KIRKAĞAÇ HABER

Kırkağaç Eğitim-Sen'de Yeni Dönem

GÜNCEL

Kırkağaç Eğitim-Sen yeni yönetim kurulunu oluşturdu.

Eğitim Sen'de Yeni Dönem

İlçemiz Eğitim-Sen, mücadelesinde 17. yılına girdiği 23 Ocak tarihinden bir gün önce 22 Ocak 2011 cumartesi günü ilçemiz öğretmenevi salonunda 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. İlçe yönetim kurulu ve şube delegelerini seçmek için bir araya gelen sendika üyeleri ve konukları 3 saat süren kuruldan sonra oluşturdukları yeni yönetimle çalışmalarına başladılar.Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. İlhan Arslan, Selda Adıgüzel, Sadrettin Küçük, Mustafa Şen, Yüksel Can. Yeni yönetimin önümüzdeki hafta görev dağılımı yapacağını bildiren 7.Dönem İlçe Temsilcisi İlhan ARSLAN şunları söyledi: “
İlçemizde eğitim ve bilim emekçilerinin sendikal mücadelesinin tartışmasız öncüsü Eğitim-Sen'dir. Yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip olan eğitim emekçileri mücadelesinin günümüzdeki tek gerçek temsilcisi olan sendikamızın mücadele tarihi, sadece eğitim ve bilim emekçilerinin sendikal örgütlenmesinin ve mücadelesinin tarihi olmamıştır. Geçmişten gelen ve Eğitim-Sen'e kadar uzanan onurlu ve kararlı mücadelemizin temelini aynı zamanda ülkemizin demokratikleşmesi, her türlü sınıfsal, dinsel, etnik ve cinsel ayrımcılığın son bulması mücadelesinin de tarihidir. Üyelerimizin oyları ile oluşturduğumuz demokratik yapımızın önümüzdeki süreçte emeğe yapılan her türlü saldırının karşısında tavır alacağız, ilçemizde eğitimde yaşanan her olgunun takipçisi olacağız. İlçemizde çalışan tüm eğitim emekçilerini-kadrolu, sözleşmeli 4/B, kısmı sözleşmeli 4/C, sendikamız bünyesinde aydınlık, özgür, eşit bir Türkiye mücadelesinde örgütlenmeye çağırıyoruz.”dedi.

HABER: HAKAN DEMİR














HABER: HAKAN DEMİR


****

****

Yorumlar (29)

ersen 13 Yıl Önce

hayırlı olsun yeni yönetim kurulu.basarılar ersen-soma

dürüst öğretmen 13 Yıl Önce

yani yönetime bakıyorum yine aynı kişiler nasıl yeni yönetim anlamış değilim.körler sağırlar birbirini ağırlar.hey Allahım koskoca sendika kimlere kalmış.toplam 18 kişi birde çocuk var.18,5 kişi.19.bulun bende sizin sendkiaya geçicem.ama bu mümkün değil.siz diğer sendikaların toplantılarına birer temsilci gönderinde görün bence :) saygılar.

g.i 13 Yıl Önce

başarılar diliyorum

................ 13 Yıl Önce

Senin işin gücün yokmu be kardeşim. Bu insanlar sizler birilerinin koltuğuna girerek sendika kurmazdan 15 yıl öncesinde EĞİT-SEN i kurarak mücadeleye başladılar. Sendikacılık yalakalık yapmak değil her zaman her dönemde dik durabilmektir. Senin sendikan Kırkağaçta ancak AKP ikdarından sonra kuruldu. Daha önceleri nerelerdeydiniz diye sorarlar adama.

evşen özbay 13 Yıl Önce

dürüst arkadaşım, adını söylemekten bile korkacak derecede sindirilmiş birisi mi eğitim sen i eleştiryor.Tüm dünyada 30 milyondan fazla eğitim ve bilim emekçisinin ortak örgütü olan Eğitim Enternasyonali’nin (EI) Türkiye’deki tek üyesi olan Eğitim Sen' in, emin ol ki o 1,5(!) yaşındaki misafiri bile insanlara daha saygılıdır.Ve inanıyorum ki, öğretmenlerinin(!) gösterdiği yolda, düşünce ve ifade özgürlüğünün insanların en temel hakkı olduğunu çok iyi öğrenecek bir birey olarak yetişecek.. bireyleri ve kurumları aşağılamak, rencide etmeye çalışmak (çalışmak diyorum çünkü böyle bir söyleme hiç kimse alınmaz,herkes güler) bir eğitimciye hatta insana yakışmaz.

