KIRKAĞAÇ HABER

Madımak Olaylarında Ölen 37 Kişi Anıldı

GÜNCEL

Kırkağaç Gençlik Muhalefeti topluluğu Sivas Madımak olaylarında ölen 37 kişiyi andı. İşte video görüntüleri.

Madımak Olaylarında Ölen 37 Kişi Anıldı
Kırkağaç Gençlik Muhalefeti topluluğu, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde çıkarılan yangında ölen 37 kişi için, Kırkağaç Eğitim Sen İlçe Temsilciliği binasında Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Eğitim-Sen ilçe Şubesi ile birlikte bir anma gerçekleşti. Açılış konuşmasında İnanç Negiz olayların Türkiye yakın tarihinde ki yeri ve bıraktığı izlerden söz etti. Farklı sesleri susturmak adına, Türkiye'nin mevcut mazoiğine yapılmış aydınlık ileri insanları katleden bu günün asla unutulmayacağı sözlerine ekleyen konuşmacı ileri aydınlık insanların asla pes etmeyeceğini orda yakılan öldürülen insanların eşit özgür bir ülke düşlendiğini bununda Pir Sultan Abdal'ın Bozuk düzende sağlam çark olunmaz sözünü hatırlarak hep birlikte bozukluklara çarpık sisteme karşı birlik olmaya çağırarak sözünü noktaladı. Anma slayt gösterimi ve 2 Temmuz 1993 belgeseli ile sona erdi.

HABER-FOTOĞRAFLAR: HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)






*************

*********

**********

********

********

Yorumlar (41)

ersen 13 Yıl Önce

bu örgüt nezaman kurulmus.valla pek gözüm tutmadı bunları ersen-soma

namık 13 Yıl Önce

duyarlı bir gençliğimiz var.sivasta yananların hesabını bu dünyada değilse diyer düyada vereceksiniz

mahmut 13 Yıl Önce

kırkağaçta tehlikeli bir gençlik olusuyor herkes gözünü açsın

aynur 13 Yıl Önce

sert bi açıklama olmus.bu anma değil saldırı olmus biraz

innac 13 Yıl Önce

ersen bey gençlik muhalefeti bağımsız bir gençlik yapılanmasıdır emekten halktan ezilenden yana olan gençliğin özbenliği ile siyaset yapan emperyalizm karşıtı tam bağımzsılık şiarı edinmişler gençler tarafından 2005'ten beri siyaset yapmaktadır. 2009 yılında adı geleceğimiz istiyoruz girişiminden gençlik muhalefeti olarak değişmiştir. ne gibi bir kriterle gözünüz tutmadı anlayamadım. bir not: anılan 33 aydın 2 otel görevlisidir kendi yaktıkları ateşte ölen 2 gösterici değil!

cemil 13 Yıl Önce

tehlikeli örgüt bu ülkeyi karıstıranların oluşturdugu bir örgüt.kırkağaçtada da kurulduysa vay halimize

inanc 13 Yıl Önce

ülkeyi sivas ta ateşi yakanlar karıştırdı diye biliyorduk cemil bey?

inanc 13 Yıl Önce

ayrıca geleceğimizi istiyoruz bir örgüt değildir haberde bir ifade hatası var bağımsız gençlik yapısıdır geleceğimizi istiyoruz ve gayet yasaldır

gizem özbağış 13 Yıl Önce

günahsız, yanarak can vermiş 12 yaşındaki çocukların yanmasını andıkları için tehlikeli örgüt olarak görüyorsanız bu çoğunluğu zavallı ülkemde biz neyin mücadelesini veriyoruz ki? hem ersen bey burası kırkağaç bunları madem gözünüz tutmadı artık sizde somadakilerle ilgileninn napalım...

