KIRKAĞAÇ HABER

İKTİDARA BİR TEPKİDE ADD'DEN

GÜNCEL

Atatürkçü Düşünce Derneği 19 Mayıs'ın yasaklanmasına tepki gösterdi.

İKTİDARA BİR TEPKİDE ADD’DEN

Kırkağaç Atatürkçü Düşünce Derneği, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramının artık statlar da kutlanmayacak olmasından dolayı bir açıklama yayınladı. İşte Atatürkçü Düşünce Derneğinin Kirkagac.NET aracılığıyla yayınladığı açıklama.

“Değerli Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen, değerli işçi örgütlerinin temsilcileri, değerli öğretmen arkadaşlarım, değerli Kırkağaçlılar.

Çok olmadı ülkemizin “KULLUKTAN İNSANLIĞA GEÇTİĞİ KENDİNİ İDARE EDENİ SEÇTİĞİ KISACA İNSAN OLDUĞU VE ADINA “CUMHURİYET ” dediğimiz, yönetim biçiminin ilanının Bayramını “DEPREM“ gerekçesiyle kaldırılan bayram törenlerinin tepkisi bitmeden Milli Eğitim Bakanı “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı“ Törenlerinde kaldırma kararı aldı.

Sanki 19 Mayıs 1919’da Atatürk Samsun’a çıkmadı, sanki Erzurum ve Sivas kongreleri yapılmadı, sanki Amasya tamimi yayınlanmadı. İlk okul yaş grubundaki çocukların “Umreye” götürülüşleri kararını almalarından sonra 19 Mayıs Törenlerinin kaldırılması gayet tabi rastlantı olamaz.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncelikle insan olmayı, yönetimi belirlemede öncelik sahibi olduğunu hanımlarımızın ve erkeklerimizin öncelikle türbansız, peçesiz, cüppesiz, külahsız çağdaş bir insan ve toplum demek olduğunun bilincine ulaştığı, 19 Mayıs özgür bir kadın ve erkek demek, kul olmayan bir erkek, cariye olmayan alınıp satılmayan bir hanımefendi demek olduğunu hasılı “İNSAN OLDUĞU NUN” Farkına varmasını sağladığının bilincine erişmesidir.

Bu bilince erişilmesi bu yönetimi oldukça rahatsız etmektedir. Milli Bayramlar yurtta birlik ve beraberliği pekiştirdiği gibi bir ulus bilincine varmayı da sağlar. Geçmişte stadyumlarda bu bayramların kutlanmasını bil fiil önüne geçilmiş olacağı aşikardır. Tüm nineler, dedeler anneler, babalar hasılı tüm halkımız stadyumlara dolar, çocuklarını izlerler ve bunun mutluluğunu gururla paylaşırlardı. Bayramların okullarda kutlanmaya alınmasıyla  “BAYRAMLARIN ORTAK KUTLAMA, YAŞAMA VE YAŞATILMASININ” önüne geçilmiş olacağı kanısındayız.
Milli bayramlarımızın en küçük çocuktan en yaşlı insanımıza kadar elele gönül gönüle kutlandığında gençler geçmişini öğrenecekler yaşlılarda ülkesini Milli Birlik ve Beraberliğini koruyacak “VATAN-BAYRAK VE ATATÜRK SEVGİSİYLE DOLU” gençlere bırakmanın gurur ve mutluluğunu yaşayacaklardır.

Ulusların sonsuza dek var olabilmesi için BAYRAMLARIN HALKLA ELELE GÖNÜL GÖNÜLE Kutlanması gerekli ve ne kadar gülünç gerekçeler sundu ki Milli Eğitim Bakanı “Çocuklar üşürlermiş, bazı veliler istemiyorlarmış, derslerden geri kalıyorlarmış” gibi eften püften sebeplerle.

Sayın ilgililer siz ne etseniz bizim benliğimize işlemiş ATATÜRK sevisini içimizden söküp atamazsınız. Amacınız buysa büyük bir yanılgı içindesiniz. Bu ülkede kimse ne Atatürk’ten nede onun ilke ve devrimlerinden vazgeçmez.

YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNUZU SİZE SON DEFA HATIRLATIYORUZ. NE KADINIMIZ PEÇEYE GİRER NE ERKEĞİMİZ KUL OLUR. BU SİZE SON HATIRLATMAMIZDIR.
BÖYLE BİLİNE.

