KIRKAĞAÇ HABER

KAÇAR, BOĞAZ’I YERDEN YERE VURDU

SİYASET

CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz’ın, AK Parti Milletvekili Recai Berber’e dokuma halı hediye etmesine sert tepki gösterd

KAÇAR, BOĞAZ’I YERDEN YERE VURDU

CHP İlçe Başkanı Özcan Kaçar, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Boğaz’ın, AK Parti Milletvekili Recai Berber’e dokuma halı hediye etmesine sert tepki gösterdi.

Bir basın açıklaması yapan Kaçar, tabiri caizse Boğaz’ı yerden yere vurdu.

Kaçar açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Sayın Boğaz AKP Manisa Milletvekili Recai Berber’in ilçemizdeki çiftçilere olan yardımlarından dolayı resminin bulunduğu dokuma halıyı hediye etmiştir.
Sayın Boğaz her şeyden önce bir sivil toplum örgütünün başkanıdır. Tabi ki bizler sayın başkana görevlerini öğretecek değiliz. Ama doğru yaptığı işlerde yanındayız fakat yanlış yaptığı işlerde de vatandaşın gözü kulağı olup onlar adına gerekli tepkiyi vermemiz lazım.

Sayın Süleyman Boğaz, Recai Beye gösterdiği ilgiyi ilçemizdeki çiftçilerin sorunlarına ilgilense eminim ki daha doğru yapmış olur.

Oda başkanımız daha önce sayın vekilimizi bakan yapmak için uğraştı onun adına seçim zamanında hoş geldin bakanım diye pankart açtırmıştı. Fakat Recai Berber bakan olamadı. Daha sonra sayın Boğaz, Recai Bey adına Öveçli Köyünde yemek organize etti.

Tabi bu yemeği sayın başkan oda adına mı yaptı kamuoyu merak etmektedir. Şimdide sayın başkan resimli halı hediye etti. Bence sayın başkan bu kadar Recai Berber ile ilgileneceğine ovadaki bütün sene çamurlu yollarda, sıkıntı içinde yaşamlarını devam ettiren borçla harçla boğuşan çiftçilerimizin sorunlarıyla uğraşsa daha iyi olmaz mı?

Hepimiz siyaset yapıyoruz siyasi olarak amacımız memlekete hizmet etmektir. Ama görüyorum ki bir sivil toplum örgütünü kendine kalkan yapan Sayın Boğaz. İktidar partisi ne yaptığı eylemlerle sürekli destek çıkmaya çalışmaktadır.

Benim inancım şudur ki siyaseti siyasetçiler yapsın sırtını devlete veya herhangi bir yere dayamış insanlar kalkıp da her hangi bir siyasi partiye peşkeş çekmelerini ben anlamakta güçlük çekmekteyim. Sayın boğaz siyaset yapmak istiyorsa hiç kimseye hediye falan vermesine gerek yok.

Gider gönlünde yatan bir siyasi partiye üye olur ve orada siyasetini yapar. Benim gördüğüm kadarıyla sayın başkan hani atalarımızın bir sözü vardır ya at üstünden orak biçmeye kalkmaktadır. Ama bu millet at üstünden kimseye orak biçtirmez.

Herkes siyasi olarak haddini de hakkını da bilmek zorundadır. Ben her zaman sivil toplum örgütlerinin siyasallaşmasına karşıyımdır. Çünkü bu kuruluşlarda her görüşe yer vardır. Burada Sayın Manisa Milletvekilimiz Recai Berber çiftçinin durumunun iyi olduğundan bahsetmektedir. Bu ilaç, gübre, elektrik maliyetleriyle ve bu ürün fiyatlarıyla kim nasıl para kazanmış biz görmüyoruz. Sayın vekillin ilçemizden ne kadar kopuk yaşadığı ortadadır. Akp’nin çiftçi politikaları ortadadır.

