KIRKAĞAÇ HABER
2013-12-11 21:14:54

İPTE Kİ 2 CAMBAZ

Serhat Kayın

serhatkayin@hotmail.com 11 Aralık 2013, 21:14

Gün geçiyor, zaman akıyor ve ülkemiz üzerinde yapılan hesaplar ortaya dökülüyor.
Saman altından yürütülen sular, ev sahibini bastıran usta hırsızlar, saklanan samanlar,…vs.

Tüm bu atasözlerimiz tam da bize nasıl da "cuk" diye oturuyor değil mi?
Dünün can dostları, bugün kanlı bıçaklı oluveriyor.
Herkesin derdi aynı…

Türkiye’yi yönetmek...
Bu amaçla herkes birbirini sırtından vurmaktan geri kalmıyor.

Dershane tartışmalarının gündemden düşmediği bir zamanı yakın geçmişimizde yaşadık, gördük ki 4+4+4 eğitim sistemi gibi köklü bir sistem değişikliğine giderken ağızlarını açıp da bir kelam etmeyen kalemşorlar, baktık ki hepsi birden ayağa kalkmışlar.

Vay efendim dershane kapatılamazmış, eğitim eşitliğiymiş filan…
Haklısınız efendiler, eğitim eşitliği için dershaneler şart, lakin sizin derdiniz eğitim değil ki!

Cemaatlerin arka kapısı haline gelmiş olan dershanelerin kapatılması sizin gençlere ulaşmanızı etkiliyor da siz ondan celalleniyorsunuz.
Çıkıp da bir taneniz deseniz ki kardeşim, bizim kadrolaşmamıza hükümet engel oluyor diye…

Popülist söylemlerle savunuyorsunuz yapılan düzenlemeyi…
Siz değil misiniz bu iktidarla kol kola seçim çalışması yapanlar, AKP ‘li belediyelerden alınan yardımlarla yurtlar açanlar, dershaneler kuranlar sizler değil misiniz? Size dokunmayan yılan bin yaşasın da ne olursa olsun diyenler, ucu size dokununca mı kasetler, MGK belgeleri ortaya çıkıverdi.

Fethullah Gülen yaptığı açıklamada diyor ki, Erdoğan’ın gayrı meşru ilişkiye gitmesini gecenin bir yarısı ben engelledim.
Yakın bir dostunu aradım ve gitmemesini ben söyledim diyor ve ekliyor, Başbakan buralara kadar gelebildiyse benim bu olaydaki tavrımdan dolayı gelmiştir…

Öbür yandan başbakanımız açıklama yapıyor ve diyor ki siz ne istediniz de biz yapmadık!
Bakın açıklamaya, anayasal suç değil midir, bu itiraf karşısında Cumhuriyet savcılarımız ne yapmaktadır.

Polis kadrolarımızın çoğunu size açtık diyen bir başbakan kadrolaşmayı itiraf etmemiş midir?
Mehmet Baransu’nun bavulları ile derinleştirilen siyasi davalardaki deliller sonucunda ben bu davaların savcısıyım diyen başbakan, aynı kişinin MGK belgelerini açıklamasından sonra neden tepki göstermiştir?

Ne kadar acıdır ki güzel ülkemiz cemaat ve AKP’nin çatışması ile içinden çıkılmaz bir girdabın içine girmiştir.
Hakan Fidan’ın tutuklanmak istenmesi ve bu kişi için 6 saat içinde yasa çıkartılması da yine bu çatışmanın eseridir.

Oslo görüşmelerinin iç yüzünü bilen Sayın Fidan eğer özel yetkili savcıya konuşsaydı, siz düşünün artık gerisini!
Okyanus ötesi ile başbakanın itilafı ile oluşan gündem sonucu gerilen ipler kimin ipten düşmesine neden olacak onu da zaman gösterecektir.

Saklanan samanlar zamanı geldiğinde ortaya çıkartılınca kimler yerlerinden olacaktır merakla bekliyoruz.
Ülkemiz yeni kaset operasyonları ile çalkalanmaya devam edecek gibi gözükürken Ankara’nın doğusu elden gitmek üzere, uyanın arkadaşlar.
Saygılarımla…

Serhat Kayın

Yorumlar (20)

ASDFG 10 Yıl Önce

herkes baksin işine bu olaylarin bu zamana kadar gelmesinde provakatörlerin payi büyük siz sayin serhat kayin ilk önce partiden bağimsiz olarak bazi şeyleri yazin ondan sonra gelip burda martaval okursunuz yine ok ama tarafsiz yazin bilip bilmeden konuşmayin heee size şöyle birşey de söyliyeyim. ilk önce parti teşkilatindan çakallari çikarin sonra gelin muhalefet olun burda ok kib by yarasi olan gocunsun...

