KIRKAĞAÇ HABER

KIRKAĞAÇ'TAN HALEPLİLERE 1 TIR UN YARDIMI(VİDEO)

GÜNCEL

Eğitim Bir-Sen Halep'te yaşanan insanlık dramına seyirci kalmadı, Kırkağaç'tan Haleplilere yardım elini uzattı.

KIRKAĞAÇ'TAN HALEPLİLERE 1 TIR UN YARDIMI(VİDEO)

Kırkağaç Eğitim Bir-Sen Halep'te yaşanan insanlık dramına seyirci kalmadı, Kırkağaç'tan Haleplilere yardım elini uzattı.

Kırkağaç Eğitim Bir-Sen üyeleri tarafından düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 400 çuval un, sabah saatlerinde yardım tırına yüklenerek Halep'e doğru yola çıkarıldı.
Cumhuriyet Meydanında toplanan Eğitim Bir-Sen üyeleri, toplanan 400 çuval unu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı(İHH) yetkililerine teslim ettiler.
Yardım tırının Halep’e yola çıkma anında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Kirkagac.Net kameralarına bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Turgay Akbayrak “Direnişten Dirilişe geçen büyük Türkiye halkı olarak her zaman mazlumun yanında dik duruşumuz göstermek amacıyla Kırkağaç’tan Halep’e Eğitim Bir-Sen ve İHH öncülüğünde bir un kampanyası başlattık.

Bu kampanyada gecesini gündüzüne katan Kırkağaç’ın değerli halkına, öğretmen arkadaşlarıma, Ak Parti İlçe Teşkilatına ve Ak Gençliğe çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman gün birlikte olma el ele verme günü dedik. Zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçen Halep halkına da Kırkağaç’tan kucak dolusu selamlar gönderiyoruz. Biz buradan Halep’e sadece un değil bütün arkadaşlarımızın insanlığını yükledik. Halep’e acımak insanlığın ne haddine diyoruz, Halep insanlığa acıyor. Biz insan olduğumuzu en iyi şekilde göstermek amacıyla bu faaliyeti yerine getirdik. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.

Manisa İnsani Yardım Derneği İHH Manisa Başkanvekili Fatih Akova ise “Halep’te yaşananlara sessiz kalmayan ve 400 çuval un yardımı toplayan Kırkağaç Eğitim Bir-Sen’e çok teşekkür ediyorum.
Halep’te yaşanan gıda ve yaşamsal ürünlerin eksiliğinden dolayı orada ki kardeşlerimizin bu tür yardımlara çok ihtiyacı var. Kırkağaç halkına çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.
400 çuval unu taşıyan yardım tırı, Kırkağaç İlçe Müftüsü Hüseyin Yaşar’ın okuduğu duaların ardından yola çıktı.

İşte Kirkagac.Net farkıyla haberin video görüntüleri.

HABER-FOTOĞRAF-KAMERA: HAKAN DEMİR(İHA)

 






















Yorumlar (23)

yorumsuz 7 Yıl Önce

acık akp sen olmuş bu

Reklam Kokan Hareketler 7 Yıl Önce

öğretmen camiası içerisinde yer alıyorum, bizden helali hoş olsun bu yardımlar toplandı. fakat bu sendikanın adı nedense söylenilmedi. bu sendikanın işgüzarlığıdır. ben o vatandaşlara yardım ederken bu sendikanın adı altında yardım etmişsem hakkımı bu sendikacılara helal etmiyorum.

Ozan Bala 7 Yıl Önce

Sayın hocam hayır işinde böyle lüzumsuz polemiklere gerek yok. Allah hayrını kabul ve makbul eylesin. Ha illa hakkını helal etmiyeceksen bize ulaş paranı geri iade edelim. Ozan Bala - Edip Bayat İlkokulu

Abdurrezzak 7 Yıl Önce

Bu hayira vesile olanlardan ve hayiri yapanlara Allah razı olsun.Teşekkürler Kırkağaç.

Eğitimci 7 Yıl Önce

Reklam kokan hareketler bunlar..dinimizde hayır işleri gizli yapılır.kul ile yaratan arasında kalır...

Turgay AKBAYRAK 7 Yıl Önce

Sayın Hocam şahıs olarak şahsi polemiklere asla girmem.Hayırlı bir işe hep birlikte ele ele verdiğimiz için yazıyorum. "Halep'e Yıl Açın" un kampanyasını mesajlarımızda ve söylemlerimizde İHH ve sendikamızın önderliğinde yapılacağını belirttik. Videoda da dinlerseniz teşekkür ederken "öğretmen arkadaşlarima" diye hitap ettim. Bu yardım kampanyasıni yaranmak veya reklam için değil insanlığımız adına niyet ettik. Asla yalanlar üzerine gönüllere hitap etmedik. Amacimiz musluman kardeslerimizin yaralarinı bir nebze olsun sarabilmekti. Niyetler halisti hocam.Yalanla işimiz yok. Yardım tırımız yerine ulaştı. Belki de bu akşam sizlerin ve bizlerin gönderdiği unlardan yapılan ekmekler yeniyor. Hayrımızı Allah kabul etsin değerli dostlar.