Lezgi 13 Yıl Önce

Kırkağaçda böyle duyarlı insanların bulunması beni sevindirdi. Burda bölücüler yada örgüt diye yazan arkadaşlar korkmayın :) insan yemiyorlar en azından haksızlıklara isyan eden dile getiren bir gençlik var dilerim bu sayı hızla artarak gençliğin sesini duyurmakda yardımcı olacaktır.

ferrarisini satan imam 13 Yıl Önce

Ersen ve diğer olumsuz yorum yazan insanlar korkacağınız daha çok şey varken bizlerden niçin korktunuz ki, ülke zaten korku imparatorluğu oldu. Hadi abim ağzımızın tadını bozmayın. Alevi değilim sünniyim ama orda yanan alevi aydınlarımızı saygıyla anıyorum. İşte sosyalizm, işte insanı insan olarak sevmek budur. İçlerimiz parçalanarak şahit olduk bu vahşete. Hangi kitapta yazar eli kolu bağlıyı yakmak, insanlık mıdır bu? Yoksa o aydınları yakan gerici faşist beyinlerden misiniz siz de?(!)

dürüst öğretmen 13 Yıl Önce

korkmayın arkadaşlar zaten 5 kişiler :)

İsmail Dildöken 13 Yıl Önce

Mesela insanlar genelde karanlıktan korkarlar.. Çünkü karşılarına ne çıkacağını bilmiyorlardır.karşısına çıkan şey ondan birşey alabilir. Korkuları da o yüzdendir. Şimdi biz inanıyoruz ki kokulacak ve korkutacak bir şey yapmadık.. Korkanlarda ya insan olma bilincine ulaşmamış, insanların istedikleri dini seçebileceğini, kedi öz iradelerini kullanabileceğini anlamayan ve anlamak istemeyen faşist düşüncedeki insanlardır... Yada bizim bu tutumumuz onların çıkarlarına engel olabileceğini düşünen çıkarcı insanlardır.. Herkezi Allah'ın yarattığına inanıpta daha sonra "bu alevi, bu kürt, bu çetmi .. vs.vs. " diyen insanların, Allah'ın yarattıklarına bi mânâ bulup haşâ ona şirk koşmakta olduklarını düşünüyorum..

ferrarisini satan imam 13 Yıl Önce

Cemil bey kurulan edilen birşey yok ortada. üyelik, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf falan telaşesi de yok ben gençlik muhalefetin'denim dedin mi içinden, direk üyemiz oluyorsun. Muhabbet ediyoruz arada, gündemden konuşuyoruz. Düzenin yanlış işlediğine inanan, haklarının yendiğini düşünen, isyan eden, hakkını arayan gençlerin oluşturduğu bir oluşumdur Gençlik Muhalefeti. ÖSYM mağduru gençler de yanımızda buyrun sizde gelin kapımız açık. Hiçbir siyasi partiyle de bir bağlantımız yok, ister chp'li, ister ödp'li, ister tkp'li, isterse dsp'li her gence ve kendini genç hissedenlere kapımız açıktır. Yapacağınız şu ben Gençlik Muhalefeti'ndenim deyip düşünün bu olşumdan birisi oluyorsunuz fazla bir zahmeti yok. Dürüst öğretmene de bir lafım olacak bize vasıfsız çok kişi lazım değil, vasıflı 5 kişi olsun yeter. Hadi eyvallah.

ali veli 13 Yıl Önce

analım suçsuz yere yanan insanları analım ama anarken birilerini bir grup masum insanı YAKMAYALIM. eğer olaya biraz daha yakından bakarsanız göremediğiniz(yada görmek istemediğiniz) bir çok gerçeği fark edersiniz. 1- o gün ölen insanların çoğu yanarak değil kurşun yarasıyla hayatnı kaybettiler hem de kafalarının arkasından. 2- daha geçenlerde elde edilen görüntülerde kalabalık içinde sıvışmaya çalışan PKK örgütü üyesi kişilerin olduğu tespit edildi. unutmayalım bu ülkede alevi sünni kürt türk yüzyıllardır bir arada yaşadı.Elbette 4-4lük bir yaşam olamaz zaten elimize baksak 5 parmak var ama hangisinden iki tane var?sorsalar hangisini verirsin seçebilirmiyiz.tebrik ederim örgütlenme güzel bir şey düşüncelerini ifade etme güzel ama düşünce özgürlüğü adı altında kin kusma yada düşmanlık püskürme gençliğe yakışmıyor.yaşayacağımız başka türkiye yok unutmayalım çare birlikte yaşama birlikte mutlu olma...