ßarış YILDIRIM 13 Yıl Önce

Yeni Yönetim hayırlı olsun

öğretici 13 Yıl Önce

dürüst! ögretmenım sen gidip kumda oynasanda karısmasan böle seylere aklın ermez yüregin yetmez. sen ancak cogunlugun peşinde kuyruk olursun.o 18 kişinin öğretmen oldugunu unutma ve de dil uzatma koparırlar sonra o dili.

makbule şerbetçioğlu 13 Yıl Önce

Yenı yönetım kuruluna başarılar dılıyorum

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Eğitim emekçilerinin, ülkemizde yüz yıla dayanan onurlu mücadele geleneğinde devraldığımız görevin heyecanını yaşıyoruz. Bu sorumluluğun, ülkemiz genelinde tüm emekçilerin, özelde de eğitim ve bilim emekçilerinin onurlu mücadele sürecinin bir parçası olduğunun bilincindeyiz. Ülkemizde eğitim emekçileri, eşitlik, özgürlük, adalet ve insanca onurlu bir yaşam yolunda çok uzun bir mücadele tarihine sahiptir. Sendikamız da, bu uzun ve kararlı mücadele geleneğinin yarattığı değerler üzerinde yükselmiş ve bu değerlere yenilerini eklemeyi başarmıştır. Mücadele geleneğimizin temelinde TÖS, TÖB-DER, Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen’in haklı ve meşru mirası bulunmaktadır. Yeni yönetim kurulu olarak yapacağımız iş, bu mirasa bağlı kalmak ve yaratılan mücadele değerlerine yeni kazanımları eklemektir. Sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizi, Türkiye’nin gerçek anlamda demokratikleşmesi ve bağımsızlığı için verdiğimiz mücadele sürecinden ayırmayacağız.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Sosyal devlet yapısının hızla aşındırıldığı, eğitim ve sağlığın birer hak olmaktan çıkartılmakta olduğu ülkemizde, herkes için parasız ve eşit eğitim talebini yükseltmeye devam edeceğiz. Eğitim Sen, kapitalizmin insana ait tüm değerleri metalaştırdığı, savaşlar, işgaller, işkenceler, yoksulluk ve açlıkla dünyayı yaşanmaz hale getirdiği bir dönemde; insanca yaşam, eşitlik, adalet ve Bağımsız Türkiye talebini yükseltmeye devam edecektir. Ayrıca bizim1,5 yaşındaki doğal üyemizin varlığı, yüreği, dürst-düyüst-dürsüt öğrtmanin kişiliğine 10 basar. O sanallıkta salvo atan, davetlerimize icap edemeyen, kişiliği Kırkağaç’ta sadece bir avuç sövgü iltifatıyla anılan eksi bir kişiliktir. Bugün gelen iki üyelikle şahsiyetsizlik ebatlarını görmek için ilçe milli eğitimin önünde olacağım.Yarın 25/01/2011 16:10 da ve ne kadar sözünün eri olduğunu bu sitede herkese ispatlayacağım.Diğer sendikaların genel kurulları ile ilgili bana söz verme ilçem boyutunda altında ezilirsin. Saygım Yaşamı İle Bu Sözü Hak Edene…

nihat özhan 13 Yıl Önce

başarılarının devamını diliyorum.

özgen 13 Yıl Önce

Öncelikle yeni yönetim kurulunuz hayırlı olsun. yorum yapan arkadaşlara değinmeden geçemeyeceğim, "dürüst öğretmen " lakabı altındaki şahıs dikkate alınmayacak kadar değersiz ve 4 yaş altı (kendisinin de buçuk diye tabir ettiği) yorumlarına lütfen kulak asmayın. kendisini cevap vermeye değer biri olarak görmesin..

Muğla EĞİTİM SEN 13 Yıl Önce

Yeni seçilen arkadaşlara yeni dönemde başarılar diliyorum.