2002 yılında
1 litre zeytin yağı: 4.75 tl
Gübre çuvalı 25,00 tl mazot 1,25 tl. idi
2012 yılında ise z.yağı 4,00

Gübre çuvalı 65,00 tl mazot :4,00 tl civarındadır.
Çiftçinin geldiği nokta ortada iken sayın vekilimiz çiftçinin yüzünün güldüğünü söylüyorsa ben Kırkağaç halkının takdirine bırakmaktayım.

Sayın Vekilimiz 2 dönemdir milletvekili, çiftçi için hangi gün meclise bir önerge vermiştir. Ziraat odası vekile pankart yazacağına çiftçiyle ilgili hangi projeyi götürüp hayata geçirmiştir.
Bunlar hep merak konusudur. İlçemiz siyasi iktidardan tarım konusunda gerekli desteği görmedi görmüyor ve de gelecekte de görmeyecektir.

HABER-FOTOĞRAFLAR: HAKAN DEMİR(HABERTÜRK)






Yorumlar (36)

helal sana 12 Yıl Önce

başkana katılıyorum

serkan 12 Yıl Önce

süleyman boğaz kırkağaç'ın çiftçisi için ne yaptı.1 tane söyleyin lütfen.devletin arabasını şahsi arabası olarak kullandı sadece...

köylü 12 Yıl Önce

özcan kardeşime aynen katılıyor ve bu tepkisinden dolayıda kutluyorum.acaba sayın vekilimize verdiği hediyeyi sülüman dayı kendi parasıylamı almıştır yoksa bizim paramızlamı bizim paramızla alıpda verdiyse ben helal etmiyorum..saygılar.ayrıca sayın başkanımızdan köylerede birşeyler bekleriz.

BIRAKIN BU AYAKLARI ÖZCAN BEY 12 Yıl Önce

chp 1937 den 1950 ye kadar ezanı bu müslüman ülkemde mecburi olarak türkçe okutmuş,camileri kapatmış hayvan damı yapmış,ta ki rahmetli adnan menderes hükümeti gelinceye kadar .sonrasında baykal döneminde 1997 yılı postmodern darbesine çanak tutmuş,başörtüsünü yasaklatmış,halkımın 1 gecede parasının 2 kat değer kaybetmesine yardımcı olmuşlardır,sayın erdoğan hükümeti başörtü yasağını kaldırmış ancak baykal anayasa mahkemesine bizzat giderek başörtü yasağının devamı için şikayettte bulunmuşlardır.namaz kılan subaylar onların sayesinde ordudan atılmışlar ve fişlenmişlerdir.şimdi sana saruyorum sayın özcan sen neyin peşindesin ,kralların yanında uşak olma.bükemediğin elide öpmesini bil akpartiye saygı duy.bu millet size asla iktdarı vermez bunuda unutma.

sahipsiz çiftci 12 Yıl Önce

değiştirin gitsin.bir şahsı bu kadar aynı koltukta tutarsan yağcılığın kralını öğrenir.siyasetle iş hayatını birbirine karıştırır.çiftciye düşünmez menfaatlerini düşünür.her alanda olduğu gibi...

sahipsiz çiftci 12 Yıl Önce

özcan bey koltuk davası açılmışken size bir konuda daha eleştiride bulunayım.köylerdeki kamu görevlileri özellikle imamalar niye hiç değiştirilmez bilmiyorum.kamu görevlilerini bir yerde 5 seneden fazla tutmayacaksın kardeşim. adamlar çevre edinince köylerde dahi gruplaşmalar oluyor.resmen köye ikiye bölüyorlar.bu konuylada ilgilenirsen sevinirim....

joker 12 Yıl Önce

benim tanıdığım süleyman başkan hiç kimseye yalakalık yapmaz kırkağaç manisanın en buyk köyü ıken recai berber tarafından cok guzel bir ilçe oldu sayın başkanında bu hızmetler karşılıgında teşekur olarak halı hedıye etmesınden daha dogal bişey yoktur.. sayın kaçar ilçe için herkesi eleştirmekten başka ne çözum uretmıstır basit chp zihniyeti işte surekli eleştir onune geleni icraar sıfır:))