ali veli 13 Yıl Önce

daha yazacaktım ama yer yetmedi adam olana yeter zaten...

sefa 13 Yıl Önce

adam olana yeter cümlesini adam olan kullansın kendini adam yerine koydurmak isteyen ukalanın biri değil

demokrat solcu 13 Yıl Önce

haklısın ya resmen örgüt bunlar bak yanlarında keleşler var bak bak iyi bak elleri çamur içinde gördünmü bombaları gömmekten gelmişler besbelli ya ne o ya tam bir silahlı örgüt bunlar ya ha ha ha ha bravo ya nasılda anladı hemen bir kerede bu erseni üstün zekalılar sınıfına yazdım buarkadaşı iyi takip edin ön sezieri bayağı kuvvetli cinci hocalara gerek yok suya bakıp silah aramaya bu arkadaşı çağırın hemen bulur silahları

İsmail Dildöken 13 Yıl Önce

Bazı okurlar biraz sert bir açıklama yapıldığını dile getirmişler.. Şimdi yapılan vahşetin boyutu; 35 insanın "YAKILARAK" öldürülmesi. Bu durumda "keşke yapmasaydınız " tarzında yaklaşamıyoruz olaya malesef.. Eğer insanların yakılarak öldürülmesine vicdanınız elveriyorsa siz diyebilirsin .. Örgüt kelimesine bi takıntı var anlaşılan. Örgüt, teşkilat = topluluktur.. şuanda chp de bir örgüt, mhp'side bir örgüt, ülküocakları da bir örgüt... şuanda yorumlara bakıldığında yapılanın, sanki bir terör saldırısı imajını vermeye çalışanları anlayabilmiş değilim.. olayları provake edip kendilerine pay çıkarmayı seviyorlar anlaşılan ..

Tekirdağlı 13 Yıl Önce

Ergenekon,balyoz,ay ışığı, sarıkız vs. darbe planlarının gün yüzüne çıkmasıyla birlikte, hele o toprağın altından define gibi silah ve askeri mühimmatın fışkırmasıyla birlikte insanımız uyandı artık. Maymun gözünü açtı.Milletimiz bu dolmaları yemiyor artık önceden bir cinayet işlenirdi dindarların üzerine atılırdı, dine ve dindara küfür ve hakaretler havada uçuşurdu Daha dün gibi hafızalarımızdadır müslüm gündüz, fadime şahin ve ali kalkancı kirli tezgahı, kimse öküzün altında buzağı aramasın. Danıştay saldırısını da dindarların üzerine atmıştınız beyler, ama o da yalan çıktı. ben bu madımak olayının da bu kirli planın bir parçası olduğunu düşünüyorum. Haaa şunu da söyleyeyim: Kimse kimsenin Allahını ve kutsal inançlarını sövemez,hakaret edemez

SENSIZ 13 Yıl Önce

ADAMLARIN YUZLERINE BAKSANIZA NURYOK BUNLARDAN NE ORGUTOLURNE DE ORETMEN KENDIISLERINDE BASARILI DEYILKI BU ISDE BASARLIOLSUNLAR HEPSI NURSUZ BUNLARIN KENDI ISAINE SAYGISI OLMAYAN BASKAISTE BASARILI ASLA OLAMAZ LAR NE SOYLUYEYIM ALLAH ISAETSIN BUTURINSANLARI.

