KIRKAĞAÇ HABER

EĞİTİM-SEN"Önce Sevindik Sonra Üzüldük"

GÜNCEL

İlçe Milli Eğitim Müdürü AYhan Turgut'un açıklamasına Eğitim-Sen'den yanıt geldi.

EĞİTİM-SEN"Önce Sevindik Sonra Üzüldük"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Turgut'un sitemize yaptığı açıklama sonrası, EĞİTİM-SEN sitemiz aracılığıyla bir basın açıklaması yayınladı. İşte EĞİTİM-SEN'in açıklaması;

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan Turgut Bey’in geçtiğimiz hafta içerisinde Kirkagac.net haber sitesinde çıkan “Eğitimde Büyük Aşama ve Kalite Kaydettik” söyleşisini okuduğumuzda hem sevindik hem de üzüldük.5-6 yıllık süre içinde gerçekleştirilen işler bizi çok sevindirdi. Bu işlerin yapımında emeği geçen başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü, siyasileri, bürokratları, hayırseverleri ve vatandaşlarımızı kutluyor, teşekkür ediyoruz.
Eğitim Sen İlçe Yönetimi olarak çalıştığımız 3 yıllık süreçte tüzel kişiliğimize ve şahsiyetlerimize karşı her zaman insani saygısını yaşatan, kapısı her eğitim emekçisine açık tutan, sorunlarımıza ilgi gösterip elinden gelen gayreti gösteren Ayhan Bey’in bu söyleşisinin eğitim ve öğretim kısmında yaşananları kalite açısından bizlerde değerlendirmeye, kamuoyu ile paylaşmaya karar verdik.

Eğitimin faaliyetinin temel unsuru insandır. Bu unsurlar karşımıza öğrenci, eğitim emekçileri, idareci ve veli kimlikleri ile karşımıza çıkar. Eğitim faaliyeti içerisinde bulunan öğretmen; araç-gereç, program, yöntem teknik bilgisi ve kullanımı, fiziki ortam gibi alt unsurlarla da etkileşimde bulunmaktadır. Bu etkileşim öğrencilerin okulda iyi yetişmesinde ve başarısında etkili olur. Ancak öğrencinin başarısında bu unsurlardan hangisinin daha etkili olduğunu belirlemek güçtür. Sadece birinin etkili olacağını düşünerek yapılacak değerlendirmeler bizi kalite konusunda yanılgıya iter. Eğitime yönelik sağlıklı çalışma yapmak isteyenler insan odaklı eğitimin unsuru olan öğeleri öğretmene, öğrenciye, diğer eğitim çalışanlarına, idarecisine ve veliye etki etmeyi düşünmelidirler.

1.Sistem ne üretiyor?

Sistem eğitimin temel unsuru öğretmenleri kadrolu, sözleşmeli, ücretli, başöğretmen, uzman, geçici diye hem özlük haklarında hem de motivasyonda bölüyor. Etüt çalışması yapacak öğretmene 4/B’ lisin diyerek, egzersiz yapacak ücretli öğretmene ücret saatin dışında çalışma yapamazsın diyor. Okullarda aynı işi yapan öğretmenler arasında memur, işçi ve angarya köle uygulamaları yaşanıyor. İlçemizin norm ihtiyacı olan öğretmenler atama dönemlerinde gelmiyor ve ilçemiz okulların da asgari ücret düzeyinde maaş alan birçok ücretli öğretmenler çalışıyor.
Sınav merkezli eğitime odaklanan öğrencilerin sosyal kimliklerini oluşturacak çalışmaların yapılmıyor. Onların çocuk-genç olduğunun unutulup birer sınav odaklı anti sosyal yarış atına dönüştürülüyor. 
Okullarımızda rehberlik boyutunda yaşanan sıkıntılar, öğrencilerin disiplin problemleri karşısında disiplin kurullarını çözüm gören kolaycı kaçışlar yaşıyoruz. 
Sosyal etkinlik çerçevesinde bir kültür merkezimizin, tam donanımlı bir spor salonumuzun ilçemizde olmadığını görüyoruz. Şuan belediyeye kiralanarak devredilen spor salonunun sağlıklı bir şekilde öğrencilere ve ilçe insanımızın hizmetine açılamadığını biliyoruz.
Okullarımızda yıllardır yardımcı hizmetler sınıfında sıkıntılar yaşanır. Atama yapılmayan bu kadrolar iş güvencesiz, az ücretli ve sigortasız emekçilerle doldurulmaya çalışılır. Okullarımızın temizlik, kalorifer ayağıdır bu kalitemizi ortaya seren.
İdarecilerimiz kaliteyi yakalamak için çabalarken, birçok yazışmanın ve personeli ile iletişim yetersizliği içinde boğulup gidişi.
Eğitim ile ilgili süreçlere ve etkinliklerin hazırlanışlarına, fikir ve görüş bildirme, sürece dahil olma noktasında eğitimcileri temsil eden bizlere hiçbir ortamın yaratılmadığına tanık oluyoruz. 