eren 7 Yıl Önce

hoca birilerine hizmet ediyorsunuz ama halep halkına değil,çünkü halepte birkaç yıldır suriye ordusu ve halepi ele geçiren teröristlerden başka kimse yaşamıyor,yaşayamazda ,halepte elektrik yok,su yok,en önemlisi halepli yoki.unları antepteki mülteci kamplarına götürüyoruz deyinde yaptığınız işin biraz ciddiyeti olduğuna inanalım.unu yiyeceğe çevirmek için önce can güvenliği,sonra elektrik,su ,tuz v.s lazım halep halkının yaşama hakkı ile ilgili basın açıklaması yapsaydınız daha şık olurdu.

Necip Kartal 7 Yıl Önce

Art niyetlilerden gelecek olan yorumlar ve söylemler için biz herkesin göreceği şekilde yardım tırını uğurladık. Amacımız reklam veya gösteriş yapmak değildi. Böyle yapmasaydık emin olun ki bu sefer de paralar nerye gitti diye iftiralarla karşılacaktik. Yine de gönlüne sinmeyenlerin paralarını cebimizden vermeye hazırız. Yer söyleyin oraya bırakalım. Hayrın gizli olması tabiki önemli bunu biz de çok iyi biliyoruz. Bunu konuda kimseden ders alacak değiliz.

Kırkağaçlı 7 Yıl Önce

Sayın Necip bey bu sendikacıların neden Kırkağaç eğitimi hakkında konuştuklarını hiç görmedik...ya halı saha turnuvası yada kahve köşelerinde görüyoruz...yıl olmuş 2016 çocuğum gece yarısı okula gidiyor neden bu konuda sesiniz çıkmıyor reklam olunca aynı kişiler ön planda

Öz Eğitimci 7 Yıl Önce

Bu halishane niyetle yapılan hayri başka yerlere çekerek polemik oluşturmanın bir anlamı yoktur. Kırkağaçta kim kimin ne kadar çalıştığını eğitime ne kadar hizmet ettiğini herkes gayet iyi biliyor.Kaldi ki etfafa biraz bakılırsa yapılan binaları görmek için merceğe hiç gerek yoktur

Halil İbrahim Gürbüz 7 Yıl Önce

halep ten son 15 gün içinde yaklaşık olarak 35 bin insan idlipteki güvenli bölgeye tahliye edildi.bu bölgede çadır kent kuruluyor.kilisteki fırınlarda bu insanlara ekmek çıkarılıyor.gönderdiğimiz unlar bu fırınlara gidiyor.halep te sadece terörist var diyenler tahliye edilen bu insanları görmedilermi.çoğu kadın ve çocuk.Allahın izniyle yardımlarımız bu insanlara gitti.bu kampanyayı eğitim bir sen ihh işbirliği ile düzenledi.ancak kampanyaya birçok kesimden katılım oldu.bu kampanyaya katılıp pişman olan arkadaşlar bizimle bu konuyu görüşebilirler.amacımız sadece insanlara yardım etmekti ve hedefimize ulaştık çok şükür.Eczacı Engin Ümmetoğlu Anadolu Lisesi-halil ibrahim gürbüz

Abdurrezzak 7 Yıl Önce

Bazıları icraat yapar bazıları laf yapar.Arkadaslar ortada bir icraat var takdir edeceğinize eleştiriyorsunuz. Eleştirmek kolay herkes eleştirir. Ama önemli olan yapılan güzel bir şeyi takdir edinki takdir edilesiniz.

M.Oflaz 7 Yıl Önce

Biraz akıl ve izan sahibi insanların bazı sözleri söylerken cevrelerine bakıpta biseyler söylemeleri gerekir.Son yıllerdaki teog ve üniversite yerlestirme sonucları ile gecmis yillardaki sonucları biraz kıyaslamak gerek diye düsünüyorum.Diğer taraftan okul sorunu ile ilgili kırkagacin eğitimi ni bu kadar düşünenlerin 40 yıldır bu memlekete yeni bir okul binası yapamadıkları da düşündürücü.Yapılacak eleştiri ve sözlerin art niyetli olmadan yapılması gerekir.

Kırkağaç 7 Yıl Önce

ben bana hakkımı verin demedim nedense bu tarz söylemlerde hemen gel paranı verelim cümlesi ağzınızdan dökülüyor. bankadan açılır bir hesap oraya yatırılır.bak sendikamız nasıl da çalışıyor imajı oluşturup milleti kandırmaya gerek yok. bu iş sendikanın reklamı içindi.bunu anlamak için de halep e gitmeye gerek yok.