M.Güneş 13 Yıl Önce

Sizlerle beraber olmanın keyfinden mahrum olmak bir üzüntü ama sizlerin hala orada olduğunu bilmek ise sınırsız bir heyecan.Siz Gençlik Muhalefetini sonuna kadar destekliyor ve aranızda olmanın heyacanını özlüyorum.

adsız 13 Yıl Önce

yeni bir örgüt mü desem ne desem bilemiyorum.sonuçta demokrasi var.seslerini duyuruyorlar duyursunlar.basından öğrendiğime göre madımak olayında pkk nın da ismi geçiyor geçnlik muhalafetinden pkk yı da kınayan bir açıklama beklerdim.sağdan say 5 kişi soldan say beş kişi.başarılar(!)

hülya 13 Yıl Önce

olay tamamen provakasyon.Bunu anlamamışlar hala suçlu müslümanlar olarak gösteriliyor.Merak etmeyin halk itibar etmez size.insanımız çok iyi biliyor olayları.siz orada çamura battınız çıkmaya çalıştıkçada kurtuluş recetesini bilmediğnizden battıkça batıyorsunuz.

isimsiz 13 Yıl Önce

sizler bizler diye neden ayrıma gidiliyor hala anlamış değilim hepimiz yaradılanı severiz yaradan dan ötürü düşüncesini benimsemiş insanlar değilmiyiz. sokakda bir hayvan ölüsü gördüğümüz de bile içimiz acırken 37 insan can allahın verdiği canı bir kul tarafından yitirmiş. eğer birazcık içimizde insanlık varsa bunun bir provakasyon değilde insana yaradılana saygı olduğunu kavrarız. sizler madem ki bu kadar tepki gösteriyorsunuz ölmüşlerin anısına bari dua okuyunda daha fazla günaha girmeyelim.

bilge 13 Yıl Önce

Bu 35 insanın yakılmasını kınayamayanlar için bir sorum var.Alman ırkçıları biliyorsunuz Almanyada sırf Türk oldukları için Türklerin evlerini kundaklamıştı.Şimdi bu alman ırkçılarına hangi yüzle ne diyeceksiniz. Yaptığınızın bundan farkı var mı? Ozaman onlar da Türkleri yaktığı için haklı mı? Ne dersiniz?

aSa 13 Yıl Önce

Aşağıda bir kaç provakatör zırvalamış."ÖRGÜT" Evet örgüt.Başka nasıl Türkçe ifade edilir bir ideal uğruna bir araya gelmiş insanlar topluluğu. En güzel ifade biçimi ÖRGÜT tür. Diğer türlüsüde var. Bir arada olan canlılara verilen türlü çeşitli adlar. Büyük baş, ya da küçük baş hayvanların bir arada olmasına sürü derler.Halkımız bir başka deyişle "nahır" der. İnsanın bir arada olması örgütlü olmasıdır. İdealli varsada bunada ÖRGÜT denir. Zehir yaymak genlerle geçen bir olgumudur acaba. Jurnalciler nasılda cazgırlaşıyorlar. ÖRGÜÜÜÜT !!! Evet insanların bir araya gelmesini en iyi ifade eden Türkçe sözcük ÖRGÜT tür. Sığırlarında SÜRÜ. Seçmekte özgürsünüz. Medeni insan örgütlü insandır.

gaddar 13 Yıl Önce

Bir cümlede başbağlar katliamından bahsedilseydi anlayabilirdim sizleri.onlarda insandı ve masumdular.ayrıca onlar kışkırtıcıda değillerdi.bu ülkede sanki sadece aleviler zarar görüyor,aksine bu güne kadar hep mütedeyyin insanlar zarar gördü.olaylara biraz objektif bakın.

palavra 13 Yıl Önce

sizin yalanlarınıza karnımız tok, bu asil millet bir daha sizin oyunlarınıza gelmeyecek merak etmeyin

