KIRKAĞAÇ HABER

EĞİTİM BİR-SEN, TÜRK EĞİTİM-SEN’E CEVAP VERDİ (VİDEO)

GÜNCEL

Kırkağaç Eğitim Bir-Sen'den Türk Eğitim Sen'e cevap geldi. İşte video görüntüleri.

EĞİTİM BİR-SEN, TÜRK EĞİTİM-SEN’E CEVAP VERDİ (VİDEO)

Okul müdürlerinin görevden alınmasıyla ilgili Kirkagac.NET’e özel bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Kırkağaç İlçe Temsilcisi Arif Çivi’ye, Eğitim Bir-Sen’den cevap geldi.

Eğitim Bir-Sen ilçe binasında yapılan açıklamayı sendika temsilcisi Turgay Akbayrak okudu.
Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Milli Eğitim Bakanlığı’nca uygulamaya konulan yeni Yönetici Atama Yönetmeliği gereğince Milli Eğitim’de Müsteşar dışında bütün kadrolar görevlendirme şeklinde değiştirilmiştir. Öğretmenlik dışındaki tüm kadrolar görevlendirmeye dönüşmüş ve dolayısıyla okul müdürlükleri de kadrolu bir makam değil görevlendirmeye dönüşmüştür.

Şer gördüğümüz şeyler hayır olabilir. Allah dilemedikçe hiç kimse hiç bir şey dileyemez. Ne yapsak ne desek olacak olanı engelleyemeyiz, olmayacak olanı da olduramayız. 
Sabır sabır sabır! Nefsin galebesiyle öfkelenerek yanlış söz ve davranış sergilememeye sabır. Hislerimizin aklın önüne geçmemesi için sabır. Başımıza gelen her musibet veya keder için sabır.
Sabrın sonu hep mükâfat olmuştur. Aksini söyleyen doğru söylemez.

Yürüyüşe söz verip yola çıkmış olanların, mertçe duruş göstermeleridir. Sinerek, zoraki ve birilerinin gölgesinde yolda yürünmez. Her bir yolcu adanmışlığını yalnız "Allah'ın rızası" uğruna ortaya koymalıdır. 
Zorluklara göğüs geremeyecek, yaptığı icraatı sahiplenmeyip başkasını hedef gösterecek, istişarî kararlara uymayacak, kendi mevzisini koruma adına inisiyatif almayacak (bürokrasi, siyaset ve stk lardaki üst düzey) kişilerle, özelde Yeni Türkiye'nin değişen eğitim paradigmalarını gerçekleştirmek, genelde ise "Dünyaya adaleti ve insanlığı hakim kılacak, Mazlumların/Ümmetin umudu Büyük Türkiye" idealine yürünmez. Ufkuna makamı, rantı, erki, lüksü koymuş ruhları çürümüşlerle, "Kadim Medeniyetimiz" yeniden inşa edilemez! Bunların kendilerini yenilemeleri veya değiştirilmeleri elzemdir!!!

Yeni yönetmelik doğrultusunda okullarda görevlendirilecek müdürlerin değerlendirilmesinde okul öğretmenleri, aile birliği başkanı ile yardımcısı, okul öğrenci temsilcisi 40 puan, İlçe Milli Eğitim 60 puan vermektedir.
Görev almak isteyen bir müdürün kendi okulundan yeterli puanı almadan görevlendirilmesi oldukça zordur. Böyle bir görevlendirme tepeden inme olacaktır. Bu da büyük eleştirilere sebep olacaktır. Anlatıldığı gibi burada tek değerlendirme mercii İlçe MEM değildir.

İlçemizde yapılan değerlendirme sonucunda, bahsettiğimiz mercilerin değerlendirmesi ile 75 puanı geçemeyen, bazılarının söylemlerinin aksine sendikamıza üye müdür arkadaşlarımızın sayısının daha fazla olduğu görülmüştür. Yapılan değerlendirmede Eğitim Bir Senden 5 kişi, Türk Eğitim Sen den 2 kişi, Aktif senden 1 kişi müdürlük için yeterli puanı alamamıştır. Sizlere soruyoruz? Bu mudur yandaş ve torpilli değerlendirme? Bunu sizlerin vicdanına sunuyoruz.