1453 13 Yıl Önce

Öncelikle aranızda olamamamın vermiş olduğu üzüntümü dile getirmek istiyorum. Sendikanın yeni yönetimine de başarılar diliyorum. Fakat ne kadar dürüst olduğu malum olan kişilerin bu güzel toplantı hakkında densiz yorum yapması beni üzüyor. Arkadaşlar büyük bir özveriyle çalışıyorlar, sonuna kadar kendilerinin destekçisiyim. Umit ederim 3 yaş altı kişi ( dürüstlüğü tartışılır öğretmen) bir daha buraya böyle yorumlar yapmaz. Eleştiriyi seviyeli yapmak gerekir, seviyeli olsun ki arkadaşlar söylediklerini değerlendirsin. Her neyse böyle düşüncesi olan insanlara da düşünebildikleri için saygı duyarım ama lütfen en azından orada bulunan çocuk için buçuk kelimesini kullanmasaydı ... Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum, size ve yaptıklarınıza değer veriyorum. İyi çalışmalar arkadaşlar.

özgü öğüt 13 Yıl Önce

yeni yönetime başarılar diliyorum...

QARTAL21 13 Yıl Önce

yeni yönetim kurulunuz hayırlı olsun !!! KIRKAĞAÇ EĞİTİM-SEN Yönetimin'de dürüst,yürekli, yurtsever vatandaşlarımıza dil uzatan terbiyesiz arkadaşlar bu topraklar için güzel işler yapanlara köstek değil destek olacağınıza faydalı insanları yerden yere vuruyorsunuz orada ki şahıslar öğretici,eğitici yani Kırkağaç'ın beyni dürüst insanlar. sendikalaşma insanların hep birlikte dik duruşu dur. O foto. ya baktığım da 18 kişinin onurlu dik duruşunu gözlerinde görebiliyorum... söyleyeceklerim bu kadar. SENDİKALAŞALIM, BİRLEŞELİM, GÜÇLENELİM !!!...

emrah 13 Yıl Önce

eğitim-sen yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum...Demir ile gelecek yarınlar daha sağlam görünüyor..

.... 13 Yıl Önce

Sendika demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışıyla yönetilen, daha katılımcı bir demokrasinin yerleştiği, daha özgür kişi ve sivil toplum örgütlerinin gerçek anlamda var olduğu ve düşünce üretip teklifler sunduğu, bu durumun sivil ve kamusal alanda yaşama geçirildiği, adil gelir dağılımının gerçekleştiği, sosyal devlet olmanın gereği olarak her vatandaşın devlet imkanlarından eşit olarak faydalandığı, daha özgür, daha müreffeh ve daha mutlu insanların yaşadığı bir Türkiye’ye ulaşabilmeyi amaçlar.Bu bağlamda Eğitim Bir Sen üyesi bir öğretmen olarak Eğitim Sen'li arkadaşlarımın Yeni yönetim kurulu üyelerini canı gönülden kutlar başarılar dilerim.Fakat Mustafa ŞEN hocam yorumlarında insanlara karşı çok kırıcı olmaktadır.Sayın ŞEN neyi paylaşamıyoruz üç günlük dünyada kalp kırmaya değer mi?Bana düşmez ama sana tavsiyem kendini Mehmet KIRLI hocama örnek al acizane teklifim sakın yanlış anlama.

mahmut yeşil 13 Yıl Önce

Sayın İlhan ARSLAN çok yakında askeriyeye binlerce 4--c li alınıyor hadi ağzını açta konuş göreyim.yok öyle yağma .kimseyi kandıramazsınız maskeniz düştü kel göründü artık.asıl emege düşman olan sizlersiniz bunuda çok iyi anlıyor milletimiz.birazda siz anlayın ne olur.

ibrahim çakmak 13 Yıl Önce

benim yaşım 18.kendimize ait galeride çaılşmaktayım..sadece merak ettiğim bir şey var.eğitim senin haberlerini sık sık sitemizde görüyorum.çalışıyorsunuz görüyorum.ama diğer sendikalardan sizi ayıran fark ne.yani neden eğitim seni tercih etmeli insanlar.sendikadan yetkili bir öğretmenim cevap verirse sevinirim.

ZUHAL EFE GÜNSEREN 13 Yıl Önce

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLİYORUM.BAKIYORUM PIRIL PIRIL ÖĞRETMEN ARKADAŞLAR YÖNETİMDE..SAYGI VE SEVGİLERİMLE.