NEMUTLU TÜRKÜM DİYENE! NEMUTLU ATATÜRKÇÜYÜM VE ONUN YOLUNDA ÖLÜRÜM DİYENE.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KIRKAĞAÇ ŞUBESİ

HABER-FOTOĞRAF:HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)

*********



***********

***********

*********

**********

***********

********

Yorumlar (28)

Hasan KOÇ 12 Yıl Önce

Kırkağaç ADD nin yapmış olduğu açıklamayı üzüntü ile karşılıyorum. Ne yazıkki ,ADD bu açıklamayı yapmak zorunda bırakılmıştır. Nedeni ise ülkemizde hala daha ben insan olmayacağım ve olmak istemiyorum diye direnenlerin var olmasıdır.Ama şunu unutuyorlar sanıyorum,Kırkağaç ADD nin yapmış olduğu açıkladsa olduğu gibi. Bu ülkede bir tek dahi ATATÜRKÇÜ kalasıya kadar amaçlarına ulaşamayacaklar. Bunu çok iyi bilmeleri lazım. Bıgünısrarla reddettikleri yarın kendilerine de lazım olacak. Saygılar.

mehmet talha 12 Yıl Önce

statlarda 19 mayıs kutlayarak insan olunuyormuş? ne insanlık ama.

ersen 12 Yıl Önce

atatürkçü düşünce derneğini kutluyorum.sessiz kalan tüm kurulusları kınıyorum ersen-soma

herkül 12 Yıl Önce

atatürkçü düşünce derneğine bak kimlere kalmıs hey Allahım

turgut bey 12 Yıl Önce

orhan kamalıyı çok sık görmeye basladık.hayırdır

hülya 12 Yıl Önce

1234 dü Atatürk sevgisi haline getirenler utansın.Biz Atatürk'ü 1234 diyerek hatırlamıyoruz hatırlamayacağız.Sizin Atatürk sevginiz stadlarda bir sağa dönmek bir sola dönmekten ibaret olmasın.Atatürkü rahat ettirmek istiyorsanız muasır medeniyetlere çıkarmak için ülkeye hizmet etmenizden geçiyor.Lükse ihtiyacımız yok.Almanlar 2.dünya savaşından sonra aynı elbiyesi 40 yıl giymişlerdir.Ama o millet Almanyayı kısa sürede ayağa kaldırmışlardır.Ya siz ne yaptınız bu ülkeyi ayağa kaldırmak için.

XYZ 12 Yıl Önce

HASAN KOÇ HOCAM SENİ ÖNCE KUTLUYORUM SONRADA ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.... SAYIN ADD ÜYERİ SİZDE BİZİM HOCAMIZSINIZ LÜTFEN DAHA MANTIKLI HAREKET ETMYE VE AÇIKLAMA YAPMAYA DAVET EDİYORUM SİZ GERCEKÇİ OLUN SİZNDE ELLERİNİZDEN ÖPERİZ SİZDE MUALLİMSİNİZ ÇÜNKÜ .İNANCINIZ BENİ ALKADAR ETMEZ BİZ F.SULTAN MEHMET İN TORUNLARIYOZ ULU ÖNDER ATATÜRK ÜN ÇOCUKLARIYIZ LÜTFEN AMA EL ELE HEP BİRLİKTE DAHA İYİ YE SAYIN NEVZAT HOCAM SENİ ÇOK SEVERİM SEN AKILLI İNSANSIN LÜTFEN HOCAM SAYGILARR...

Y-A 12 Yıl Önce

BU MİLLET SİZİN SÖZDE EĞİTİMCİLERDEN ÇOK ÇEKTİ.AMA PABUCUNUZ DAMA ATILIYOR ARTIK.STAT DA FLAMA SALLAMAYLA SAĞA SOLA DÖNMEYLE ATATÜRKÇÜ OLUNMAZ.KUSURA BAKMAYIN DEMODE OLDUNUZ.

hasan usta 12 Yıl Önce

bu açıklamayı yapanlar çocukları 19 Mayıslarda isteyerek bu hareketleri yapmışlar mı? katıldığım bütün 19 mayıs hareketlerinden nefret ettim .aylarca stadta labutlarla salla sağa sola sonuç 19 mayıs kutlamalrı kalkmaz kalkmamalı ancak kutlamanın içeriği değişmeli.karar yerinde oldu.zaten beden eğitimi öğretmenlerinin de çoğu bu hareketlerinin kalkmasından yana bence.