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Tarihine sahip çıkan ve sorgulamacı kişilik sergileyen gençliğimiz takdir ediyorum. Ve sizlerin suçunu hatırlatıyorum. ‎"Ne alnımızda bir ayıp / ne koltuk altında saklı haçımız biz bu halkı sevdik /ve bu ülkeyi. işte bağışlanmaz korkunç suçumuz..." İnsan olma kimlikleri dışında başka değerleri ile yorum atanları da sıralıyorum. Ersen;yakıştıramadım sana yorumunu,gözünün tuttuklarını sayda bilelim… Mahmut;tehlike senin kişiliğindir,gözünü hep kapalı tut… Aynur;fiili saldırının yanında sözlü saldırı seni bu kadar ürkütmesin… Cemil;senin bayağı bir tecrüben var galiba çok bilgince konuşuyorsun… Dürsüt Öğetmne;sana sayı saymayı ve niteliği öğretmek isterdim.Ot geldin odun yaşamaya devam et… ali veli;yapıcı eleştirin ama çok yandaş medya donanımlı…adam olana değil insan olana saygım var… Tekirdağlı; düşünmek güzel ama tek pencereden değil…kimse dünya üzerinde cehennem ateşi ile yanmayı hak etmez kim olursa olsun… Sessiz; sen hep sessiz kal emi…İnsanların yüzü Allah’ın nurudur.Onların görüntülerine nursuz diyenin inancını sorgularım… Adsız;dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı…başarı sende kalsın… hÜlya;bende sana itibar etmiyorum..sanırım dürsüt öğetemen ile yakınlığın var… gaddar; Sivas, herkesin gözü ününde canlı yapılan bir katliamdı. Başbağları yapanlara da binlerce lanet ediyorum.İki yanlış bir doğruya ulaşmaz.Alevilik ve objektiflik kriterlerini merak ettim. Palavra;sen nerede yaşıyorsun sanırım dün uzaydan geldin,palavrandan anlaşılıyor.Milletimin hangi yalanların kurbağanı olduğu senin palavracı kişiliğin zaten anlayamaz… Saygım Sadece İnsan Gibi Yaşamak İsteyen Gerçek Vatan Severlere…

İsimsiz-Gaddar-Palavra 13 Yıl Önce

Yorumları okuyup çıldırmamak elde değil. gaddar palavra isimsiz rumuzlu arkadaşların yazdıklarını okuyunca insan şaşırıyor. Kim ayrım yapmış? Başbağlar'da katledilenlerde alevilerdi. Sonra alevi olduklarından kim söz ediyor allah aşkına? Orada alevi, sünni, hıristiyan müslüman diyen varmı? Önce insan diyorlar. Katledilenler aleviydi sunniydi diyen yok ama katledenler ortada. Kuyruk acısı ile kıvırmaya çalışanlarda ortada. Önce bu katliamı yapanları kınayın bakalım.İnsanlık varsa kınarsınız. Ondan sonra zaten söze gerek yok ki. Her kim kimi dini mezsebi milliyeti ırkı diye ayırıyorsa ve katlediyorsa Allah onu cehenneminin en dibinde yaksın kavursun.7 cibiliyetinden hesap sorsun. Varmı bu söze söyleyeceğiniz????

isimsiz 13 Yıl Önce

olayları kınayamanlara idi lafım yanlış anladınız sanırım yiğitlikmidir eli kolu bağlıyı yakmak canını yitirmişleri anmanın nesi tuhaf demeye çalışmıştım yeteri kadar ifade edememişim

Özür Kardeşim 13 Yıl Önce

Özür diliyorum senden "isimsiz" rumuzlu kardeşim senden.

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Sabahattin Ali Namuslu olmak ne zor şeymiş meğer. Bir gün Almanlar'ın pabucunu yalayan, ertesi gün İngilizler'e takla atan, daha ertesi gün de Amerika'ya kavuk sallayan soysuzlar gibi olmak istemedik. Kanunlu, kanunsuz baskılar altında ezile ezile pestile döndük. Bugünün itibarlı kişileri gibi, kese doldurmadık, makam peşinde koşmadık. İç ve dış bankalara para yatırmadık. Han, apartman sahibi olmak, sağdan soldan vurmak ve milleti kasıp kavurmak emellerine kapılmadık. Milletin derdine derman olacak yolları araştırmak istedik. Bu ne affedilmez suçmuş meğer!

bu nedir yaw... 13 Yıl Önce

bırakın artık yaw...geçmiş geçmiştir...yok madımak mış, drank hint miş...ne len bu, bu sabah 2 vatan evladı yine şehit oldu...bu ne ya, onları anan yok, şu toplanan kişilerden bir tanesine mehmetcik şehit oldu desek banane ya derler...sazan gibi atlamasaydı ateşin önüne derler...