bakırlı 12 Yıl Önce

ağzına sağlık özcan abey de yağın fiyatı değişmez neden çünkü gübre 65 lira zeytine gübre atamıyoruz mozot 4 lira süremiyoruz ne oldu bizim zeytin yağlık oldu

eski tekel çalışanı 12 Yıl Önce

bırakın bu ayakları diyen kardeşim sen galiba osmanlı dçneminden kaldın sanırım peki ben sana soruyorum şu son zamanlarda insanlar iyice psikolojik sıkıntı içine girmeye cinayet işlemeye başladı bugün gene istanbul'da bir aila faciası yaşandı bunların neden yaşandığını hiç düşündünmü madem ülkemiz o kadar rahat ve huzur içince bir baba öz evladını neden öldürüyor çiftçi neden tarlasını süremiyor neden gübre alamıyor bunlarıda chp'mi yaptı konuşurken desteksiz atmasını çok güzel beceriyorsunuz yazık gerçekleri biraz görün.

serhat çay 12 Yıl Önce

başkan resmi plakalı aracı bayramda hususi arabası gibi kullanıyor.benzin devletten o değil de ben mi yağcılık yapıcam..

Tarihi Okumak ve Saptırmak 12 Yıl Önce

“Tek Parti” yönetiminin, tarihi camileri kışla yapmasını, ambar yapmasını ya da satışa çıkarmasını dillerine dolayanlar, nedense konuyu bir türlü Menderes döneminde yıkılan güzelim tarihi camiler meselesine getirmiyorlar. MENDERES BULDOZERLE CAMİ YIKTIRDI Tarihi camiler Menderes döneminde bırakın satışa çıkarılmayı, kışla yapılmayı, resmen buldozerle yıkıldı. İzi bile bırakılmadı. * * * En iyisi ben susayım, tarihçi İlber Ortaylı konuşsun. Şöyle diyor Ortaylı: “Falan mahallelerdeki camilerin depo yapıldığı söyleniyor ama Menderes’in imar çalışmaları sırasında rölöveleri ve albümleri bile çıkarılmadan tarihe gömülen Mimar Sinan mescitlerinden, Beyazıt’ta yıkılan Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camii ve Medresesi’nden bahseden Müslüman yok. Topkapı’daki Kara Ahmet Paşa’nın Mimar Sinan eseri zarif sebilinden (ki bence istisnai bir Rönesans tipi fontanaydı, inşaat makineleriyle yıkılışını gözümle gördüm) bahseden Müslüman da yok. Bu memleketin tahribi şu veya bu grubun işi değildir. Yaptığımı

haha 12 Yıl Önce

kılıçkan ilçe beşkenı güleyim bari........nereden gelniz

Tarihi Okumak ve Saptırmak 12 Yıl Önce

toptan bir kepazeliktir”. (Milliyet Pazar Eki “Cami olmaktan çıkan camiler” başlıklı yazı). * * * “Tek Parti” döneminin camiye, mescide, tarihe, vakıf mallarına karşı hoyratlıklarını dillerine dolayanlar, devamı olduklarıyla iftihar ettikleri Demokrat Parti’nin benzer hoyratlıkları karşısında tek bir kelime bile etmiyorlar. Belki de toplumun bir bölümünün içtenlikleri hakkında kuşku duyması, içine düştükleri bu çifte standart nedeniyledir.

Olurmu Olur. 12 Yıl Önce

sayın süleyman boğaz o halıyı tüm çiftçiler adına değil de şahsı adına vermiş olabilir.şahsı adına ise buna söylenecek bir sözümüz yok.tüm çiftçiler denilince arada fark var çiftçilerimiz 4.023 tl mazot yakıyor.sayın recai berber'in gemileri 1.250 tl den mazot yakıyor aramızdaki fark bu...gübrenin bir çuvalı 65 tl olmuş.zehirli ilaçların 1 litresi 70 tl olmuş üretilen ürün elde kalmış.pazar bulunamamış bunlar sorun değil.zaten bu hükümetin çiftçiye bitirme politikaları..çiftçimiz artık bunu biliyor.görüyor.sayın süleyman boğaz ileriye dönük hesapları olabilir.bazı yerlere aday da olabilir.tabii bunu zaman gösterecektir. saygı duyarız.

