KIRKAĞAÇ HABER

ADD'DEN “KUTLAMA İPTALİNE“ SERT TEPKİ(VİDEO)

GÜNCEL

Kırkağaç Atatürkçü Düşünce Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptali nedeniyle sert bir açıklama yaptı. İşte görüntüler.

Kırkağaç ADD’den Kutlama İptaline Sert Tepki(VİDEO)

 

İlçemiz Atatürkçü Düşünce Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptali nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Kırkağaç ADD binasında yapılan açıklamayı dernek genel sekreteri Nevzat Sezgin okudu. Basın açıklamasına Başkan Ali Yıldız, Dernek Genel Sekreteri Nevzat Sezgin, yönetim kurulu üyeleri Orhan Kamalı ve Adnan Kılıcı katıldı. Kirkagac.NET kameralarına konuşan Nevzat Sezgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşanmıştır. Başbakanlığın, Van depremini bahane ederek yayınladığı genelgeyle, her yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet kutlamalarını iptal etmesi anlaşılır ve kabul edilebilir değildir.


Van depreminin ulusumuzda açtığı yara, ulusal iradenin devlet yönetim şeklinde yansıyan ve birliğin, dirliğin sembolü olan Cumhuriyet’in varlığı ile sarılıyor, sarılabiliyor. Acıları etrafında ulusça sergilenen tutum, birlik ve dayanışma içinde olma çabaları, yurdun her bir köşesinden uzanan yardım eli, ulus olarak sahip olduğumuz öz değerlerin Cumhuriyetle 88 yılda kazanılan yurttaşlık bilinci ve dayanışmasının sonucudur.


Van ve Ercişli yurttaşlar depremin yol açtığı ölüm ve yaralanmalarla boğuşurken, yurdun diğer köşelerinde toplumun balo, eğlence düzenlenmesinin söz konusu olamayacağının bilinciyle, Başbakanlığın genelgesinden çok önce, etkinliklerin eğlence bölümünü iptal etmelerinin altındaki neden de yine aynı yurttaşlık bilincidir.


88 yıllık tarihinde yüzlerce deprem felaketini yaşayan Cumhuriyetimizde törenlerin iptal edilmediği düşünülürse, Başbakanlığın, çelenk sunuş ve tebrik kabulü dışında kalan Cumhuriyet etkinliklerini resmi törenleri de kapsayacak şekilde iptal etmesi, deprem üzerinden Cumhuriyet’e saldırma, Cumhuriyet kavramının içini boşaltmak adına felaketten çıkar elde etmeye; zihinsel arka planında var olan projenin uygulanmasından başka anlama gelmiyor.


Depremde acılara boğulmuş evsiz yurtsuz kalmış insanların yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için toplanan; önce geçici daha sonra kalıcı hale getirilen vergileri, amacı dışında kullanabilen bir zihniyetten, her fırsatta laik Cumhuriyetle hesaplaşmak istediklerini anlamak mümkündür.


Biz; Bağımsızlığa ve Cumhuriyetin kazanımlarına sonuna kadar bağlı olanlar, değer verenler, Van depremi üzerinden, ulusun duygularının sömürülmesine, Cumhuriyetle hesaplaşılmasına izin vermeyeceğiz. Van depreminde olduğu gibi yeteneksiz yöneticilerin yol açtığı türlü felaketlerle boğuşan ülkemizde yaşanan acılar bizim de acımızdır. Yardım ve dayanışma ellerimiz Van’a ulaşmak üzere yurdun dört bir tarafından uzanmaktadır. Aynı zamanda acıların azalmasının temeli olan yurttaşlık dayanışması ruhunu bizlere veren Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümü etkinliklerimizi, acı içinde olanları incitecek aşırılığa kaçmadan yapmaya, yaşatmaya kararlıyız.


Her bir üyemiz hiçbir şey bulamazsa da eline tutacağı yanan bir kibrit çöpü ile de olsa Cumhuriyet’in sokaklar arasında ışık saçmasına Türk ulusu ile buluşmasını sağlayacağız.

Gün yurttaşlık dayanışmasını sergilemek günüdür. Acıda olduğu gibi bize geleceği vaat eden Cumhuriyet’in anlam ve içeriğine uygun kutlama da göstermeliyiz.


Cumhuriyetimizin 88. Yılında tüm yurtsever aydınlar olarak, Cumhuriyete ve kazanımlarına karşı gizli açık her türlü saldırıya birlikte karşı koymaya çağırıyor, Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağımıza olan inancımızla, Cumhuriyete yönelik gizli ve açık yürütülen saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.

İşte Kirkagac.NET farkıyla basın açıklamasından görüntüler.