Eğer iyi araştırırlarsa böyle bir değerlendirmenin tüm il genelinde olduklarını göreceklerdir. Kaldı ki EBS üyesi olmayıp değerlendirme sonucunda yeterli puanı alan birçok müdür arkadaşın olduğunu göreceklerdir.
Üzülmemek, kendini kötü hissetmemek ne mümkün!

Devlete millete yıllarca eksiğiyle kusuruyla ama samimiyetle hizmet ettikten sonra, kendini dışlanmış hissedivermek. Ne desek kırgınlığı engelleyemeyiz. Ama her biri şerefiyle devlete/millete hizmet etti/hizmet etmeye gayret ettiler. Tam bu üzgün halet-i ruhiyelerinin üzerine, ateşe benzin döken fitnecilerin kulaklarına fısıldadıklarıyla umarım ateşlenmezler. Doğruları bilmeden de umarım önyargıyla bileti bize kesmezler. Gerçi üç dört gündür de aşağıda resimde gördüğünüz vakıa...

Samimiyetimiz, referansımızdır. Bizi bilen sözümüze itibar eder. 
Mağdur olan üyelerimizin hukuki olarak yanında olacağız elbette. 
Amaç Kırkağaç’a hizmet midir, yoksa bağcıyı dövmek midir? Bu açıklamayı yapan malum sendikanın temsilcisi Kırkağaç’tan gitmek için kaç defa mahkemeye başvurmuştur? 
Bunları açıklasın.

Bulunduğu Kurumun idareci koltuğundan değil oraya güç veren bir anlayışın yanındayız. Değil 25 yıl 40 yıl bile olsa Kırkağaç’ın eğitimine bir enerji katmayacaksa orada görev yapmanın bir anlamı yoktur.
Malum düzmece listenin çok iyi incelendiğinde hiçbir resmiyetinin ve geçerliliğinin olmadığı görülmektedir. Burada asıl amaç malum listede adı geçen çalışkan ve başarılı öğretmenlerimizi kamuoyunda hedef haline getirme çabasıdır. Adı geçen arkadaşların hiçbir görev talebi olmadığı gibi onların asıl gayelerinin Kırkağaç’ın eğitiminin nasıl daha ileri bir düzeye getirileceğidir.

Burada herkesin bilmesi gerekir ki, her değişim sancılı olur. Elbette eleştiriler olacaktır. Âmâ bu eleştiriler yıkıcı ve mesnetsiz olmamalıdır. Aslolan değişime referans olan hareket noktasının Hak kani Dava merkezli olmasıdır. 

İşte Kirkagac.NET farkıyla haberin video görüntüleri.

HABER-FOTOĞRAFLAR-KAMERA: HAKAN DEMİR(İHA)










Yorumlar (33)

DOĞAN 10 Yıl Önce

kirkağaçimizin başarili okul müdürlerini görevden alip yeni yetmelere yer açan eğitimbirseliler boşalttiniz koltuklara oturun artik her taraf boş nereyi beğenirseniz

KİM 10 Yıl Önce

siz kendi üyelerinize bile sahip çıkmamışsınız süper bir sendika, yeni atananlar kimler olacak bir bakalim

mehmet ali erol 10 Yıl Önce

içinzde en yaşlı üyeniz mehmet doruklu gözüküyor yakışmıyor yanınmıza gençlerin arasına eğitimci olmayan birini çıkarın içinizden gençler olsun

bulut 10 Yıl Önce

tabi ki değerlenderme ilçe milli eğitim tarafından yapılmaktadır bundan kimsenin şüphesi yok okuldan gelen puanlar ne olursa olsun ilçe mili eğitimin verdigi puanlar belirleyici oluyor.adama sormazlarmı ilçe milli eğitim müdürünün puaanını kim verdi bununuda sorgulanması gerekmektedir.

