KIRKAĞAÇ HABER

CHP'li Kadınlar,Uğur Mumcu'yu Unutmadı

SİYASET

CHP Kadın Kolları Gazeteci Uğur Mumcu'yu ölümünün 18.yılında andı.

CHP Kadın Kolları, Uğur Mumcu’yu Andı
 
Kırkağaç CHP Kadın Kolları,18 Yıl önce hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu andı. Parti binasında düzenlenen basın toplantıyla, Mumcu’yu anan CHP’li kadınlar, zaman zaman duygusal anlar yaşadılar. Bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları Başkanı Mahmure Özerdem “Bugün 18 yıl önce karlı bir kış gününde hain bir suikast sonucu katledilen, kalemini hiçbir zaman pazarlık unsuru yapmayan, canıyla kanıyla emperyalizme karşı tam bağımsızlık mücadelesinin hafızalarımızın daima en taze yerinde kalacak olan aydınlık bir temsilcisini hasretle andığımız gündür.
Bugün Uğur Mumcu öncülüğünde ışığını topluma aktarmak isteyen ve faili meçhule kurban giden bütün devrimci aydınlarımızı hasretle andığımız gündür.
Bugün çağdaşlık ve laiklik düşmanı çevrelerin, emek düşmanlarının, silah ve uyuşturucu kaçakçılarının, hayali ihracatçıların, hortumcuların, vurguncuların, Uğur Mumcu‘ yu ve diğer devrimci aydınlarımızı neden katlettiklerini iyi düşünmemiz gereken bir gündür. Uğur Mumcu yolsuzluk ve yoksulluktan arınmış, tam bağımsız bir Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan yeri doldurulamaz yurtsever bir gazeteci olarak tarihe mal olmuştur. Uğur Mumcu laikliğin, hukukun üstünlüğünün, özgürlüğün, demokrasinin, bilimin, insanı doğruya güzele götüren aydınlanmanın, emeğin yılmaz bir savunucusu olmuştur.
Susmayı, kendi kabuğunun içine çekilmeyi çağın suçu olarak niteleyen Mumcu "cesur bir kere, korkak bin kere ölür" anlayışının erdemini yaşamı pahasına hepimize kanıtlamıştır. Demokrasi ve insan hakları savunucusu olarak ilkelerinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Uğur Mumcu, Atatürk ilkelerini, cumhuriyetin kazanımlarını, ulusal bağımsızlığı savunan seçkin bir aydındır...
"Biz unutkan bir ulusuz. Unutuyoruz olup bitenleri. Unutuyoruz ve oğulları kızları ölen ana-babaları, kanlı gözyaşlarıyla baş başa bırakıp gidiyoruz." Artık unutmayalım, unutturmayalım! " diye konuştu.

HABER: HAKAN DEMİR
FOTOĞRAF: ADEM TAŞKAN(Kirkagac.net)







HABER: HAKAN DEMİR
FOTOĞRAF:ADEM TAŞKAN(Kirkagac.net)

************

************

Yorumlar (22)

zuhal efe günseren 13 Yıl Önce

Mahmureciğim öncelikle bu duyarlı davranışın için seni kutluyorum.olması gerekeni yapmışsın.her zaman seni takdir eder ve seninle gurur duyarım .Kırkağaç için önemlisin bunu umarım biliyorlardır.bu günde senin yanında olmak isterdiM..Selam ve sevgiler.

oğulcan ugurlu 13 Yıl Önce

Hepimiz Uğur'Uz Hepimiz Türk'Üz Atatürkçü gazeteci şehidimizi rahmetle anıyoruz

raşit kırkağaç 13 Yıl Önce

bu gün basın açıklamasının yapıldığı sırada oradaydım, Koca kırkağaç'ta Uğur Mumcu'yu sadece bir partinin kadın kolları andı, teşekkürler.. peki sormak istiyorum diğer partilere siz neredeydiniz ve ne yapıyordunuz.. meydanlarda nutuk atmak kolay...

hasan1907 13 Yıl Önce

mahmure hanım ve arkadaşlarına teşekkürler ,bu saygın davranışları için...