2.Maddi Yetersizlikler

Okullara yeteri kadar, hatta hiç bütçe ayrılmadığı için zorunlu ihtiyaç ve giderlerin çoğunlukla veliler ve hayırseverler aracılığı ile temin yoluna gidilmesi. Bu durum okuldaki tüm unsurları rahatsız etmektedir. Maddi yetersizlikler yüzünden ihtiyaçların giderilmesi noktasında öğretmen-öğrenci, öğrenci-veli, öğretmen-idareci, veli-öğretmen, veli-idareci arasında çatışmalar okullarımızda hemen hemen her gün yaşanmaktadır. Bu çatışmalardan dolayı eğitimin bir hak olmaktan çıkarılıp parasal bir olguya dönüştürülmesi biz eğitim emekçilerini huzursuzluğa sevk etmektedir.

3.Veli Sorumluluğu

Eğitimin temel unsurlarından velilerimizi ne derece kalite yükseltme sürecine katabiliyoruz? Veli okulu ne olarak görmektedir? Okul Aile Birliği toplantılarına neden katılmıyor? Bizce; maddi katkı sağlamak amacıyla yapılan toplantılar olarak algılanıyor. Toplantıların temel hedefi ve gerekliliği konusunda veliler bilgilendirilmiyor. Toplantılar formalite olarak görülüp içi tam olarak doldurulmuyor. Veliler toplantıları gerekli görmeyip angarya olarak değerlendiriyor ki katılım sayıları bunu gösteriyor. 

4.Bizler

Bütün bu eğitimde kalite unsurlarındaki eksikleri, yetersizlikleri dile getirirken, biz eğitimciler de özeleştiri yapmalıyız diyoruz. Soruyoruz!
Eğitimciler sorumlulukları ve vicdanlarıyla bu yaşananlara karşı ne derece ilgililer?
Bu yaşananların çözümü ve çözüm yollarına katkı sunmak için ne kadar kafa yormaktadırlar?
Kendilerini geliştirmek adına neler yapmaktadır?
Eğitimdeki temel unsur olarak sorunları çözümü için ne kadar bir araya gelebilmektedir?
Eğitim-Öğretimi sadece sınıf ve okula sıkıştırılmış bir süreç olmaktan ne zaman çıkaracağız?

İşte bunlara yanıt verebilme cesaretini gösterdiğimiz gün ilçemizde eğitim kalitesinin artışında gerçek aşamayı yakalamış olacağız. 
Bizler ilçemizde eğitimin kalitesinin arttırılması noktasında Eğitim Sen’li emekçileri olarak her zaman eğitimin unsurları ile iç içe, üç maymunu oynayan diğer yapılar gibi görmeyen, duymayan ve bilmeyen değil, sorunların ve sorumluluğun tarafıyız. Saygılarımızla…