Önder UZUN 7 Yıl Önce

Kırkağaç'ta eğitimin sorunlarını konuşmadığımızı nereden çıkarıyorsunuz. TEOG, YGS ve LYS için yapılan çalışmalara haksızlık yapmayın .Ayrıca ilçemizde öğretmen sıkıntısı kalmadı, okullarımızın yıkılmaya yüz tutan binalarının yeniden yapılmaya başlandığını, ilçemizin zorunlu hizmet kapsamına alındığını, görmüyor musunuz? Yapılan hayrın eleştirisini yapıyorsunuz. Ayrıca hiçbir yardım Halep içine giremiyor, girseydi insanlar açlıktan ölmesin diye Halep'te yaşayanlar tahliye edilmezdi. Yapılan yardımlar Suriye sınırlarındaki güvenli bölgelerde kalan Halep'ten göç eden insanlara yapılıyor son olarak Bizler tüm yorgunluğumuza rağmen dışarı çıkıyorsak, Kırkağaç ile bütünleşmek sizlerle iç içe olmak, sorunlara ortak çözüm bulmak, karşılıklı keyif çayı içmek içindir. Saygılarımla

Kırkağaçlı 7 Yıl Önce

boş ve ıvır zıvır işler kendi açlarımızı görmezler görsellerde bir tekme vururlar iş gösteriş halep salep işi oldumu yala atarak koşarsınızsaygı değer hoca ve hocaefendiler.

Mehmet Emin TAVŞANCI 7 Yıl Önce

takma isimlerle burada yorum yapmak ne kadar kolay geli̇yor si̇ze, çamur at izi kalsın..burada bir hayır hizmeti yapılmış ve halisane insanların bir araya gelerek yaptıkları bu hayrın öncülüğünüde eğitim bir sen ve i̇hh üstlenmiş, Allah hepsinden razı olsun. kırkağacın eğitim sorunlarına gelince haklısınız ama bu, bu dönemde göreve gelen arkadaşların meydana getirdiği problemler değil, geçiş süreçlerinde elbette sikintilar olacaktir, fiziki şartlar yerine geldiğinde başarı zaten gelecekti̇r.

Rahmi Topuz 7 Yıl Önce

Halep salep diye işi sulandıran zevzek Kırkağaç rumuzlu zaat, Türkiyede bana aç göster onlarada yollayalım.Bu yardımların gittiği kişilerin dedeleri Çanakkale savaşında 6000 şehit ile en çok şehit veren Halep ilinin çocukları, bizim kardeşlerimiz,bizim soydaşlarımız. Biz can veremedik onlar için belki ama karınca kararınca bişeyler yapılıyor.Sen ve senin zihniyetinde olanlar iyilik yapmaktan ziyade yapılanları klavye başında baltalamaktan başka hiçbir şey yapmazsınız.Sana farklı şeylerde söylemek isterim yarın evden bi battaniye al otoparka yanıma sahlep içmeye gel. Emeği geçen herkezden ALLAH razı olsun

eren 7 Yıl Önce

bop un iflah olmaz şövalyeleri, akp kadın kolları, akp gençlik kolları ve akp-sen, iyi bir reklam yaptınız ama geç kaldınız, gün evrildi , sıra esad ı kardeş ilan etmeye geldi, bu girişimi birkaç ay önce yapsaydınız daha inandırıcı olurdu. olayı geç kavrıyorsunuz

kerim 7 Yıl Önce

hayır işi güzel iş evet ama yurdumuz da yardıma o kadar ihtiyaç duyan insan varken burdan taa halepe yardım etmek reklamdan öteye gitmez.yardım mı etmek istiyorsunuz uzaklara gitmeye gerek yok.hhemen dibimizde hidirağa halkı var.hani roman deyip milletin yüzüne bakmadıgı.yapın bir kampanya bu insanlara yardım edilsin.

Alperen 7 Yıl Önce

asi̇l ecdadimiz, mezariklar gi̇bi̇ issiz yerlere sadaka taşlari di̇kerdi̇ ki̇ i̇hti̇yaç sahi̇pleri̇ renci̇de olmadan geli̇p i̇hti̇yaci kadarini alsin, hayirseverler de kendi̇leri̇ni̇ belli̇ etmeden gerçek i̇hti̇yaç sahi̇pleri̇ne ulaşabi̇lsi̇n..bi̇r eli̇n verdi̇ği̇ni̇ di̇ğer el görmesi̇n di̇yen ulu düstur! bu bağlamda eleşti̇ri̇ler haklidir di̇ye düşünüyorum laki̇n hangi̇ konuda atamiza layikiz ki̇ di̇ye de düşünüyor ve herşeye rağmen tebri̇k edi̇yorum...

Halil İbrahim SAKİN 7 Yıl Önce

Ona buna kampanya yapın diyen Türkiye de açlar var diyen arkadaşlar onlar için kampanyayı siz baslatin adımız belli adresimiz belli destek olmazsak o zaman konusun. Ben bu sendikaya üye değilim tanıyan bilir ne olduğumu. Bir yerde hayır varsa ya yapan olmak lazım ya da destekleyen Köstek olmaya çalışmak eleştirmek çamur atmak ne kadar insanlığa sığar tartışılır bence... H.i Sakin imam hatip orta okulu...

reklam 7 Yıl Önce

bu zatı muhteremler reklam yapmayı çok iyi biliyorlar yaptıkları hayrı bile böyle insanın gözüne sokuyorlar bravo

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.