feyyaz bilir 10 Yıl Önce

yaw he he

sen 10 Yıl Önce

arif sen müneccimmisin nereden biliyorsun benim ve arkadaşların müdürlük başvurusunda bulunacağını da liste yayınlıyorsun huzuru ilahide görüşürüz.çok değil 2 ay sonra kimler müdür olacak belli olur sabret ve beklemesini öğren ha bu arada sende akhisarda müdürlük için başvuruda bulun unutma ha vakti geçirme bakıyorum müdür koltuğuna yapışmıssın kalkmak zoruna gidiyor.

akp li 10 Yıl Önce

akp ye oy verdim hemde kurulduğundan bu yana lakin burdaki kimse beni temsil etmiyor...mhp iktidarken bunların hepsi mhp liydi...şimdi akp li yarın ne olur bilinmez insanda bi duruş olmalı kardeşim bu nedir ya

kırkağaç da öğretmen kalmadı 10 Yıl Önce

kırkağaç da eğitimciler arası çekişmeden dolayı bu yıl öğretmen kalmadı.gelen nalet okuyor bu ilçeye sizin gibiler yüzünden.müdürleri görevden alıp kendinize koltuk açmakla uğraşacağınıza bir an önce kırkağaç a öğretmen getirmenin yolunu bulun bence.yarın iktidar değişir sizleri de birileri gönderdiği zaman kuyruğuna basılmış kedi gibi bağırır ve saat kulesinin önünde pankartlarla dolaşırsınız.sizi görevden alanlara kahrolsun demeye başlarsınız.şimdi devir sizin devriniz ötün baklalım iktidar değişince o sendika da kaç kişi kalacak göreceğiz ve ben buraya o kişileri ve şimdiki kişileri yazacağım.

Füzyoncu 10 Yıl Önce

demek ki ne olmak gerekliymiş kim iktidardaysa ondan yana olmak gerekiyormuş demircide mhp nin kanatları altında eğitim sürenler solculardan dayak yediğinden bahsedenler ülkü ocağının önder'liğinde onun gölgesinde eğitimini yapıp ama solcularada en azami derecede göz kırpmaktan geri durmayan bundan da bıkmayan ama ahkam kesmekten geri durmayan referandumda el altından hayıra çalışan ; uzun soluklu siyaset arenası pastasından pay kapmak nasıl bir şey öğrenmek isteriz . değerli eğitimci arkadaşlar bu sene kaç öğrenciniz tıpı kazandı kaç öğrenciniz siyasal bilgilere girdi kaç öğrenciniz mühendisliklere girdi bundan bahsedin koltuk kavgasından eğitim tarumar olmuş kimsenin umrunda değil eskileri eleştiriyorlar ama eskiler tıp okuyacak ülkeye bürokrat ve mühendis yetiştiren kadrolardı ya siz biraz bunlardan bahsedin .. tanıdığım birisi memleketine gittiğinde ülkücülerin takıldığı kahvelerden ayrılmadığını hala anlatır durur akp bence yanılgı içinde bilginiz olsun. kılavuz kapan hikayesi

hakkın ve haklının yanında... 10 Yıl Önce

ikbal peşinde koşanlara payanda olmayın.çıkın bir açıklama daha yapın metem müdürü neden 75 in altında not aldı mantıklı olarak izah edin, samimi olduğunuza insanlar inansın...

9 10 Yıl Önce

1 üye öğretmen olmamakla birlikte 9 kişi ..açıklamaya desetk veren..bu göruntu bıle yapılanın yanlışlığını anlatyr..kasımda mudur atamaları yapıldığı zaman kım neden baraj altında kalmış öğreneceğiz..bu arada o yönetımden kaç kişi 10 yıldır eğitim birsen uyseı merak edyrm..dun akp karşıtı olanlar bugun eğitim birsen sendıka yönetımlerındeyse aslında değişim derken nasıl değişim olduğu ortadai.manısa genelı böyle zaten..yazık akpartı kendı elıyle kendını btryr.ömer başkan görmyrmu acaba buradakı arkadaşların dun nerde olduklarını..

ozan bala 10 Yıl Önce

koltuk meselesine gelirsek, tamam listede ismi yazılanlar o makamlara gelmesin. yerine kimleri getirelim. yeni türkiyenin şekillenmesi görevini gezi zekalılık yapıp alman bnd gizli teşkilatının, mossad'ın, cia'nın ve onların maşası paralel yapının planladığı "türk baharı" operasyonuna bayraktarlık yapanlara mı verelim. yoksa gezi olaylarının devamı niteliğinde gördüğümüz 17-25 aralık operasyonlarında ülkenin dibine dinamit koyulduğu sırada paniğe kapılıp "istifam sümen altında bekliyor" diyerek sinenlere mi, korkup paralel yapının çığırtkanlığını yapanlara mı bırakalım bu koltukları?