Özgürlükçü 12 Yıl Önce

Ey ülkemin sahte solcuları. Özgürlüğü savunurken aslında kendi özgürlüğünüzdendir bu kastınız başkalarının özgürlüğünden değil! Nisan ayında başlayan ülkemin her bir yanında 19 Mayıs törenleri için yapılan anlamsız provolarla, öğrencilerinizi tek tip kıyafetler giydirip askerlere selam durdurmaksa, sıcağın alnında öğrencilerinizin kafasına güneş geçirip öldürmeye çabalamaksa, törenlere ya da provolara gelmeyen öğrencileri tokat sille dövüp notlarını kırmaksa; sizin özgürlüğünüz böyle bir özgürlüktür. Alın bu özgürlük ve 19 mayıs sizlerin olsun. Hadi ADD 19 mayıs günü stada gidip sağ sol yapın, belki bir alkış alırsınız. Şovenistler sizi!

sizi istemiyoruz 12 Yıl Önce

artık sizin gibi geri kafalı solcuların modası geçti can çekişiyorsunuz artık son nefeslerinizi alıpveriyorsunuz sonunuz geldi ardık sizin gibi açık saçık gezmeyi medeniyet sayan din düşmanlarından kurtlyor millet SİZDEN NEFRET EDİYORUZ C C C

yıldız 12 Yıl Önce

Hasan KOÇ hocamdan başka adam gibi adam okumadı mı haberi. yazıklar olsun yurdum insanına. solculukla ateistliği bile bağdaştıranlar varmış hala ülkem de. ne olacak, senin çocuğunda senin gibi örümcek, sinek, bit, pire gibi canlı beyni taşıyacak yıllar sonra yazıklar olsun...zavallı insanlarsınız hepiniz....

özgürlükçü 12 Yıl Önce

asıl örümcek beyinliler sizin gibiler. azcık aşın kendinizi aşın. bu ülkede daha bir çok sorun varken, işsizlik, insan hakları, işçi hakları, kadın hakları, çocuk istismarı, ırkçılık, içeri alınan gazeteciler, öldürülen gazeteciler, faili meçhul cinayetler, gözaltındayken kaybolan insanlar, özürlü hakları vs vs dururken. siz hala daha o küflenmiş beyinlerinizle gençler stadda neden spor hareketi yapmayacak deyin durun. çok spor meraklısıysanız gidin stada 19 mayısta bir iki tur koşun. belki cumhuriyete böyle sahip çıkıp kurtarırsınız!

şahin 12 Yıl Önce

biz 1990 lı lıllarda ortaokul ve liseye giderken bu 19 mayıs yüzünden çok dayak yedik .dayagı atanda bu açıklamayı yapan kişilerdir veya arkadaşları sağa dön sola dön yanlış yap dayağı ye .ne çektik 19 mayıs gösteri ve provalarından allah razı olsun hükümetten kaldırdı bu işkenceyide bitirdi.bu açıklamayı yapan ögretmenler çok çoçuk canı yakmıştır hepsinin allah cezasını versin.şimdi benim çocugum var okula gidiyor .bir öğretmen kulagına dakunsun bak ben ne yapıyorum o öğretmene .benim dövmediğim veya babalrımızın dövmediği bizleri bu ögretmenler çok dövdü .19 mayıslardan da soğutan igrendiren onların ta kendileridir

hasan 12 Yıl Önce

19 MAYIS BUGÜNE KADAR SAÇMALIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİ.ÖĞRENCİLERİ AYLARCA SICAKTA PROVA YAPTIRIP SOYTARI GİBİ GİYİNDİRİP SONRA BİR KAÇ MÜLKİ AMİR VE SEYİRCİYE FLAMA SALLATIRLARDI .VE ŞİMDİ BUNU SAVUNANLARA BAKIYORUMDA HEP HİKAYE KİŞİLER BİR TANE ÖNEMLİ BİR ŞAHSİYET ARALARINDA YOK HEPSİ EMEKLİ CANI SIKILAN KİŞİLERİN UĞRAŞLARI

Tahsin 12 Yıl Önce

Atatürk'ü ve Cumhuriyeti bi tek kendileri seviyorlar, tapulu malları sanki Cumhuriyet... Bayrak sallamayla, palyaço gibi giyinip salak saçma hareketler yapmakla Atatürkçü, Cumhuriyetçi olunmaz... Saçma sapan hareketler yaparak Vatan sevilmez... Sizin bu vatanı ne kadar sevdiğinizi aynı kaptan yediğiniz ÇEV, SEV, ÇYDD'nin icraatlarından biliyoruz... Cunta özleminizi alaydaki yemin törenlerini izleyerek giderin...