HABER-FOTOĞRAFLAR: HAKAN DEMİR






AYHAN TURGUT

HABER-FOTOĞRAFLAR: HAKAN DEMİR

Yorumlar (40)

arkadaş 13 Yıl Önce

burda okuyunca hak vermemek elde değil ama insan veli gözüyle bakınca herşey değişiyor neyse herşey geleceğimizin teminatı çocuklar için inşallah herşey iyi olur

dürüst öğretmen 13 Yıl Önce

sırf gündem olmak için yapıyorsunuz,ne vardıki Ayhan Beyin açıklamasında sonrada eleştirince eleştirdi diyosunuz

ersen 13 Yıl Önce

fikir olarak uyusmasakta,uzaktan gördüğüm kadarıyla kırkağaç'ta en aktif ve faydalı sendika sizsiniz.sürekli haberlerinizi okuyoruz ersen-soma

g.i 13 Yıl Önce

evet ersen..mustafa şen hocamızı tanımam bilmem ama hep başrolde o var.kolay gelsin

aSa 13 Yıl Önce

Mustafa Şen hep göz önünde! bu doğru bir tespit. Ama anlamadığım bunda olumsuz ne var . Bazı silik beyinler aktiviteyi anlayamıyor. Eğer çevrenizde böyle bir güç varsa (bu güç www.kirkagac.net' tir) ve bu güçte doğru kullanılıyorsa... Ki kullanılıyor.Hemde adam gibi... İşte ortaya bu tarafsızlıkla çalışanın ifşa edilmesi çıkar. İşte ondan Mustafa Şen ve sendika hep göz önünde. Akıllı insanlar Mustafa Şen' i kutlar... Sendikal çalışmalara bakın; Hiçte öyle kısır siyasi söylemlerin politik çıkmazlarına sapmıyor. Adam gibi meseleyi ucundan tutup anlaşılır şekli ile de adam gibi yerine bırakıyor. Tebrikler hoca devam. Sürgüne kadar süren var devam adamlığa.

ahmet karayel 13 Yıl Önce

ersen-somanın dediğine aynen katılıyorum kırkağaçta en aktif ve faydalı sendika sizsiniz teşekkürler

KYT 13 Yıl Önce

Arkadaşlar mustafa şen hocamız siyasetin babasını yapıyor,ayhan beyin söylemlerinde ters bir şey göremedim,bulunduğu makam itibarı ile hiç bir siyasi kanal gözetmeden bütün görüşlerede saygı duyacağına eminim.Eğer bir sorununuz varsa bunu kendi aranızdada çözebilirsiniz internet aracılığı ile değil ama yok biz eleştiri yapmak,gündemde kalmak veya zarar vermek istiyoruz diyorsanız bende size derimki eğitimci kimliklerinizi bırakıp sizlere siyaseti öneririm.TÜRK HALKININ GÖZÜNDEKİ ÖĞRETMENE VERİLEN DEĞERİ DÜŞÜRMEYELİM,SAYGILARIMLA

evren şakı 13 Yıl Önce

yavv reiss nee anlarımm ben eğtim sende bırakalımdaa adamalarr işi yapsınn kafasına göre takılsınlar

Ayhan Turgut-Milli Eğitim Müdürü 13 Yıl Önce

Her şeyden önce şunun bilinmesini isterimki ne benim Mustafa beyle ne de Mustafa beyin benimle hiç bir sorunu yoktur.Olamazda.Çünkü ben arkadaşlarıma hiçbir zaman kapımı kapatmadım.Her zaman görüş ve önerilerine de açığım.Zaten bunu kendileride ifade ediyorlar.Ayrıca bu açıklamayı bana karşı yapılmış olarak da değerlendirmiyorum.Çünkü ben kırkağaç özeliyle ilgili bir açıklama yaptım ve hepsi ortada.Gören göz görüyor yapılanları.Eğitim-sen`ìn açıklaması ise Türkiye geneliyle ilgili bir açıklama.Bunları her platformda tüm eğitimciler konuşuyor zaten.Öğretmenin özlük hakları,öğretmen açığı,yeterli ödenek olmaması gibi konular mutlaka üzerinde durulması gereken konular.İnşallah en kısa sürede arzu edilen seviyelere gelmesini temenni ediyorum.Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

@karakurt 13 Yıl Önce

herkes gündemde kalma derdin de.. ne varsa gündemde kalmakta. toplanmaktan işlerini yapamaz hale gelmişler.basın toplantısıymış boş..