mehmet talha 10 Yıl Önce

bu yazidaki hangi yanlisi hangi yalani düzeltmeye kalksak ki bilmiyorum. fethullah gulen hocanin isim vermeden bahsettiği biri için şu kişidir diye bahsetmek nasil bir basiretin ürünüdür anlamak mümkün değil. fetullah hoca bunun kim olduğunu kimseye söylemedim söylemem de diyorken bunun r.t.e. olduğunu nereden cikartiyorsunuz? fetullah o konusmasini ya hic dinlememissiniz ya da anlamamissiniz? bu konularda bu kadar dikkatsiz yazmak bizim terbiye anlayisimiza sigmaz.

diyarbakırlı 10 Yıl Önce

fethullah gülen hoca efendi hazretlerini ağzına alırken besmeleyle alacaksın.sen ne yaptığını sanıyosun.seni öteki dünyada allah affetmez.affetmeyecekte.

doğrucu davut 10 Yıl Önce

kasetteki kişinin başbakanimiz olduğuna nerden bu kadar eminsin hayirdir derin devletin içindemisin chp yalanlar iftiralar partisi!!

manisalı 10 Yıl Önce

düşüncesine katılırsın katılmazsın ama serhat'ın yazıları çok akıcı. her yazısını merakla bekliyorum

doktor 10 Yıl Önce

hayırdır f.gülen kimdir sen allah cc neleri affedip affetmeyeceğini nereden biliyorsun fgülen kasetleri izlemeye devam etsin ne duruma düşürdü kendini

Bahri Manisa 10 Yıl Önce

yazari eleştiren yorumlari yazan sayin arkadaşlar,neden tepki veriyorsunuz pek anlamiş değilim.yazida da bir kismindan bahsedilen kirli çamaşirlar ortaliğa saçilmamiş midir? yazida bahsi geçen olaylar normalmidir ? demokratik bir hukuk devletinde yasalara uygunmudur ? takke düşüp kel göründüyse bunu dile getirenler mi şimdi suçlu oldu? yavuz hirsiz ev halkini şaşirtirmiş misali nasrettin hocanin dediği gibi be kardeşim hirsizin hiç mi suçu yok ? yazarimiz serhat kayin'i kutluyorum kalemine sağlik.

NEJMİ KARADURMUŞ 10 Yıl Önce

yorumları okudum,kul olmaya bu kadar hevesli bir toplum olmamızdan endişe duydum,oniki yılı aşkın bir süreden beri cemaat ve tarikatların kıskacında bir ülkede yaşamaktan ziyadesiyle rahatsızlık duyuyorum,bugün bitirdiğim "beraber yürüdük biz bu yıllarda" yılmaz özdil kitabından sonra hafızamı tazelemiş oldum ve her geçen gün ahtapot gibi saran tarikat ve cemaat kolları ile ortaçağ karanlığına çekildiğimizi görmemek için kör olmak gerekir.

nizamettin 10 Yıl Önce

serhatçığım bazı şeyleri inan hiç bir bilgin olmadan söylüyorsun ben bakıyorum medyada hükümet ve cemaatin dışında herkes tartışıyor ama hiç bir bilgileride yok hep kulaktan dolma haberler inan siz bunları anlayamazsınız düşünceniz buları kavramaya yetmez ön yargılı olmazsanız birgün anlayabilirsiniz saygılar

ayşe uncu 10 Yıl Önce

işin içine para ve çıkar girdiğinde insanlar yıllarca dost dediklerine bile sırtını dönebiliyor ....hele bu paralar dersaneler ve ülkemizin geleceği gençler yoluyla yapılıyosa ..bu dersanelerde basılan soru kitapçıkları testler vs. basım matbaaları kimin ellerinde acaba??

bankacı 10 Yıl Önce

serhat bey ağzınıza sağlık..bazen insanlar yanıt bulamadıkları ve kavrayamadıkları şeyler karşısında saldırgan ve konuyla uzaktan yakından alakası olmayan şeylerle saldırırlar.bu kadar eleştiriliyorsan doğru yapıyorsun ve birilerine dokunmuşsun demektir.islamiyet kimsenin tekelinde değildir.kimden nasıl bahsedeceğine herkes kendi karar verir.herkesin düşüncesine saygımız var.ancak biraz da mantık arıyor insan..sevgiler..