ALACALARLI 12 Yıl Önce

çiftci arkadaslar acik olalim zaten amac ciftciyi azaltmak degilmi.su anda amaclanan tamda bu.son zamanlarda duydugumuz en cok cumlelerden biri de tarim disi istihdam tarim disi bilmem ne falan degilmi.avrupa birligine gore gelismislik sayilan nufusun cogunlugunun sanayi sektorunde calismasi su an turkiye de buna uymaya calisiyor.arada uzulen kaybolan yipranan bizler oluyoruz.artan kredi borclari, maliyetler, ve karsisinda azalan gelirler.isimiz zor.ama akp den baska oy verecek kimse de yok kusura bakmayin.

Tarihi işine geldiğince anlatmak 12 Yıl Önce

cami yıktıran menderes cami yıktırmayı rutin hale getiren chp nin ezan yasağınıda kaldırmıştır,niçin bundan sözetmiyorsunuz sayın chpliler.isterseniz geri kalan sözlerime gazeteci ahmet kekeç tercüman olsun ve chp nin çamur siyasetini tekrar gözler önüne sersin. diyoruz ki, dersim'de katliam yapıldı. cevap: i̇yi ama menderes de muhaliflerine karşı pek yumuşak sayılmazdı... diyoruz ki, i̇smet paşa, bizzat elleriyle hazırladığı "takrir-i sükûn kanunu"yla katı bir sansür rejimi uyguladı? kanun aleyhtarı olarak görülen gazetecileri i̇stiklal mahkemeleri'nin insafına terk etti. cevap: i̇yi ama menderes de gazetecilere haşin davrandı. diyoruz ki, chp askerle iş tuttu, bizzat i̇nönü "şartlar olgunlaşırsa darbe meşrudur" fetvasını verdi ve arkasından 27 mayıs darbesi geldi. cevap: i̇yi ama menderes de darbe girişimlerini soruşturmak üzere meclis'te bir tahkikat komisyonu kurdu. daha fazlasını şu linkden okuyabilirsiniz http://www.gazeteciler.com/polemik/menderes-de-cami-yiktirmis-ne-utanmaz-

Çok partii dönemde chp nin... 12 Yıl Önce

hadi anladık tek partili dönemde chp tam demokratikleşemedi,peki günümüzde chp milletvekili cana arıtmanın söylediği başörtüsünü sümerlerde fahişeler takardı demesine ne diyeceksiniz,anamız bacı ız fahişe mi demek oluyor bu sözler.

Sansasyonel Arif 12 Yıl Önce

chp öyle birleştirici bir parti olduki artık seçim çalışmalarında ,cumhuriyet yürüyüşlerinde esi dev-solcular,ve diğerleri hepsi chp bayrağı altına girmiş bulunmakta iktidara karşı topyekün harp durumundalar,amaç belli türkiye halkının islamı tam yaşamasını istemiyorlar ancak unutmayınızki akp halkın yüzde 51 lik ezici çoğunluğuyla iktidara gelmiştir.

Sansasyonel Arif 12 Yıl Önce

kılıçdaroğlu cevap ver: pkk özgürlük savaşçısı mı? chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'nun başkan yardımcısı olduğu sosyalist enternasyonal'in sonuç bildirgesinde filistin ve kürt özgürlük mücadelesi aynı kefede değerlendiriliyor. bu bildirinin altında chp'nin de imzası var.şimdi soru şu: kılıçdaroğlu bu denkleme veya özdeşlik ilişkisine inanıyor mu inanmıyor mu? diyeceksiniz ki altına imza attığına göre inanıyor ve aynen öyle düşünüyor demektir. ama türkiye'deki demeçleri ve söylemleri hiç de öyle değil. dışarıda başka, içeride başka bir kılıçdaroğlu fenomeni var karşımızda. hatta çoğu kez içerde de başka başka olabilen bir kılıçdaroğlu...bu benzetmenin anlamı açıktır: nasıl ki i̇srail filistinlilerin topraklarını işgal etmiş bir ülke ise türkiye de kürtlerin topraklarını işgal etmiş bir ülkedir. i̇şgal altındaki topraklarda sürdürülen mücadelenin adı da özgürlük mücadelesidir. bu durumda pkk kürt halkının özgürlük mücadelesini veren bir örgüt konumuna yerleştiriliyor.