Erol Sezgin 12 Yıl Önce

@ mehmet talha Okuduğunu anlamamışsın, stadlarda 19 mayıs kutlanarak insan olunuyor denilmiyor açıklamada. Türkiye’nin cumhuriyet rejimiyle yönetilmesinin TC vatandaşlarına kazandırdığı haklardan bahsediliyor ve bu haklara ulaşılmasında 19 Mayıs’ın önemi vurgulunuyor. @herkül ADD’nin kimlere kaldığını sorgulayıp yönetimdeki insanları eleştiriyorsan, gelir derneğe üye olur, yönetime seçilir eleştirdiğin bu kişilerden nasıl daha iyi yöneteceğini gösterirsin. Yok ben böyle yerimde iyiyim diyorsan da klavye başında sanal delikanlılık yapacağına yorum yazarken adını-soyadını yazarsın biz de tanımış oluruz seni. Sanal kahramanlara değil de gerçek kişilere cevap veririz. @turgut bey Bu yaşında köşesine çekilmeyip çalışan çabalayan, yazılarıyla tecrübelerini ve birikimlerini biz gençlerle paylaşan birisini görmek sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlayabilmiş değilim. @ hülya AKP’nin her basın yayın organına bir Nazlı Ilıcak veya Nagehan Alçı kampanyasının sonucunda Kırkağaç.net haber sitesine de piyangodan siz çıkmışsınız. Bu görevi ılıcak’tan ve Alçı’dan hiçbir eksiğiniz olmadan gayet iyi sürdürmektesiniz.Başarılarınızın devamını dilerim. Yorumunuzda değindiğiniz lüks konusuna gelince, çevrenize bir bakın bakalım, 10 sene önce lüks arabalara yatlara kimler biniyordu, şimdi kimler biniyor, sokaklar lüks cipler içinde başörtülü bayanlardan geçilmiyor. Sadece sermaye el değiştirdi ama ezilen kesim yine hep aynı. @Y-A, Hasan Usta, Özgürlükçü 19 Mayıs kutlamalarının içeriği tartışılabilir kutlamalardan bazı bölümler kaldırılabilir ama yapılmaya çalışılan ilk başta kutlamaları değersizleştirmek belli bir süre sonra da kutlamaları kaldırıp bu ülkenin tarihinden 19 Mayıs’ı ve Türk Devrimi’ni silmeye çalışmaktır. @ Hasan Açıklamayı yapanlar için hep hikaye kişiler demişsin, peki sen kimsin, soyadını bile yazıp yorum atmamışsın, sen de sanal bir hikayesin. Anlat bakalım kısa özgeçmişini, sen neler yaptın bu zamana kadar, ne faydan dokundu ailene, vatanına, devletine bilelim, gurur duyalım seninle, ayağa kalkıp ellerimiz patlarcasına alkışlayalım bu sanal hikayeyinin yaptıklarını. @ Tahsin Nasıl Atatürkçü ve Cumhuriyeçi olunmaz yazmışsınız, bir de nasıl olunduğunu anlatın da öğrenelim. Not: İnternet gibi ortamlarda eleştiri yaparken, sanal isimlerle yazacağınıza adınızı-soyadınızı yazın da o zaman bir değeri olsun yazdıklarınızın.

sanal kahraman 12 Yıl Önce

biz bu ülke için tuncelide kelle koltuk savaştık .çatışmlara girdik emin ol bu ülkeyi senden daha çok seviyoruz .ama biz terhis olunca kenan evren anayasasına takıldık.yazıcı hatasından iki gün eksik yaptığımız askerlik yüzünden suçlu muamelesi görüp kelepçelendik.bizim tepkimiz atatürk çülük adı altında milleti asker yapan zihniyetlerde .ramazan günü 29 ekim resepsiyonunda kadeh kaldıran tanrı tanımaz komutanlara askere hayvan, öğrenciye asker muamelesi yapan yönetimlere .allah razı olsun akp ye sizin ve sizin gibi düşünenlere özellikle askerle yerlerini ve hadlerini bildirmekteler .gerçek demokrasi bu işte . asker kimki para karşılığı görev yapan kişilerdir .bu ülkeyi yönetmeye hiç bir hakları yoktur .onların yeri kışla ve nöbettir .bu halkın yüzde 50 akp dedi ise geminin kaptanı akp dir .bir dahaki secime chp yüzde 10 u görürse çok iyi . hani kısaca güzel şeyler yapılmakta kör değiliz