ali kavak 13 Yıl Önce

zamanın derin devleti tarafından öldürülüp, suçu müslüman kesimin üzerine yıkılmıştır. Bunun gerçekliği günümüzde belge ve şahitleriyle silivri mahkemelerinde ispat edilmiştir. Derin güçler için en büyük tehdit kalem tutan eller değil tesbih çeken eller olmuştur.

gerçekçi 13 Yıl Önce

ali bey doğru söylüyor. yıllardır irtica geliyor diyerek milleti uyuttular. fadime şahin müslüm gündüz olaylarında nasıl uyuttularsa işte öyle uyuttular. uğur beyin kardeşi de abisinin derin devlet tarafından öldürüldüğünü itiraf etti

vatandaş 13 Yıl Önce

cumhuriyet gazetesine bomba atanlar danıştay saldırısına yapanlar başbakan yardımcımızın evine yazılı adresle gidenler ve ata biliyorsanız domuzbağlı mezar evler de vijdanınız varsa hepsine çağdaş atatürk çü cağdaş bilinen teksuçları ülkasine seven bu ergenekon cuların üzerine atalım yalnız unutmayalım onlar zaman gazetasi yazarı hüseyin gülercegibi ocalanın avkatlarıyla görüşmedi

gerçekçi 13 Yıl Önce

danıştay saldırısını yapan şahsı dindar dediler, şarapçının teki çıktı, cumhuriyet gazetesine bomba atanlarda öyle. fadime şahini pavyondan kiralamışlar öğren de gel dersine çalışmamışsın millet uyandı artık vatandaş yemiyor artık o dolmaları

yalan söyleyen tarih utansın 13 Yıl Önce

bize söyleyecek bir şey bırakmamışsın Allah razı olsun kardeşim

ßarış YILDIRIM 13 Yıl Önce

CHP Kadın Kollarını kutluyorum bu önemli günü unutmamışlar

@karakurt 13 Yıl Önce

Allah tahsiratlarını affetsin,rahmet eylesin..

hasan koç 13 Yıl Önce

Allahın verdiği canı ancak Allah alır.Tersini yapan her kim olursa olsun düşmnımızdır.Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun.

... 13 Yıl Önce

kadın kolları unutmuyorda dünya alem biliyorki ugur mumcu pkk derin devlet ilişkisini ortaya çıkardığı ve bunu kitaplaştırmaya çalıştığı için katledildi. katillerin ele başlarının bir kısmı silivri de. chp bir taraftan onları milletvekili yaparak kurtarmaya çalışıyor.ne zaman chp bu iki yüzlü siyasetten vaz geçecekde gerçekten halk partisi olacak.

HasaNKazıMNustafA 13 Yıl Önce

CHP iki yüzlü değil arkadaş. Muhalif yorum yapacaksan bir az içi dolu olsun. Sallama ile olmaz. Temeline gerçek bi şey koy yaz. Örnek CHP li olanlar iki yüzlü olabilir. Bu gayet normal. Ama CHP ye ikiyüzlü demeyeceksin. Çarpılırsın. Şimdi muhalif yazıya bak. CHP Kadın Kolları bir üfürükçü getirmeyi düşünürmü? Adıda Ayşe Bacı olsun mesele. İlçede ne kadar hasta çoluk çocuk varsa gitseler yanına. Ayşe Bacı üflese tükürse hastalarda iyi olsa. Bunu önerelim Kadın kollarımıza bakalım ne yazacaklar buraya. Getirilermi? Yoksa getirmezlermi? Muhalif yazacaksan işte böyle yazacaksın. Haydi şimdi duyarlı CHP yöneticilerinden bir açıklama bekleyelim. BEK Lİ YOR UZ... ------------- UGUR MUMCU DEMOKRASİ ŞEHİDİDİR. ANISI ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM. YUKARDAKİ YORUMUM ONUN ANISINA OLSUN.