fatih 12 Yıl Önce

süleyman bogaz senden nefret ediyorum

ersen 12 Yıl Önce

birzamanlar kartaldı :) ersen-soma

gerçekçi 12 Yıl Önce

her devrin adamı süleyman boğaza daha sert açıklamalar beklerdim özcandan

xyz 12 Yıl Önce

degerli arkadaşım bende akpartiye oy vermiş biri olarak gösterdiğin tepkiyi canı gönülden katılıyorum sayın bogaz a daha sert tepki vermeliydin ama genede agzına sağlık.koltukta oturacagına adam gibi hizmet etsi yada çeksi gitsin ne bu ya bıktık yaşlı idareci görmekten.demirel gibi çakıldı kaldı oraya yüzsüzlügü bu kadarına da pes yani...

müslim yurdabak 12 Yıl Önce

kardeşim islamı tam olarak yaşamak istiyosan abd ye gideceksin orada daha rahat edersin ...baksana gidenler gelmiyor acep nedendir...

H.... B..... 12 Yıl Önce

ben akp li̇ deği̇li̇m sol görüşlü bi̇ri̇yi̇m ama kirkağaç i̇çi̇n i̇deoli̇ji̇mi̇de bi̇r yere birakip memleket i̇nsanima yardimci olmaya çalişirim ben her adayliğini koyuşunda recai̇ berbere oy verdi̇m i̇yi̇ki̇de vermi̇şi̇m söğlermi̇si̇ni̇z bana bi̇z bu kirkağaçada 50 yil hükümdarlik yaptik zamanin başbakani bi̇zi̇ hapi̇sanede zi̇yareti̇mi̇ze geldi̇ di̇yen kayadi̇pli̇ sülalesi̇ acaba kirkağacimiza ne verdi̇ neler yapti ve onun desdekledi̇ği̇ sümer oral adayliğini koysunmu koymasinmi di̇ye anket yapiliyor bu ne i̇ş güzarlik ya dişardan hala domates almaya gelen bergamali bi̇r kardeşi̇m bana ne dedi̇ bi̇li̇yormusunuz ya bergama beledi̇yesi̇nde bi̇le bu kadar araç ve i̇ş maki̇nesi̇ yok dedi̇ şi̇mdi̇ hangi̇ hakla bi̇r hali veri̇ldi̇ di̇ye i̇ş güzarlik yapiliyor anlamiyorum ne var bundaki̇ s.boğan eleşti̇relebi̇li̇ni̇r ama recai̇ berbere hali veri̇ldi̇ di̇ye eleşti̇ri̇lmesi̇ yakişik almaz yi̇ği̇di̇ öldür ama hakkini ver ya siz chp liler gerekli seçim çalışmaları yapmassınız devam edecek

hb 12 Yıl Önce

öğrencinin bursu için anayasa mahkemesine itiraz edersiniz hatta son seçimde nerede ise bdp liler bile şehir turuna çıkacaktı chp şehir turuna araçlarla çıkmadınız bile ondan sonra eleştiri oklarını atın gitsin olmaz öğle şey memleket insanıma her şey helal olsun şöğle kırkağacımızı bi turlayın yapılanları bir kefeye kayadipli yönetimlerinin hepsini bir kefeye koyun ve tartın bakalım hangisi ağır gelecek sendkalı oldular diye kırkağaçlı kardeşlerimi işten attıklarında bile chp bu kadar muhalefeti eliştirmemişti ya ha pardon chp o yıl mecliste değildi demi tabiki olmaz solda vefa yokki boş muhalefet nede olsa siz siz olun yıkıcı değil yapıcı olun türban için anayasa mahkemesine gitmeyip siz önerge verip türban her yerde serbest olmalı hanımların türbanınla uğraşmayın deseydiniz belkide şimdi akp değil chp iktidarda olurdu...