Ozan Bala 10 Yıl Önce

ülkenin gerçek gündemini tarafsızca analiz edebilen arkadaşlarla, nezaket kurallarını aşmadan bu konuları sonuna kadar tartışabiliriz. hakaret etmeyi tercih edenlere ise ilk sözümde olduğu gibi son sözüm de "it ürür, kervan yürür" olacaktır.

Füzyoncu 10 Yıl Önce

daha dünlerde o paralel yapı dediğiniz yerde zaman gazetesi almak için sıraya giren gazetesi köye gitmediğinde çığırtkanlık eden üyeleriniz mevcutken . gerek bnd nin gerekse cia nın paralel yapıya ihtiyacı yok ki bu milleti dinlemek için . adamlar zaten bnd ankarada cia istanbul ve ankarada dinleme üssünü kurmuşken hala aymazlık ve cahilce bir tutum içinde herşeyi paralele bağlamanız bana manidar geliyor . paralel dediklerinizin okullarında hala çocuklarını okutan üyeleriniz mevcutken ve devletin verdiği özel okul desteğinden faydalanmak için sözde paralelcilerin okullarında okutup bu destekten yararlanan üyeleriniz varsa savunduklarınızın hepsi boş kalır .el altından bir yandan paralele selam bir yandanda bunlar paralel haşhaşi söylemleriye ikbal kaygısında olmak .. allah kimseyi bu tür durumlara düşürmesin . eğer paralel varsa doğuda asayişi eline geçirenlerede paralel diyecek kadar yürek varmı sizde ! sanmıyorum çünkü otorite buna izin vermez değilmi

ozan bala'ya 10 Yıl Önce

ya bi yazdığına bakıyorum bi sana... hani sen de bilmesek. paralel sakızını senin azına da vermişler çiğniyon. hadi desene tüm dünya dinlemiş bizi adam gibi çıkıp biri bişi diyebiliyor mu. ha bi de lafa bak kimi getirelim. sen kimsin de kimi bi yere getiriyon . bu gün isimleri çizenler unutmasın ki bir gün kendileri bu dünyadan çizilecekler. allah o gün yardımcıları olsun.... gerçi buna da siz beddua dersiniz ya...

talebe 10 Yıl Önce

ozan öğretmen peki tartışalım. size bir kaç sorum olacak 1-) şüphe yok ki allah, emânetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adâletle hükmetmenizi emrediyor. gerçekten de allah, size ne de güzel öğüt vermede. şüphe yok ki allah, her şeyi duyar, görür.(nisa/58)... müdür atamalarında bu ayetin aydınlığından yararlanıldığını düşünüyor musunuz? ehil olanları nasıl belirlediniz? 2-) 17-25 aralık sürecindeki tapelerin montaj olduğunu mu düşünüyorsunuz? ben hissettim incelemeye gerek yok diyen bilim bakanının hislerine ortak mısınız? 3-)haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır hadisi hakkında ne düşünüyorsunuz? sizin de sorularınız varsa bekliyorum

ozan bala 10 Yıl Önce

ben delikanlikanlı gibi adımı soyadımı yazıp, fikirlerimi paylaşabilecek kadar medeni cesarete sahibim çok şükür. ya sen füzyoncu yaptığın üç kağıtlar yüzünden bi araba sopa yiyip memleketi terketmek zorunda kaldığından bahsetmiyorsun. bak gördün mü, ben de seni tanıyormuşum değil mi? benim kim olduğumu etkimi yetkimi boşver de, sen ilk önce kendi kimliğini kişiliğini buralara kabul ettirebildin mi? onu deyiver bana ilk önce..