Harun 13 Yıl Önce

SAygı değer Ayhan Hocam Aşağıdaki yorumunu evde ayakta alkışladım hay Allah razı olsun senden sevgiler hürmetler.

aynur 13 Yıl Önce

bir sendika her olayda gündemde olmalıdır.bence dogru yapılmış bir hamle.sendikalar haklarını koruyacak yanlışı dogru yapacak kuruluşlardır.tebrik ediyorum

dobra 13 Yıl Önce

siz ilk önce öğretmenliğinizi düzgün yapın sonra çıkıp konuşma hakkına sahip olun.. siz gerçekten eğitimciliği hak ediyomusunuz.. sizin eğittiğiniz çocukların vay haline.. aslında sizin gibi öğretmenleri görevden almak lazım ozaman türkiyede herşey düzelir..

mrt 13 Yıl Önce

mustafa bey öğretmenliğini de sendikal faaliyetlerini de düzgün şekilde gerçekleştiriyor lütfen yorum yaparken karşınızda bir eğitimci olduğunu unutmayın..

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Kamuoyuna bilgilendirme ve düşüncelerimizi söylemek amaçlı yaptığımız basın açıklaması ile ilgili küçük bir değerlendirme yapayım dedim izninizle… Açıklamamızı görsel ve internet basın ortamında okuyanlara hakkını vermeliyim. Her bir yorum ve aldığımız duyumlar bizleri iyi ki varız dedirtti. Yazılan eğitimde kalite oluşturan unsurları ve sorunların varlığını kimse inkar etmiyor.Veli gözü ile bakınca her şey çocuklarımız oluyor.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Gündemimizde öyle konular var ki mesela 3 büyüklerin yenilişi, Fatmagül’un suçu, havada uçuşan yumurtalar, akşam oyunda nasıl yenildim tartışmaları…vb. Yukarıda değindiğimiz konular önemsizleşiyor.Ayhan Bey’in açıklamasını gayet olumlu buluyoruz.Yaptığı söyleşiden sonra biz, eğitim emekçilerinin gündeminde olanları sizlere sunuyoruz sırf gündem olmak için.Bu seneki ilçemiz magazin ödüllerini biz istiyoruz! Biz ilçemizde bireysel sorumluluklarımız yanında sendikal yapımızın da gereği olarak yaşama müdahale hakkını kendimizde görüyoruz. Görmeye çalıştıkça rahatsız olanların beddualarına muhatap oluyoruz.Bu hafta Vaiz Osman Kardeşin yazısına attığım duamı burada hatırlıyorum hemen “Rabbim beni ve sevdiklerimi şu dünya nimetleri ve çıkarları için günlük yaşayanların yalanlarından,iftiralarından ve sahtekar söylemlerinden koru ve vicdani isyanımdan dolayı beni bağışla...Beddua etmekten beni arındır...”