sado 13 Yıl Önce

sevgili uğur mumcu şöyle diyor bir konuşmasında:bu ülke ATATÜRK ün tam bağımsız TÜRKİYE şiarına dönmedikçe ne ekonomik ne kültürel ne siyasal anlamda bağımsız olamaz...amerikan emperyalistleri(sömürgecileri)bu ülkeden kovulmadan bu ülke bağımsız olamaz diyor...O yıllarca bunu yazdı ve çizdi,bu gün geldiğimiz noktada ekonomik ve kültürel fotoğrafa bakmaya gerek yok,zaten hepimiz ortamın canlı tanığıyız.öncelikle ortadoğunun ve uzak asyanın siyasi ve coğrafi fotoğrafına bakmak gerekiyor.ortadoğu bir cadı kazanı...hiç bir ülke(israil hariç)kendi bütünlüğüne hakim değil,bu coğrafyayı şekillendirmeye çalışan(bölmeye çalışan ABD emperyalizmi)IRAK ı sudan bahanelerle kan gölüne çevirip parçaladı ve amacına ulaştı.sırada İRAN var...aynı senaryo iran için hazırlanıyor.AFGANİSTAN zaten ABD için arka bahçe oldu...İRANın bertaraf edilmesiyle yönünü ÇİN e çevirip beş-on devletçikte orada peydahlamak...yani AB sınırı TÜRKİYE den başlayarak ÇİN denizine kadar olan bölgede parçalanmış uydu devletler

sado 13 Yıl Önce

yaratmak...sevgili UĞUR MUMCU yıllardır bunu söyledi,anlatmaya çalıştı.bu gün ERGENEKON larla benzeri olaylarla gerçek gündemi karartmaya çalışmak ,göz boyamaktan ibarettir.eğer UĞUR MUMCU ve sayısız yurtsever faili meçhul cinayetlere kurban gitti ise bu 6.FİLO ya defol ,GO HOME YANKEE diyenlerin söyleminde yatıyor olması gerekir.yoksa ,mahmure hanım ve arkadaşlarını eleştirenleri kınamıyorum ,çünkü biz yıllardır ulus olarak hep bir kısır döngü içinde olduk.ATATÜRK ün koyduğu ulusal bağımsızlık şiarı yerine bizi birbirimize düşman etme politikalarıyla emperyalist ülkelerin ekmeğine yağ sürdük.şimdi asıl olan şey ANKARA NIN TAŞINA BAK türküsünü yeniden söylemeye başlayabilmek...UYAN UYAN GAZİ KEMAL...

ersen 13 Yıl Önce

Allah rahmet eylesin diyelim ersen-soma

aynur 13 Yıl Önce

kadın kollarını kutluyorum.sanırım ilçede tek anan ve hatırlayanda onlar oldu.

serdar cezayir 13 Yıl Önce

sizlere bir sorum var tartışıyoruz ama neden korkak gibi isimlerini saklar insanlar bilmem. gerçi gerçekten korktukları içindir. Ben size şöyle söylim Uğur MUMCU'yu kaç kişi tanıyor ve kaç kişi kitabını okudu. Chp kadın kolları andı diye neden bu kadar eleştiri yapılıyor. Hayatta 2 insandan korkucaksın 1 yüzüne bakıp güler gibi yapıp arkandan konuşanlar. yada gizli gizli lafı alıp oraya buraya getirenlerden. Ne yazıkki hiç birinden korkdım. Yaradan Rabbime Bin şükürler olsun. bu lafından ne anlarsanız anlayın selamedle şu sözümüde unutmayın ben namus vücudunu satmak deildirr. zihnindeki namusu koruman gerekir. Eğer onu satmışsan kesin namusun gitmiştir.

Hayati Candan 13 Yıl Önce

Adam soruyor Ayşe Bacıyı getirmeyi düşünüyormusunuz? Getirmeyi düşünüyorsanız bari yerini söyleyin. Önceliğiniz ne? Yöneticimi olmak, gerçeklerin peşinden halkınızı aydınlatıp örgütlemekmi?

esat 13 Yıl Önce

tüm emekliler b,iradada:)))))))))))))))))))))))

İşte BU kadarsınız Yorumcular 13 Yıl Önce

CHP Kadın Kollarına soru sorulmuş kimsenin dikkatini çekmemiş. Çevap verseler ya....????????????

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.