Lezgi 13 Yıl Önce

Akp nin tüm çirkin siyasesi hareketleriyle övünen kardeşler abiler bayanlar ananıda al git dediğinde haketti diyen, 9 senede dünyanın 8 zengin başbakanı içine girdi denilince bal tutan parmağını yalar diyen, Sınavlarda şifreler dağıtılırken keşke bizim çocukda alsaydı şifreyi diyen, Sırf işe girmek için AKP ye üye olan, Erzak ve kömür yardımı aldığı için AKP'ye oy veren, Hz. Muhammet peygamberimiz iken birilerine peygamber muamelesi yapan ne derse sözünden çıkmayanlar var bu ülkede... ve diyosunuz ki haksızlıklıklara duyarlı insanlar bişiyler söylediğinde herkes ahkam kesiyor millet uyanın ve kendinize gelin yapılanların neyi kötü keşke sizlerde duyarlı olup bu insanlık dışı olaya tepki verseydiniz birileri hala alevi sunni diyor burdaki meseleyi öyle görmeyeceğiz bu bir insanlık ayıbıdır. Her insanın başına gelebilir...

inanç 13 Yıl Önce

geçmiş geçmiştir diyen arkadaş nasıl izler bıraktığını biliyormusun demogoji yapma konuyu başka yere çekme. Mehmetçiklerimize rahmet ailelerine sabır diliyorum. Derdimiz birilerinin çıkarları uğruba egemenlerin bi parça daha kar hırsı uğruna insanları birbirine kırdırıp kurdukları tezgahlar ve bunlar için yaptıkları oyunlar ve oyuna gelinmemesi üzerinedir. Burda anılan insanlar vatan evladı değilde uzaydan mı gelmişti? Başbağlar Sivas Maraş ve bir çok olay hepsi insanlık ayıbıdır ölen her can bizim canımızdır hiç biri diğerinden fazla yakmaz canımızı ama kim ayrım yapıyor onu bırakın bunu anın diyor görebiliyoruz.

ferdi 13 Yıl Önce

lezgi kardeşim yazdıklarına noktasından virgülüne kadar katılıyorum helal olsun.

çadırcının oğlu 13 Yıl Önce

Kırkağaç’da bir hayalet dolaşıyor — sosyalizmin hayaleti. Bakıyorum da Kırkağaççın bütün faşistleri emperyalistleri şimdiden korku salmış baskılarına ve iftiralarına başlamışlar. Düşünün insanları insanlardan ayıran bir zihniyet düşünün bu dindar pkk lı yada alman nazız mi bizim için hiç fark etmez hepsi faşist bir oluşum bizim amacımız Müslüman ı yada kürdü laz ı çerkezi kötülemek değil yada kültürlerin yok olmasını sağlamakta değil hiçbir halk bir başka halkı azınlıkta diye ezmeye hakkı yok. biz Mehmetçiği her gün konuşuyoruz her gün anıyoruz ama 2 temmuz da önemli bir gün ön yargılarınızı kaldırın artık ki güzel bir Türkiye inşa edelim sömürüyü yok edelim... Her türlü faşizme karşı yurtsever sosyalizm

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Çocuk kalmak.." Gel oğlum kalk bakalım tahtaya, sana bi sorum var. + Buyurun, sorun öğretmenim - Canlılar kaça ayrılır? + Dörde ayrılır öğretmenim. - Bana yanlış gibi geldi ama say bakalım.. + Bitkiler,Hayvanlar,İnsanlar,Çocuklar - Çocuklarda insan değilmi oğlum? + Haklısınız, o zaman canlılar üçe ayrılır öğretmenim - Peki, şimdi yeniden say bakalım.. + Bitkiler, Hayvanlar ve çocuklar.. - Oğlum insanlara ne oldu? + Kalplerinde sevgiyi yeşertip düşünebilenleri hep çocuk kaldılar, diğerleri de hayvanlaştılar öğretmenim

a 13 Yıl Önce

aferin size aferinnn

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.