Akhisarlı 13 Yıl Önce

Arada bir demeç vermekle,olağan genel kurulunu basın önünde yapmakla çok çalışılmış olmuyor.Ama insanların bir şekilde örgütlenmeleri güzel.Sendikalar söylemleriyle,mücadeleriyle,somut önerileriyle insanların karşılarına çıkmalı.Bu anlamda laf üretmekten başka iş yapmıyor eğitim-sen.Ayrıca o şaşalı dönemlerinizden eser kalmamış.Eeeee boşuna dememişler keser döner sap döner diye.Bir zamanlar Yusuf MALGIR başkanlığında ikna odalarında öğretmenleri az sıkıştırmadınız üye yapmak için.Yaptınızda ne oldu,iktidar değişti hepsi uçtu elinizden.Bu bütün sendikalara örnek olsun.

............ 13 Yıl Önce

Duyduğum kadarıyla METEM'de öğretmene göre ücret veriliyormuş,(kimisi 10 saat kimisi 16 saat) siz duymadınızmı bu adaletsiz uygulamayı eğitim-senliler.Duydunuzda müdür başkan karısı diyemi susuyorsunuz.Sizin gibi emeğe saygı diyen sendikaya yakışıyormu bu uygulamaya sessiz kalmak.Hadi ordan sizi gidi sahte emekçiler sizi.

metemli öğretmen 13 Yıl Önce

Farkındamısın bilmiyorum ama 16 saat ücret alan arkadaşlar EBS'li adını noktalayan şahsiyet

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Önceliğim; 8. İlçe Olağan Genel Kurulumuzu tebrik edip başarılar dileyen yoldaşlarıma, omuzdaşlarıma ve varlığından bile habersiz olduğum arkadaşlara teşekkür ederim. 1.Düst-düvüst-dürt-dürsüt ourtman denen sanallığa yapılan yorumlar kafasında bir ampul yaktırır mı bilmiyorum! Ama bugün saat 16:05 den 16:25’e kadar iki yeni üyeliğimle davet ettiğim yerde bekledim tahmin ettiğiniz gibi yine gelmedi, diğer davetime gelmediği gibi… O sanal şahsiyeti gerçekliği ile kahvemizi içene kadar dikkate almayacağım artık… 2. Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu söyleyen arkadaşın sendika amaçları ve samimi bulduğum iyi niyet önerisinin altına imza atarım. Yorumlarımdaki kırıcılık sanallıkta edebiyat(!) üreten, demagoji yapan ve argo söylemle bel altından sataşmalara karşı kalpleri ne için attığı belli olmayanlara karşı dikleşen tavrımdır.Hiç bir zaman samimiyetle eleştiri yapanlara karşı kırıcı olmamaya çalışırım.Kırıyorsam eğer beni tanıyanlar bu konuda ne kadar hassas olduğumu bilirler şu üç günlük dünyada…Mehmet Kırlı Kardeşimin yaşamındaki varlığı bana her zaman güç verir ve örnek teşkil eder…Saygılarımla… 3.Rumuzundan bile tiksindiğim(yakın tarihimizde yaşananları bilenler beni iyi anlar) şahsiyete gelince bizler 4/C uygulamasına tümden karşıyız, bu asker alımında olsa da karşıyız,o sömürünün yaşandığı hani gidip gördüğün ülkelerde de karşıyız.Hayatta tek seni kandırmak isterdim maskesiz yaşayan biri olarak.Artı maske çıkarınca değil şapka çıkarılınca kel görünür…Bize ne olur diye yalvarma seni çok iyi anlayanlardanız çünkü varlık sebebimizsin.Ülkemde ve dünyada emek en yüce değerdir,emekçi halkım bunu anladığında senin gibilerine zaten gerek kalmayacak yaşamda emin olabilirsin… 4.İbrahim Çakmak Kardeşim gözlemlerini ve merakını önemsiyor, senide yaşın itibarıyla tebrik ediyorum. Nerde böyle gençlik diyorum. Bu konularda ayrıntılı olarak seninle konuşmak isterim. Çayını içmeye geleceğim. Bir iki cümle ile yanıt vereyim. İlçede eğitim emekçileri içinde örgütlü ve tek duruşu olan sendika biziz, bunu her yerde söyler ve savunurum. Bizler bir araya geldiğimizde ilçemde yaşanan eğitimle ilgili her konuyu, sıkıntıyı, problemi, gelişmeleri, uygulamaları konuşur çözümler konusunda bilgi alıverişinde bulunuruz. Sosyal sorumluluk bilinci ile öğrencilerimize, çocuklarımıza, velilerimize, ilçemize, ülkemize ve insanlığa karşı emanetimiz var. Bu emaneti kimselere çaldırmayız… Saygım Sana Kardeşim… 5.Akhisarlı çok bilmiş kardeşim. Bana dün yapılan yanlışları anlatarak-bunu gören sensin gıyabında yazıyorum- bugünlerin hatalarını deştirme. Biz ilçemizde kimlerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz şu an. Düşünmek ve bunu beyan etmek bir işin yarısıdır.Ne deriz öğrencilerimize hep; soruyu anlamak çözümün yarısıdır.Önce anlayın.Hadi biz laf üretiyoruz dediğin gibi olsun biz olmayan diğerleri ne üretiyor.Biz varlığımızla, duruşumuzla, üretkenliğimizle hep ilçedeyiz.Bekleriz eski bir Kırkağaçlı olarak senide kırk yılın hatırı bir kahve içmeye bol köpüklü…Saygılarımla… 6.METEM konusunu açan seviyesi analarımıza, eşlerimize, bacılarımıza “karı” şeklinde hitap ederek gösteren sanal şahsiyete sözüm çok olacak izninizle. Senin duyduğun kadar bizim belgeli birikimiz vardır METEM konusunda. Sendika olarak METEM konusunda çok hassasız ve takipteyiz merak etme. Yavrularımıza şunu öğretiriz biz dinle; “Yavrularım duyduğunuza inanmayın, gördüğünüze şüpheyle bakın, yaptığınıza inanın.” Dediğin olay konusunda kimler nerede nereye kadar taraf oldu biz biliyoruz. Verilen dilekçeler konusun en yetkili ağızlardan gerekli yanıtın verildiğini bildiğinizi de bilerek hatırlatma yapıyorum. Son açıklamam ise öncelikle tüm eğitim emekçilerin sendikasıyız.Bu konuda ilçemiz de çalışan sendikalı sendikasız herkes bunu bilir.Haklılığı noktasında bir atım atan kardeşimizle bizler onlarca adım atarız.Samimiyet,dürüstlük tek ölçünüz olsun yaşamda…Saygım İnsana…