Orhan kamalı 12 Yıl Önce

ADD üi Kırkağaç Şubasinin 19 mayısla ilgili bildirine verilen yorumlara önce teşekkür ederim" Bayağı Yürekli arkadaşlarımız varmış" Yürekli olmalarını "KİMLİKLERİNİ AÇIKÇA"yazmalarından anladım.Yarın onlara tektek yanıt vereceğim onları gerçek kimlikleriyle tanımak isterdim.Niye Korkarlarki.Kırkağaçlılar yürekli olurlar.Acanba Kırkağaçlı değillermi?Hayret görüşmek üzere saygı ve sevgiler.

Orhan KAMALI 12 Yıl Önce

Mehmet Taliha:Beğenemedinmi canım ozaman grel üye ol sanas bırakalım.Unutma beğenmediğin o kişlrrin senin yaşın kadar hizmeti var dedikodu değil fikir üret Turgut Bey.No Orhan Kamalıdan bir gocuntunmu var canım. Hülya:Bak kimliğini yazmışsın görüşünde var saygı duyarım biz 1234 dü kastedmiyoruz bildirimizde.Biz iktidar değiliz canım onu sen savunduğun AKP söyleSen BAyramları lüks mü görüyorsun? XYZ,Duygularınla iletn arasındas bağlantı yokBizz Faatiihi Atatürkü ihmalmi erttik niye saklanıyorsun yoksa Cebir çözmek istiyorsun sen sevgili arkadaşım. YA.Senin gücün yetmez bizim pabucumuzu dama atmıya beğenmediklerinden aldın aykırıda olsa okuyup yazmayı.Yalnız yüreksizsin kimliğini bile yazamamışsın önce yürekli ol. Hasan usta.Görüşündür teşekkür ederim ancak bildiriyi iyi okumanı öneririm. Özgürlükçü.Kullandığın ada yaskışmıyor yazınBizim hiç sahteliğimiz yoktur sen açıklıyamamışsın bile sağcılığını.Biz kıyafetlerdendeğil bayramlardan bahsettik önce sanırım size tavsiyemiz anlamayı öğren

Orhan KAMALI 12 Yıl Önce

Sizi istemiyoruz:Korkak "BABANIN MALIMI "Bu ülke Bizim inançlarımızın gücünü nereden biliyorsun sen.Sen kimsin "KULLA ALLAH "Arasındakiilşkiyi bilecek. Şahin:Seni övdülerse onları yapanları kınarım.Sen ozaman Askerlikteki eğitimide kaldırılmasını istiyeceksinBiz provaları savunmuyoruz bayramları savunuyoruz billdirimizin özünü iyi anlamamışsınız . hasan.Size göre öyledir kıyafetler soytarılık için değildir yapılan hareketlerle ilgilidirBize hikaye diyen şahsiyetsize bakın hele

Orhan kamalı 12 Yıl Önce

Olmazzzzz:Önce okuduğunu anlamanı tavsiye ederiz.Dilinizin altındaki taşı çıkarın sanırım sizde hilafet özlemi çekiyorsunuz .Vatan sevgisinin ne olduğunu sanırım senden çok iyi biiriz dilersen bir tatışma ortasmında ta rtışalım bunları Değerli yorumcuların bildiriyi biraz daha dikkatli okumalarını öneririm Biz bayramların kutlamasının kaldırıldığına doğru gidildiğini düşünerek yayımladık o bildriyi ama sanırım bazıları sanal ortamda konuşuyorlar önce iyi anlamalarını salık veririz.İkincisi bizi küçük görmeleride bizi üzmez o kendi küçüklükleridir.Önce kimliklerini gizlemesinler yüreklilerse.Sonra gelsinler tartışalım sanal ortamda kendine güveni olmalarının eleştirilerinede üzülmeyiz biz.Saygılarımızla.