kırkağaç lı 10 Yıl Önce

ozan bala! adımı delikanlı gibi verdim diyosun:) senin adını vermen delikanlılığından değil parsadan pay kapmak için hiç bi okul müdürlüğünde adın geçmiyo belki bana da bi müdürlük ayarlarlar diye adını açıkça yazıyorsun..bu milleti gezi zekalı! mı sanıyorsunuz siz? ayrıca millet adını yazamıyorsa bu sizin savunduğunuz yönetimin ayıbıdır, demokrasi olduğu söylnen bi ülkede ve 21.yüzyılda insanlar görüşlerini açıklamaktan korkuyor ama hükümete yakın olanlar adını yazarak resmen siyaset yapmaktan çekinmiyor..senin şu yaptığın 657 e göre suçtur bilmem farkında mısın?

tad tuz kalmadı kırkağaç... 10 Yıl Önce

sizin gibi çıkarcılar yüzünden kırkağaç da eğitimin tadı tuzu kalmadı.okullar açılıyor okullarda özellikle liselerde doğru düzgün öğretmen yok.dersanelerde olmasa çocuklarımız perişan.ne üniversiye girebilirler ne de bir yere.koltuk uğruna neler yapılıyor şu ülkede.evet bir zamanlar solcular başörtüsü ile uğraşıyordu şu ülkede şimdi akp liler cematlerle uğraşıyor.filler tepişirken altta karıncalar eziliyor.masun idareciler görevden alınıyor.öğrenciler öğretmensiz kalıyor. yarın iktidar değişir sizleri de birileri görevden alır.ama tabi ki sizler dönmezseniz.

Füzyoncu 10 Yıl Önce

ben hiç kırkağaçtan gitmedim ki mai hülyadasınız ben her zaman yanınızda ve selam verdiğin insanlardan biriyim doğma büyüme kırkağaçlıyı nasılda memleketten kovdunuz şaştım doğrusu ikbal ve makam kaygısı insanları tanımadan hakkında hüküm vermeye çok alışmışsınız otorite çok yaşa bir gün 657 sayılı kanunda dolayı işlediğiniz kanuna aykırılıklar karşınıza çıkacak allah kadiri mutlaktır

Zapata 10 Yıl Önce

2023 e kadar koltuklar dolu ozan bala , olayı biraz daha geziciler ve paralelcilerin üzerine yıkıcı söylemleri biraz daha fazla seslendirirsen alması gerekenler mesajını almakta gecikmezler ,yoksa boşa kürek çekeceksin.gezici ve paralel vurguların sana bir avantaj sağlayabilir bu konuda ama 2023 e kadar her yer dolu olsada ,üç vakte kadar seni iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum.

bozkurt 10 Yıl Önce

dört yaman sızım var inceden ince; vatanca, bayrakça , törece, dince... ay-yıldızın ışığını görünce, arsız otlar çürüyecek bozkurtum! tanrı türk'ü koruyacak bozkurtum! yola çıktık tanrıkutlar yolundan, yandık piştik 'kızıl elma' derdinden. günde bin kez gükbörünün ardından beş yüz köpek ürüyecek bozkurtum! tanrı türk'ü koruyacak bozkurtum! dokuz ışık kör zulmeti yaranda dokuz sene şölen olur turanda ol yezdan'ın va'di kur'an'da soysuz eller kuruyacak bozkurtum! tanrı türk'ü koruyacak bozkurtum!

dik duran ülkücü müdürlere... 10 Yıl Önce

selam nurlu sabaha, gök girsin kızıl çıksın... selam kutlu dergaha, gök girsin kızıl çıksın... gururumu satarsam türklüğe su katarsam ite kemik atarsam gök girsin kızıl çıksın... terlemezse göynekler sürçerse ak toynaklar yüz bulursa oynaklar gök girsin kızıl çıksın... kuran deva her derde düsturluk her dertlerde sırt dayarsam namerde gök girsin kızıl çıksın... anayurt tanrı dağı hazırlansa hep yağı terkedersem başbuğu gök girsin kizil ciksin.. yürümezsem hak yolda erimezsem hak yolda çürümezsem hak yolda gök girsin kızıl çıksın...