hasan hüseyin erkol 13 Yıl Önce

ALAŞEHİR EĞİTİMSEN ADINA SİZLERİ TEKRAR YÜREKTEN KUTLARIM.YAŞADIĞIN HAYATTA DİK DURABİLMEKTİR ÖNEMLİ OLAN.GÜÇLÜNÜN KARŞISINDA ONURLU OLABİLMEKTİR KİŞİNİN KENDİNE SAYGISI.SAHTEKARCA DİZ ÇÖKMEDEN ALNI AÇIK BAŞI DİK YAŞAMAKTIR İNSAN OLMAK.SU GİBİ TEMİZ OLMAKTIR.AMMA SU GİBİ HER KABIN ŞEKLİNE GİRMEK İSE ŞEREFSİZLİKTİR....SİZLER BU ONURU TAŞIDIĞINIZ İÇİN 18 KİŞİSİNİZ...YÜREĞİNİZİN YÜZLERCE KAT ATTIĞI İÇİN İNADINA O BAYRAĞI TAŞIYORSUNUZ.dürüst rumuzlu yorumcuya gelince YOK SAYIN GİTSİN!

@@karakurt 13 Yıl Önce

yeni seçilen kurul üyelerine başarılar..

ö.suluhan 13 Yıl Önce

öncelikle yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilerim..bir de isteğim var,bazı arkadaşlar sadece eleştiriyor,"ne yaptınız,ne yapıyorsunuz,kaç kişisiniz" diye..eleştireceğinize araştırın,öğrenin...bütün sendikalar nasıl çalısıyor,neler yapıyor bakın sonra haklı olarak eleştirin..eleştirinizin de bi dayanağı olsun...ne olursa olsun,örgütlenerek birseyler yapmanın daha iyi olduğunu düşünüyorum..yapılan her güzel şeyi takdir etmek gerek,unutmayalım...

HAKAN YENİ 13 Yıl Önce

BU GÜZEL İNSANLAR BİR ARAYA GELDİYSE YAPACAKLARI ÇALIŞMALARDA KENDİLERİ GİBİ KALİTELİ OLACAKTIR.ŞİMDİDEN YENİ YÖNETİMİ KUTLAR, BAŞARILARINIZLA GURURLANACAĞIZIMI BİLMENİZİ İSTERİM.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.