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Bizler yalanlarla yıllanmış bir ömür süreceğimize, doğrularımızla bir gün bile fazla yaşamayı göze almış insanlarız. Onun için o doğru eğer Çiftlik Köyünde ise oraya, yok Şırnak ilinde ise oralara da gider insan onurumuzla yaşarız. Siyasetin gerçeğini anlayamayanlara ve bizlerin halkın gözünde değerimizin düştüğüne inananlara bir cümle yazıyorum. “Öğretmenler, her vesileden istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. 1927 (Atatürk'ün S.D.V. s.46) Bizler bu açıklamayı yaparken genelden ilçemizdeki yansımalara parmak basmaya ve çözümler noktasında ortak olduğumuzu deklere ettik. Ayhan Bey’in açıklamasına karşı bir açıklama olmayıp orada yapılanları takdir ettik.Diğer eğitim unsurları ve yaşananları da sendikal varlığımızla açıklama şansı bulduk.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Ayrıca yönetim olarak daha çok bir araya gelelim, gelemiyoruz diye eleştirdik kendimizi. Çünkü bizler ne zaman bir araya gelsek üyelerimizin, eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin, velilerimizin,4/B, 4/C çalışanlarımızın, sokaklarda yaşanan öğrenci problemlerini, eğitim sistemimizin sorunlarını ve yapılabilecekleri konuşuyoruz. Ne gereksiz şeyler konuşuyormuşuz şimdi çaktım! Bu arada kaçımız çocuğuna vereceği yarın ki haçlığı düşünüyor? Kaçınız soğuyan havalar karşısında alamadığı kömürü düşünüyor? Kaçınız yarın alacağı maaşın harcamalarını karşılamaya yeteceğini düşünüyor? Kaçınız hastalanan çocuğu için yazılan reçetedeki ilaçların bazılarını SGK’nın karşılamadığını, meclis alt komisyonunda geçen torba yasaları, yarınlarını düşünüyor? Düşünenler yolu yarılayanlardır ve düşünmeyenlerden bir adım öndedirler her zaman…Saygı İnsana… Özürlerimle şimdi gördüm İleri Demokrasiye geçişimizin örneğini yaşatan son dobraşko yoruma teşekkür ederim.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Bu gün yaklaşık 5 dakikalığına Çayhaneye uğradım.Orada lise öğretmenlerimden Ali Angı Ve Nevzat Sezgin Öğretmenlerim vardı.Çay söylemeye kalktılar gidecem dedim.Ali öğretmenim "Mustafam Basın açıklamanızı okudum ,gayet güzel olmuş,kutlarım." dedi.Benim şu günlerimde emeği olan öğretmenim şu sözü beni mutlu etti.Saygım Beni Yetiştiren Öğretmenlerime...

derin 13 Yıl Önce

dobra insanlara sallama mustafa hoca neyi yapamıyor çık adam gibi anlat. sen onun öğretmenliğini sorgulayacak yetkiye , bilgiye , donanıma sahipmisin. neyi yanlış yapıyor adamsan çık anlat varmı bukadar bilgin ve yüreğin?

--- 13 Yıl Önce

dürüst öğretmen hangi habere baksam altında senin abuk subuk yorumlarını görüyorum.... ramazan davulu gibisin aynı sesin çook ama için boş...

anadolu 13 Yıl Önce

Ne kadar acıdır ki bu ülkenin yetiştirdiği aydın insanlardan birine ve onun öğretmenliğine; tanımadan, nasıl bir öğretmen olduğunu bilmeden hakaret boyutunda laflar edebiliyorsunuz. Önce gidin velilerine öğrencilerine sorun Mustafa hocanın öğretmenliğini. Mustafa hocam her zaman öğretmenliğin gereklerini yerine getiren öğrencilerine nasıl daha faydalı olabilirim diye düşünen bir insandır. Elbette her öğretmenin olduğu gibi ya da olması gerektiği gibi cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir insandır. Bu yönleriyle taraflı tarafsız herkes tarafından takdir edilir. Yazık sizlere ki bir eğitimcinin eğitimci karakterine dil uzatabiliyorsunuz .

adı yok 13 Yıl Önce

öğrenci döverekmi eğitimci olunur peki ?

hasan1907 13 Yıl Önce

dobra kardeşim ,bak sana bir anımı anlatayım...okulların açılmasına birkaç gün vardı.cumhuriyet NRD ilköğretim okuluna uğradım.bahçede birde ne göreyim...mustafa hocam elinde boya fırçası veya temizlik bezi olabilir,kendi sınıfının temizliğini yapıyordu...aşağıdan seslendim hocama ,hocam dedim bu işleri sizden başka yapabilecek kimse yokmuydu ...aynen şu yanıtı verdi bana..."ben okullar açılmadan önce kendi sınıfımın temizliğini kendim yaparım ,kimseye güvenmem" dobra kardeşim bu ülkede kaç tane öğretmen var bu şekilde düşünen ve hareket eden...okulların açılması arefesinde bir bayram sevinciyle sınıfının temizliğini yapan hocamın kaybı kırkağaç ın kaybı olur...gittiği okulunda kazancı olur...DOBRA ben diyorumki ülkemizde her birey keşke mustafa hocanın meslek sevgisi nin ve ülke sevgisinin yarısı kadar tutarlı olsa diyorum... sen ne dersin...