HK 10 Yıl Önce

turgay hocam görevlendirme ile alakali değil,akp nin kirkağaç belediye başkani gibi konuşmuş.altinda çok siyasi mesaj yatan bu konuşmaya iyi seslendirmişsiniz hocam.hocam size sözüm yok ama sendikaniz tamamen olaya eğitim değil siyasi bir gözle baktiğini biliyoruz.akp nin sendikası olduğunu biliyoruz....

apolet 10 Yıl Önce

yazılan yorumları tek tek okudum, sonuçta bu haber bir sendika başkanı müdürün haberine cevap niteliğinde yapılmış ama bakıyorum da kimse kırkağaç ta bugüne kadar eğitimin bu kadar kötü hale geldiğine değinmemiş. soruyorum şimdi size okul müdürlerinin kaç tanesi kırkağaçta ikamet ediyor? bilmeyen varsa ben söyliyeyim, 12 eylül, edip bayat, türkbirliği, imam hatip. benim bildiklerim bunlar, birde koskoca milli eğitim müdürü akhisardan gelip gidiyordu. bana göre yapılanları bir yıl boyunca gözlemleyip daha sonra isimlerini zikrederek karaladığınız insanlar hakkında yorum yapmayı deneyelim derim. bugüne kadar yıllarca müdürlük yapmış kişilerin başarıları ortada bence, her verilen görevi kabul etmeyip bugün çıkıpta ben bu işi yaparım diyen müdür abilerimizde lütfen aynayla yüzleşmeyi denesinler; bugüne kadar ne verdiniz? hangi başarıyı elde ettiniz? okulların hali içler acısı, hesap soran yok, başarı yok, eee biz yerimizde kalalım, malesef üç kuruşa beş köfte devri sona erdi...

öğretmen 10 Yıl Önce

sayın ebs temsilcileri hadi diyelimki okuduğunuz masaldaki müdürler için kanun falan filan ... ya yaptığınız veya yapacağınız (hiç biri açıktan duyrularla değil hepsi el altından telefon talimatlarıyla) müdür yardımcısı atamaları ne ayak...isim saymak istemiyorum ama biri halk eğitim biri 12 eylül... anladınız siz onu...

realist 10 Yıl Önce

sevgili kardeş,bu atamaların hepsini ebs mi yapıyor. bence atamaların eğitim sen ve türk eğitim sen yapsın. daha mantıklı olmaz mı.yine müdürlerin ve müdür yardımcılarını hepsi ölesiye kadar o görevde kalsın.ya siz bir şeyi hala anlayamamışsınız. artık herkes öğretmen ve ben bu yönetmeliğin oldukça adil ve demokratik olduğunu düşünüyorum.o eski türkiye artık sadece hafızalarda birer acı hatıra olarak kalacak. darbe dönemi geçeli çok oldu. yeni türkiyeye alışmak lazım. ebs nin bir dava olduğunu herkesin anlaması gerek. o sendikayı da gerçekten takdir ediyorum. idealist genç insanlar.

realist 10 Yıl Önce

öğretmen kardeş,rivayetlerle değil belgelerle konuşmak lazım. malum yoksa çok günah...

akp li 10 Yıl Önce

akp hükümetten düşünce şu fotoğraftakilerin kaç tanesi eğitim birsene devam edecek merak ediyorum.

antirealist 10 Yıl Önce

ebs bir dava demiş realist arkadaş eyvallah öyle olsun lakin o resimde dava adamı arıyorum nurullah belki de gerisi ne acaba?

öğretmen 10 Yıl Önce

bekle gör dediklerim çıkarsa sana çıkmazsa bana...

öğretmen 10 Yıl Önce

realist eğer bu haberi takip ediyorsan son gelişmelerden haberin vardır sanırım. mesela 12 eylül ortaokulunda 20 den fazla öğretmen varken ilyaslara müdür olan ferit beyin yerine atatürkten kevser demirin geldiğini bilirsin ama benim demekistediğimi anlarmısın bilmem... daha yazacak çok şeyim var ama ....

öğretmen 10 Yıl Önce

haa birde bu habere yorum yazarak cemaate sallayan ozan bala bey de kaptı koltuğu. hayırlı olsun demeyeceğim karakurtun yolları baya zorludur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.