esra tufan 10 Yıl Önce

serhatcım bu kendini bilme haddini hiç bilmezler ülkeyi parsel parsel sattı ama bizim koyunlar uyumakta ve görmezden gelmekte kararlı yazık sevgili aziz nesin yıllar evvel söyledi bu ulkenin % 50 si aptal die ama ne yazık ki bu % 50 bizi bölüyor çarpıyor çıkarıyor.sen kendini parala kendini ülke sini bir torba kömür le 3 paket makarnaya satan bu zihniyetten sana hakaret etmekten baska bisey beklemen hata.ama birgun gelecek bu ulkenin kalbi yine yeniden soltan atacak seni tebrik eder yazilarinin dewamini dilerim yüreğine sağlık

Güneş AKSOY 10 Yıl Önce

serhatciğim, yüreğine ve kalemi̇ne sağlik güzel bi̇r yazi olmuş. eğitimi̇n sorunlari gençleri̇n sorunlariyla yakindan uzaktan i̇lgi̇si̇ yok bunlarin.sadece çaldıkları düdük sesleri birbirini bastırmaya başlayınca güç ve çıkar çatışması başladı. di̇leri̇m herkes bunun farkina varir

Kırkağaçlı 10 Yıl Önce

öncelikle yazarın yazısına a'dan z'ye katılıyorum.fettullah hocanın konuşmasını da dinledim ve aynen yazar kardeşim gibi bence de başbakanı kastettiğini düşünüyorum.bazı yorumcular fettullah hocayı haşa peygamber yerine koymuşlar anlaşılan ve üstüne üslük bir de şirk koşmuşlar yaradana,size yazık sayın diyarbakırlı.bence biraz araştırın zira gittiğiniz yol günah yoludur.yazar arkadaşı tekrar kutluyorum,sevgiler.

Proavukat 10 Yıl Önce

öncelikle yazarı tebrik ederim.fettullah bozuntusu sen kimsin ki seçilmiş başbakana firavun diyorsun ve medyanla tehdit ediyorsun.akp yi günahım kadar sevmem ama cia nın yönettiği bir kaçağın hükümete hakaret etmesini kabul edemem...

ıraklı 10 Yıl Önce

ipteki iki cambaz teşhisin doğru ama bu jambazların ipleri abd nin elinde bu oyun sadece akp iktidrından bunalan kitlelere acabamı dedirtir düdük caldığında hepsi hizaya gecerler cünki abd nin ortadoğuda daha yapacakları var orada müslümanlar kırılırken ne yazıkki cemaatten gık cıkmıyo

Sadri Yaman 10 Yıl Önce

yazını zevkle okudum serhat kardeşim...ama bu türk siyasetinin tozu dumanı arasında,bakan çocuklarını tutuklamalara kadar varan gürültü içinde , segeçen günlerde sayın kılıçtaroğlu washington a gitti.abd de sorulan ilk dört soru şuydu kılıçtaroğluna: 1-demokratikleşme paketi hakkında ne düşünüyorsunuz..? 2-yerel seçimleri nasıl alacaksınız..? 3-ekonomide farklı neler yapacaksınız..? 4-suriye,mısır,ırak,,israil ve ab politikalarınız nedir..? serhat cım kılıçtaroğlunun abd ziyareti ni ipteki iki cambazın yerine alternatif cambaz hazırlama diyebilirmiyiz..? cambazlar yaşlandı miadını doldurdumu demek istiyorlar pek anlayamadım ama o ipe çıkmaya aday olarak çağrılan kılıçtaroğlu,bu sorulara cevap olarak,"hadi oradan,alın emperyalist politikalarınızı başınıza çalın,toprak ekenin ,su kullananın"deyip ben ülkemi yönetirsem böyle yönetirim.cambazlık yaparak ülke yönetilmez dermi.yada sen git kendine başka cambazlar bul dermi.??????

sosyal demokrat 10 Yıl Önce

akp zulmunün ülkemizden defedilmesi için gereken şey muhalefet partilerini ön yargılarla karalamak değil akp nin karşısında birlik olarak durmaktır. iktidara gelmeden kişileri eleştirmek biz kişilere yakışmaz. bu durum ancak akp nin ekmeğine yağ sürer.

firaset 10 Yıl Önce

değerli yazar kardeşim.merakımdan soruyorum.mezuniyetiniz nedir? dersaneye gittiniz mi? cevap verirseniz sevinirim

.... 10 Yıl Önce

bu yazarın yazar da değilde okumak değil tıklamaya bile degmezz gercekten uslubsuz adabsız terbiyesiz anlayışısz kim egitiyse yazık ya gercekten yazık

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.