdende geri kalmamak adına 20 dk süren sesi güzel olan öğrencilerimizi onure etmek,onların yeteneklerini ön plana çıkararak yanımıza çekmek,gençleri sevdiğimizi,anladığımızı, değer verdiğimizi hissettirmek,BİRLİK ve BERABERLİĞİN önemini DİNİ VE MİLLİ duygularla pekiştirmek amaçlı yapılmış bir etkinlikti. Biraz önce kolidorda gazeteyi elimde gören öğrenciler yanıma geldiler.Boyumu aşan erkek öğrencim gazetede Kaymakam Beyi göstererek -"Ben bu adamı çok seviyorum dedi.Baktım. Bana "OĞLUM bir bardak su verirmisin dedi " diye devam etti.Biz gençlerimize sahip cıkmazsak ,sevdiğimizi söylemezsek ,el uzatmaz,destek olmassak dışarıda onları bekleyenlerin önüne atmış ekmegine bal sürmüş oluruz diye düşünüyorum.

kesin şu saçmalığı 12 Yıl Önce

neyi kutladığınızı merak ediyorum. kerbela şehitlerinin şehit olmalarını mı? Yezidin ve askerlerinin galibiyetini mi? o geri kafalı diyen zavallılar acaba kendileri çok mu ileri kafalıymış? eğlence düzenleyebilirsin ama bunu aşure adıyla isimlendirmen ehli beyte saygısızlıktır.imam hüseyin ve askerlerini rahmetle anıyorum.

A.DEVECİOĞLU 12 Yıl Önce

Hataysa benim lütfen METEM e mal etmeyelim.Teşekkürler

öğretmen 12 Yıl Önce

bu günü hazırlayan öğrencileri organize eden tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler çok güzel oldu.bizi yalnız bırakmayarak gelen tüm konuklarımıza teşekkürler bizi onurlandırdınız.öğrencilerimizi çok seviyoruruz hepsiyle gurur duyuyoruz hepsi pırıl pırıl gençler.

reflo 12 Yıl Önce

kıskananşar çatlasın.aynur hoca başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum.harika bi organizasyon

eğitimci 12 Yıl Önce

Sadece başlığa bakıp yorum yapmayalım arkadaşlar.Öncelikle bu bir ogye faaliyetidir. Ogye nedir? Okul gelişim yönetim ekibidir.Bu faaliyet Ogye ekiplerinden ‘öğrencilerin okulu sahiplenme duygularını geliştirme ekibinin bir çalışmasıdır.’ Bu ekip bu yıl okulun bahçesine öğrencilerle birlikte gül ve zeytin fidanı dikmiştir. Neden ? Kendi faaliyetlerinden dolayı okulu sahiplenmelidir. Aşure günü düzenlenmesi de bu ekibin bir faaliyetidir. Burada amaç öğrencilerin birlik ve beraberlik içerisinde kendi getirdikleri malzemelerle ortak bir amaç uğruna bir faaliyette bulunmalarıdır. O gün okulda davetlilere yemek verildi , veli toplantısı düzenlendi , aşure hayrı yapıldı, 251bin dev öğrenci projesi tanıtıldı kitap tanıtım reyonu düzenlendi , tüm bunları buradaki öğretmen ve idareci arkadaşlar yaptı. Eleştiri yapın ama bunları lütfen dikkate alın. Çünkü öğretmenin aşure düzenlemek gibi bir görevi yoktur.Bunu ancak öğrencileri için yapar. Öğrencilerin kendi becerilerini sergilemesi için bir program hazırlama zorunluluğu yoktur. Bu programı hazırlamak için ev ve çocuklarından fedakarlık yapar.Ama düzeysiz eleştiriler nedeniyle öğretmenlerimizi bu tür faaliyetlerden soğutursunuz. Ondan sonra öğretmen dersine girer ve evine girer.Öğrencinin derdi varmış bana ne der?Lütfen bu tür faaliyetlerde görev alanlara destek olalım. Çünkü bu işler fedakarlık ister. Parayla adam tutsanız öğrencilerden malzeme toplayıp 3 kazan aşure yapamaz. İlçemizin saygıdeğer protokolünü okula getiremez.

HAYRETTİN 12 Yıl Önce

okulumuzn böyle bir aktiviteye imza atıkları icin tbr ederim emeği gecen tüm öğretmenlerimize tşk ederim harika olmuş

Allah akıl fikir ve irade versin... 12 Yıl Önce

mübarek muharrem ayı ve nasıl karşılıyoruz bunu düzenleyen eğimtimci arkadaşları kınıyorum

ali veli 12 Yıl Önce

önce böyle bir çalışma sadece ogye dediğiniz etkinlik çerçevesinde yapılsa kabul edilebilir.ama işin içine aşure günü eklentisi girerse biraz amacından sapar.çünkü aşure günü yorumlarda söylendiği gibi önemli ve manevi bir gündür. kimse metem öğrencilerine oynamasın zıplamasın demiyor ama işin usul ve adabı olmalı.yemek ve eğlence olsa kabul. benim kızdığım nokta bunu doğru göstermek için çabalıyorlar.yanlışsa düzeltmek lazım.kabul etmek lazım...vesselam...

ahmet dergah 12 Yıl Önce

bu etkinliği düzenleyen arkadaşların ya bilgisi ve seviyesi bu kadar yada bu işi bilinçli yaparak öğrencileri ve okulu bahane ederek çaktırmadan bi alaycılık var.

mst 12 Yıl Önce

Ne var çocuklar bir öğle paydosunda aşure yemişler oynamışlar. Sanki dünyanın sonu..Bazı keller ve fodullar işte kerbela da şehitler olmuş filan..Kardeşim hangi aşure dağıtan insan kerbelayı hatırlatarak bu adeti yerine getiriyor kii de bu çocuklardan bunları hatırlamasını bekliyorsunuzi? Bunu düzenleyen kardeşim iyi düşünmüş tebrik ederim..Seneye devamını da bekleriz gerçi ben yemedim ama..

Ender Kaska 12 Yıl Önce

Bizde o kulda okuduk. Bize emeği geçen Öğretmenlerimize öncelikle teşekkür eder ellerinden öperim. Güzel bir etkinlik olmuş. Şimdi bu etkinliği eleştiren arkadaşlara insaf edin diyorum. Şunu sormak istiyorum Mevlid okutulsa bu kadar kolay karalama yapabilirmiydiniz?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.