Sassasyonel Arif 12 Yıl Önce

türkiyede doğmaktan ve yaşamaktan gurur duyan biri olarak islamıda akp sayesinde tam yaşıyoruz.amerikaya gitmeye gerek yok hamd olsun üniversitelerde başörtüsü serbest kimsede namaz kılıtor diye işinden atılmıyor,allah chp ye muhalefette uzun ömürler versin,

birisiii 12 Yıl Önce

özcan bey sn. boğazın vekelimize verdiği küçük bir hediye neden bu kadar zorunuza gitti ki :) öğretmen vb. kamu çalışanları size destek olduğunda kimsenin sesi çıkmıyorsa sizde kimsenin şahsi fikirlerine dil uzatamazsınız. saygılarrr ;)

kırkağaçlı çiftçi 12 Yıl Önce

chp genel başkanı konuşuyor başbakanın puanını arttırıyor.kırkağaç chp ilçe başkanı özcan kaçar konuşuyor süleyman boğaz ın puanını arttırıyor.bu kafayla biz başarılı olamayız .çok zor.

rüzgar ... 12 Yıl Önce

özcan kaçar ın basin açıklamasına s.boğazdan açiklama bekliyorlar ama benim tanıdığım süleyman başkan kesinlikle kaçara cevap vermez sanmıyorum bu seviyeye düşsün.o koltukta en iyi görevi yapabilecek insan bence boğaz.

Sasyonel arif 12 Yıl Önce

sayın özcan kaçar boğaz ile uğraşacağınıza kendi parti içi muhalefettle uğraşınız gidişat bunu gösteriyor.

Hehangi biri... 12 Yıl Önce

özcan kaçar gerçekleri göremeyeck kadar çok kaptırmış siyasete ama malesef etrafına bakmadan siyaset yapıyor. çok güzel bir cümle kullanmış "ben her zaman sivil toplum örgütlerinin siyasallaşmasına karşıyımdır..." o zaman soruyorum sayın kaçar, atatürkçü düşünce derneği sizce siyaset yapıyor mu yapmıyor mu?

cahillere 12 Yıl Önce

yahu kardeşim ana muhalefet partisi ilçe başkanı bir haksızlık karşısında tekki koyuyor sizler hala 1940 lardaki camiyle falan uğraşiyorsunuz.keşke herkes kaçar gibi bu toplumun duygularina tercümanlik yapsa.yoksa kaçarin ne derdi olur ziraat odasiyla adam tarafli olan bir oda başkanina tepki koyuyor.siz 1940 tan bahsediyorsunuz pes yani.siz akp.yi övüyorsunuzda ne oluyor.akp.abd nin uşakliğindan çikiyormu.keşke abd.nin güdümüne girmesede bizde alkişlasak.ortadoğuda yaptiklari ortada

1940 lardan gelemeyenlere 12 Yıl Önce

yahu kardeşim sene 2012 ilçe başkanı çiftçiye destek çıkmayayn oda başkanına ve iktidarın milletvekiline tepki koyuyor siz hala 1940 lardasınız.dua edide inönü sizi savaşa sokmadı savaşa girseydiniz namaz kılacak camide kalmayacaktı ülkede.bu gün buralarda omayacaktınız.hala size demokrasiyi hediye eden atatürke ve inönüye siz laf söylemeye devam edin.

Sansasyonel Arif 12 Yıl Önce

1940 lara gitmeye gerek yok yok çok bilmiş filozoflar,2010 lara gelin chp yai sizin milletvekiliniz canan arıtman "başörtüsünü sümerlerde fahişeler takardı "demesine ne kulp bulacaksınız(pardon ne cevap vereceksiniz)

kavunkentli 11 Yıl Önce

özcan bey s bogaz halkın taktirini kazanmış bir abimiz kendi geçmişinize birbakında ondan sonra çamur atın zaten işiniz gücünüz çamur atmak başka işiniz yok becerinizde yok takkayı önüne koyda biraz düşün

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.