anadolu 13 Yıl Önce

öğretmenin vurduğu yerde gül biter. hepimiz okul anılarımıza bakalım hangimiz okulda öğretmenimizden ufakta olsa dayak yemedik ve bunu şimdi tatlı bir tebessümle anmıyoruz. dayağı tasvip ettiğim için söylemiyorum ama şunu unutuyorsunuz ki bir öğretmenin öğrencileri kendi çocuklarıdır. öğretmen onlara herkesten çok değer verir ve herkesten çok başarılı olmalarını ister hatta bazen anne babasından bile çok değer verir bunun içinde bazen yanlışlarını cezalandırır. siz sanıyo musunuz ki bir öğretmen öğrencisine bir tokat attığında mutlu olur; böyle düşünüyorsanız yazık size belki çocuğun yüzü acır o an ama bilinki öğretmenin de içi acır, üzülür bunu hissetmeyen öğretmen çok azdır... bunları kesinlikle mustafa hocam dayak atmıştır diye söylemiyorum, bu sırf onu yıpratmak için yazılıyo da olabilir ama bunlar gerçeklerdir.

Mehmet KIRLI 13 Yıl Önce

Yazılanlara genel olarak baktığımda EĞİTİM-SEN Kırkağaç Yönetiminin Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan beyle bir problemi var ve onu eleştşriyormuş gibi bir izlenim görüyorum. Sendikanın bu konudaki açıklamasından da anlaşılacağı gibi kendisine Kırkağaç'ımızın eğitimi için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edilmiştir. Açıklanan dahada iyiye nasıl ulaşılırın genel perspektifidir. Ayrıca buradan bende Milli Eğitim Müdürümüz Ayhan TURGUT beye yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim Bu arada beni üzen sanal kişilerin biz öğretmenleri tanımadan yargılamamları ve hatta görevden ihraç etmek gerektiğini vurgula-malarıdır.Benim bir eğitimci olarak sanal kişilerle tartışacak durumum yoktur. Bizler eğitimci olarak işimize bakarız varsa rahatsızlığı olan gelir tanışır karşılıklı saygı sınırları içinde konuşuruz. Sendikakalarda sivil toplum kuruluşudur ve açıklama yapacaklardır. Yönetme TEŞEKKÜRLERİMLE

selda adıgüzel 13 Yıl Önce

Ben Kırkağaö Eğitim-Sen Kadın Sekreteri SELDA ADIGÜZEL Kırkağaç'ta görev yapmaya başlayalı 17 yıl oldu.Kendi memleketimden çok burada bulundum.Kırkağaç'ı ve Kırkağaçlıları çok sevdim.Onlara ve çocuklarına hizmet vermekten gurur duyuyorum. Görev süremin 5 yılını Karakurt'ta 3 yılını On İki Eylül İ.Ö.O'nda 9 yılını da Atatürk Edip Bayat İ.Ö.'nda geçirdim.Şu an meslekte 22. yılımı çalışıyorum. Bizleri ve yaptıklarımızı eleştiren ,kişiliklerimize saldırmaya cüret edenler , önce kim olduğumuzu bilmelidirler.Bizleri,en iyi velilerimizden ve Kırkağaqç halkından öğrenebilirler. Sendika ve eğitimci olarak tek kaygımız ülkemiz ve çocuklarımızın geleceğidir.Bu değerler uğruna mücadelemiz devam edecektir.SAYGILARIMLA ,

TURANCI 13 Yıl Önce

ben ülkücü kökenli ama ülkücülerinde üzerinde bir TURANCIYIM.bu sendikayla ve bu öğretmen arkadaslarımızla tam zıt kutuplardayız.uzaktan yakındanda alakam yoktur.ama gördüğüm takip ettiğim kadarıyla gerçekten yürekliler cesurlar ve seslerini az da olsalar duyuruyorlar.nerde diğer sendikalar.nerde akpnin mhp nin sendikaları.onlar uyuya dursun bu arkadaşlar el ele vermiş seslerini duyuruyorlar mücadele ediyorlar.yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.ben alkışlıyorum kendilerini.