HÜSEYİN ACAR 12 Yıl Önce

VATANSEVERLİK ADD YE KALDI İSE... GENEL BAŞKANINIZ TANSEL ÇÖLAŞAN DEĞİLMİ HANİ ŞU DANIŞTAY SALDIRISI SONUCU BİR SÜRÜ YALANLA BU ÜLKENİN MUHAFAZAKAR İNSANLARINI HEDEF GÖSTEREN. BAŞ ÖYLEYSE AYAK FARKLI DEĞİLDİR. 19 MAYIS KALDIRILMIYOR AKSİNE HER ÖĞRENCİNİN KATILIMI SAĞLANIYOR. TÖRENLERE KATILAN HER ÖĞRENCİNİN ZİHNİNDEDE ÇALIŞMALARLA İLGİLİ TOZ TOPRAK İÇİNDE GÜNÜŞ TEPEDE BİR ÇOK OLUMSUZ HATIRADA VARDIR. ASKERİ VESAYAETTEN HATIRA OLAN ŞEYLER. BAKIN BAKALIM NE ZAMAN BU ŞEKİLDE BAYRAM KUTLANMAYA BAŞLAMIŞ

orhankamalı 12 Yıl Önce

Hüseyin acar:Sevgili Acar sen Muhafazakarlık nedir"? Karıştırıorsun yoka "AŞUREMİ "Yapmak istiyorsun.Bir iş yapıyorsan gayet tabi toz toprak içinde kalacaksın tabi.Bak canım ben OrhanKamalı ülkemizin üçüncü şehrinde şube Müdürlüğü yaptım emekli oldum geldim toz toprak içinde çiftçilik yaptım.Ama bunndan ne övündüm nete yerindim ne yspıyorsan onun şartlarına uyacaksın.Kulaktan duymalarla yorum yapma Sağcınında solcununda "Muhafazakar tutumlsrı vardır.Bizim genel Başkanımız Danıştay yargıcı idi.Siz ona değil Eşi Emin Çölaşana karşısınız ama O düzeni yermekle aslında sizi savunuyor.Yazık iyi öğren bunları .Yazmak iöçin yada birine şirin görünmek için yorum yapma.Saygilar.

deli dumrul 12 Yıl Önce

bakalım ahiret gününde yaratıcıya nasıl hesap vereceksiniz.demek başörtü çağdaşlık dışı.tamam siz bildiğiniz gibi karınızı kızınızı açık çıkarın heryere..hey hakk ne günlerdeyiz..allah sizi ıslah etsinn.tüküreyim sizin çağdaşlığınıza

Y-A 12 Yıl Önce

BU TÜRBAN SİZİ NE YAPIYOR.İNSANLAR İNSAN OLDUĞUNU 1400 YIL EVVEL ÖĞRENDİ SİZ AT GÖZLÜĞÜYLE BAKTIĞINIZ İÇİN GÖREMEDİNİZ.AMA ÇOK GEÇ KALDINIZ.SİZE SADECE ACIYORUM.YAZIK ÇAĞDAŞ OLMAK İÇİN BAŞIMIZI ORAMIZI BURAMIZI MI AÇMAMIZ LAZIM.EĞER ÖYLEYSE TÜKÜREYİM O ÇAĞDAŞLIĞA.

Orhan KAMALI 12 Yıl Önce

"Y.A :Hiç okumamışsın yazdıklarımı insan duygu körü olunca kafasına takılanları görür önce yüreksizsin.Beni Türban hiç ırgılamaz Önemli olan giyim değil "İÇ TEMİZLİĞİDİR İNSANIN"Bir içini düşün sen mutlaka oradakilere bak sen canım.Arabistana gitte bak bakalım neler yaspıyor o kapalılar.Lütfen saptırma. Deli Dumrul.Demek sen köprüden geçenden n haraç almayı özlüyorsun demek zamanı gelince Allah göstermesin "Sen haraç vermezse ANANIDA keseceksin.Sen kendini düşün Allaha hesap vermiye canımBizim içimizde dışımızda birdir

Orhan KAMALI 12 Yıl Önce

Bizim senin değişinle "KARIMIZ KIZIMIZ"Senin kardeşin sayılır seninkiler bizim nazarımızda öyledirde biz yinede onlara "HANIMEFENDİ"Deriz yakışmamış sana ve aldığınn eğitime.Sonra sen kendi yüzüne tükür.Allah bizi değil seni ıslah etsin "DELİ DUMRUL"Biz senin yada kişilerin çıplaklığını savunmadık onu nereden çıkardın sen.Sana göre başında Başörtüsü olmuyan hep "SENİN DÜŞÜNCENDEKİ GİBİMİ"Allah seni ıslah etsin .

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.