HABER-FOTOĞRAFLAR-KAMERA: HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

********


********

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


*************

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



*********

**********

********

********

Yorumlar (11)

arzu 13 Yıl Önce

İşte budur! tebrikler

fatih kaya 13 Yıl Önce

keşke iptal edilmeseydi cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlanan maneviyatımızın en üst düzeye çıktığı günlerdendir.ama 28 şehit ve van depremi tazeliğini korurken bir burukluk yaşanacaktı.aynı durum olmasa da 1999 da zafer bayramı ve 29 ekim cumhuriyet bayramı yine kutlanmamıştı.bilgilerinize

mechul 13 Yıl Önce

1- Bir Ülkenin yöneticileri depremden üç gün sonra bir gazetenin resepsiyonuna katılıp eğlenebiliyorsa, 2-Aynı ülkenin Milli EĞitim Bakanı programlarını ertelemeyip Fransa'larda seminerlere katılıp depremde ölen Öğretmenleri için bir başsağlığı bile dilemiyorsa, 3- Aynı ülkenin Başka bir Bakanı çıkıp Yaklaşık 11 yıldır toplanan DEPREM VERGİLERİNİN duble yol ve diğer yapım işlerinde kullanıldığını ve deprem için toplanan vergilerin ne kadarının deprem için harcandığının cevabını veremiyorsa, O ÜLKE'de neden Geçit törenleri yapılan ve sadece insanların gece meşaleler yakarak Fener alayı düzenlediği Cumhuriyet BAyramı Kutlamaları iptal edilir. CEVEBI SİZ VERİN

Serdar CEZAYİR (Ulusal Devrim) 13 Yıl Önce

Sonuna kadar arkandayız hocam yüreğinize sözlerinize sağlık. Bu ülkede Cumhuriyet'ini savunan bir avuç insan olsakta ilelebet Cumhuriyet diyen ayak sesleri olucağız .

sosyalist 13 Yıl Önce

ey yorumcu arkadasım cahil fatih kaya..99 depreminde 30 ağustos zafer bayramı kutlandı ..halk oyunları yada çeşitli eglenceler olmadı..ama kutlandı..29 ekimde normal olarak kutlandı..çocuksun sanırım yada hazıfa kaybına ugradın

gerçekçi 13 Yıl Önce

helal olsun nevzat hocam 60 yasına geldin bırakmadın bunlara bu yurdu

hülya 13 Yıl Önce

siz kutlayın beyler kutlayın eğlenin.kim tutar sizi.bir çok öğretmenimizin cenaze töreni bir çok ilimizde yapılırken siz eğlenin onlara acı çeken insanlara niye saygı gösterelim değilmi.bizim derdimiz cumhuriyetin değerlerine saygı.çünkü sizin anlayışınıza göre cumhuriyetin değerleri çoçukların ve sizin eğlencenizdir.Allah aşkına acı çeken evsiz yursuz o kadar insan varken aynı acıyı çekiyormusunuz vicdanlarınızda siz evsiz yurtsuz kalsanız kutlama yapacak durumda olurmusunuz .saygı saygı saygı insan için saygı

hüseyin 13 Yıl Önce

add genel başkanı kimdi ya. tansel çölaşanmıydı neydi. hani şu danıştay saldırısında alpaslan aslanın saldırısını dini içerikli diye söyleyen türkiyenin en büyük yalancısı iftiracısı pravakatörü. add nin fikrine saygı duyulacak yanı mı kaldı be.sizi gidi atatürk istismarcıları.

fatih kaya 13 Yıl Önce

cevabım akil olanadır.okuma yazma gibi bir yetenek varsa kullanılmalıdır.aksi takdirde insanda bir ömür baki kalacak sıkıntılar oluşabiliir.yaşı tutanlar 08.10.1999 tarihli 16250 no'lu genelgeyi açın okuyun.yok bulamıyorsanız 5 ocak2007 tarihli 2007/1 sayılı genelgeyi bulun okuyun yine anlayamazsanız yazın bir ara size yardımcı olurum bu arada yaşımı merak ediyorsanız sadece 9

şeyma 13 Yıl Önce

Allah sonumuzu hayretsin

gurbetci 13 Yıl Önce

08.10.1999 tarihli basbakan bülent ecevit imzali basbakanlik genelgesinde 17 agustos depremi sebebiyle Cumhuriyet bayrami kutlamalari sadece Atatür anitina celenk koymakla ve kutlama tebriklerini kabul etmekle sinirli tutulmustur." diye yaziyor. O zamanda bu ADD isimli kurulus memleketimizde faaliyet gösteriyordu. Hic duydunuzmu ey vatandaslar o dönemin Hükümetine sert tepki gösterdigini? Demek ki maksatlari üzüm yemek degil bagciyi dövmek:)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.