erkan tuncer 13 Yıl Önce

sizin EĞİTİMÜSEN olarak hangi değerleri paylaştığınızı çok iyi biliyoruz Selda ADUGÜZEL olsun Mehmet KIRLI olsun başörtülü inancını yaşamak isteyen öğretmenleri görünce çıldırcak duruma geldiğinizi herkes biliyor.ve bazı gazeteleri öüretmen evine sokmamak için zamanında neler konuştuğunuzu çok iyi biliyoruz.sizin milletin değerleriyle işiniz yok sizin kendi geri kalmış zihniyetinizi devam ettirme gayretiniz var artık millet yutmuyor.siz hala bulunduğunuz noktadasınız.Millet bile bazı ieyleri gördi referandumda olsun durumu çok iyi analiz edin kırkağaçta demekki sizi tasvip etmiyor kırkağaç halkı.Eğitim sen milletin değerleriyle taban tabana zıt.ister alının ister gücenin o köhneleşmiş zihniyetiznizi değiştirin başka değerlerde var.

mahmut yeşil 13 Yıl Önce

sen üzülme Mehmet KIRLI senin düşüncene milli eğitim müdürü bir şey söyleyemez dili varmaz o söyleyecek yerleri çok iyi bilir.onun senin zihniyetinle seninle derdi olamaz onun derdi başka.O kendi dalını kesmesini sever ve şimdiye kadarda hep öyle yapmıştır.Ama onun hesabının sorulacağını kendiside çok iyi bilir.onun sizlere zararı olmaz siz hiç üzülmeyin

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

İşte bizim varlık sebebimiz.Atılan yorumlara hem seviniyoruz,hem sanallık-gerçeklik boyuntunda yaşamı asalak,sülük ve yalakalık kültürü ile yaşayanların varlığını sizlere gösteriyoruz.Yapılan açıklamaya dair söylemi olmayanların; gerek öğretmen(!),gerekse veli kimliği ile saldırılarını görünce düştükleri çaresizliği ve çirkefliği teşhir ediyoruz.Saygım Yaşamı Maskeleri Dışında Adam Gibi Yaşayanlara.

hasan1907 13 Yıl Önce

sen mutluluğun resmini yapabilirmisin abidin ? işin kolayına kaçmadan ama gül yanaklı bebesini emziren melek yüzlü anneciğin resmini değil nede ak örtüde elmaların nede akvaryumda su kabarcıklarının arasında dolaşan kırmızı balığınkini sen mutluluğun resmini yapabilirmisin abidin? sözleriyle devam ediyor şairin dizeleri.ülkemizde bireysel mutluluğu yakalamak çok kolay,genel anlamda mutluluğun resmini çizebilmek ise çok zor şairin ifade etmek istediği gibi...alttaki yorumlara bakıyorum üzülmemek elde değil.mesleğine yıllarını vermiş,iki yüzlülük yapmamış gelene ağam gidene paşam dememiş,doğru bildiğini kendine ilke edinmiş mustafa hoca,mehmet hoca,selda hoca ve diğerleri...hak edene sözüm yok ama ülkemizde bir zamanlar bir yerlere gelebilmek için belli kriterler vardı.belli evrelerden geçilir,ulaşılmak istenen makam hakedilirdi.oysa şimdi ölçü birilerinin adamı olmak yetiyor...sözü şuraya bağlamak istiyorum.bu öğretmenlerimiz devlet sistematiğindeki kültürel yozlaşmaya karşı

hasan1907 13 Yıl Önce

dik duruş sergileme tutarlılığını gösterebilen ender insanlardan birileri.oysa bu insanlar bir yerlere gelebilmek için (kendi mutluluğu için)yozlaşmış sisteme ayak uydurabilir mahmut yeşilin ve bazı yorumcuların kafasındaki o profile uygun birer köşebaşı adamı olabilirlerdi .ama onlar zor olanı seçmişler maalesef...dürüst olabilme ,dik durabilme doğru bildiğini çekinmeden söyleyebilme adına bireysel mutluluk yerine mutluluğun resmini çizebilme sevdasıyla ,yozlaşan kültüre,statükoya alet olmamışlar...sizi rahatsız edende bu olsa gerek mahmut yeşil ve bu gözle bakanlar...saygılar...

mahmut yeşil 13 Yıl Önce

Asıl bizler birilerinini adamı olanları çok gördük bir gecede 4000 tane okul müdürü değişti.5000 tane hakim alındı unutmayız unutmuyoruz asıl söylediğin meziyetler senin zihninde

hasan1907 13 Yıl Önce

demekki ortak bir paydada buluşacağız...devlet kadrolarını din, dil ,ırk ,mezhep temeline dayalı yetersiz ve adil olmayan kadrolarla doldurmak bu ülkenin insanına yapılan en büyük haksızlıktır.bu ancak aşiret devletlerinde hoşgörülen uygulamalardır.demokrasiyle idare edildiğini iddia eden toplumlarda bu uygulama bir kandımacadır.bu uygulamalar liyakata göre yapılmalıdır.uygar ülkelerde toplumun menfaatine olan uygulama budur.demekki benim zihnimdeki meziyetler ülke çıkarları doğrultusundaymış.demekki ülke çıkarları benim için ayrı senin için ayrı değilmiş...demekki ülke çıkarları için doğru tekmiş...seninde aynı kanaatte olduğunu düşünüyorum...saygılar...

--------------- 13 Yıl Önce

hasan1907 mahmut yeşile güzel bir cevap vermişsiniz. ama benim üzüntüm mahmut yeşil de sizi anlayacak kapasitenin olmaması. siz elinizden geldiği kadar güzel izah etmişsiniz ama mahmut yeşilde o at gözlükleri olduğu süre sizi anlamakta zorlanacak.

MAHMUT YEŞİL 13 Yıl Önce

SİZLER BENİM KAPASİTEMİ ÖLÇEBİLECEK SEVİYEDE OLMADIĞINIZI VE OLAMAYACAĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUM.ASIL ANLAYAMAYANLAR ASIL TEK TİĞ.İLİK SİZDE BEN ONUN SIKINTISINI ÇOK YAŞADIM GÖRDÜM ZAMANINDA ORTAOULDA BİLE NASIL ŞAPLAKALAR GİYDİRDİĞİNİZXİ BİLİYORUZ ÖĞRENCİLER,BUNLARI SİZİN ZİHNİYETİNİZ ÇOK İYİ ANLIYORDA ANLAMAZLIKTAN GELİYORSUNUZ VE TEK TİP İNSAB ARIYORSUNUZ KARŞINIZDA ONDAN SONRADA ELEŞTİRİ KONUSUNDA HAZIMSIZ OLUYORSUNUZ.

------------------- 13 Yıl Önce

mahmut yeşil anlayamaz demiştim. haklı çıktım gerçekten anlamamış. yada yazıları okumuyor.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Ezber bozulunca, yaşamlarını ezberledikleri söylemleri üzerine kuranların çatırdama seslerini duyuyor çokkk seviniyorum.Dünde takılıp kalanlar aynı plağı çalıyor.Varlıkları boşluk içinde olup, rahatsız olanlar yeni ses ve söylem duyunca neresinden tutayım çırpınışları ile sadece sallıyorlar.Bizler insanı severiz ama yaptığı ve gerçekliği ile karşımıza çıkabildiği ölçüde...Saygımız Maskesiz Yaşayan İnsana...

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Bizler insanız,aydınız,sorumluyuz.Yaşamdaki duruşumuzu ve varlığımızı her sözümüzle,her pratigimizle her ortamda söyler-yaşarız. Alınmaz,gocunmaz,korkmaz ve akrep gibi yaşamayız.Biz buyuz var mı ötesi...Hayır diyen çıkar karşımıza Adamlığını gösterir.İşte bunu yapana saygım vardır.Ötesi ise sadece sivrisinek saz.Saygım her zaman insana...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.