KIRKAĞAÇ HABER

KIRKAĞAÇ TÜRK EĞİTİM SEN’DEN SERT AÇIKLAMA

SİYASET

Türk Eğitim Sen Kırkağaç İlçe Temsilciliğinden sert bir açıklama geldi. İlçe Temsilcisi Arif Çivi’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.

KIRKAĞAÇ TÜRK EĞİTİM SEN’DEN SERT AÇIKLAMA

Okul Müdürlerinin görevden alınmasının ardından Türk Eğitim Sen Kırkağaç İlçe Temsilciliğinden sert bir açıklama geldi.

İlçe Temsilcisi Arif Çivi’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi.
 
Okul yöneticilerini değerlendirme süreci sona erdi, okul müdürlerinin puanları açıklandı.
Bilindiği gibi görev süresi uzatılacak müdürler; ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi.

Değerlendirmeye etki eden puanlar çok önemliydi. Bu noktada puanlamaya dair ciddi endişelerimiz de vardı.
Zira en kıdemli ve en kıdemsiz öğretmenin değerlendirmesi (aritmetik ortalaması) 10 puan, öğretmenler kurulunca seçilecek iki öğretmenin değerlendirmesi (aritmetik ortalaması) 10 puan, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısının değerlendirmesi (aritmetik ortalaması) 10 puan, öğrenci meclis başkanının değerlendirmesi 10 puan iken; ilçe milli eğitim müdürünün değerlendirmesi 25 puan, insan kaynaklarından sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 20 puan, değerlendirilecek eğitim kurumundan sorumlu ilçe milli eğitim şube müdürünün değerlendirmesi 15 puan idi.

Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin, velinin sadece göstermelik etkisinin olacağını, asıl değerlendirmeyi büyük bir kısmının hak ederek o makamlara gelmediğini bildiğimiz siyasetin ve yandaş bürokrasinin kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük.

Değerlendirme sonuçlarına göre; torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan okul yöneticilerine yüksek puan verilmiştir. Öğretmen, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcısı, öğrenci değerlendirmesinden tam puan ya da yüksek puan alan okul yöneticilerinin büyük bir kısmı her ne hikmetse ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürlerinden çok düşük puanlar almıştır. Bunun tersi de yaşanmış, mesai arkadaşlarından düşük puanlar alanlara da- şayet yandaş ise-ilçe milli eğitim müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürleri tarafından yüksek puanlar verilmiş, bu kişilerin 75 puan almaları sağlanarak, görev süreleri uzatılmıştır.

20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevine son verilmiştir. Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil; torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır.

Herkes takdir eder ki; bir ilçe milli eğitim müdürü ya da ilçe milli eğitim şube müdürünün, okul müdürünün yöneticilik vasıflarına sahip olup olmadığını bilmesi mümkün değildir. Üstelik 2-3 aydır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ya da şube müdürlüğü koltuğunda oturanlar, bu okul müdürleri ile hiç çalışmadan neye göre değerlendirme yapmıştır? Çok açık söylüyoruz ki; değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür.

Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. “Benden olmayanı yok edeceğim” düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okullar bir kısım emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Okullar beceriksiz, yönetme kabiliyetinden yoksun kişilere emanet edilecektir.

MEB Yasası zaten kazanılmış hakları ve sosyal statüleri yok eden bir yasadır. Bu yasanın akabinde çıkarılan Yönetici Atama Yönetmeliği’nin de ucube olduğunu ilan etmiş, yönetmelikte yer alan hususların eğitim hayatımızda ciddi bir kaosa yol açacağını belirtmiştik. Hukuku yerle bir eden, kazanılmış hakları bir gecede insanların ellerinden alan bu yasa ve yasanın getirdikleri Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır.

Herkes emin olmalıdır ki; Türk Eğitim-Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir.

Tüm okul yöneticilerimiz bilmelidir ki; gerekçesi olmadan verilen her puan hukuka aykırıdır. Bu noktada yapılan değerlendirmede görev süresi uzatılmayan okul müdürlerimiz, haklarını hukuk önünde aramalıdır. Yapılacak şey şudur: Görev süresi uzatılmayan okul müdürleri bu işlemin tebliği veya öğrenilmesi ile birlikte dava açma süresi olan 60 gün içinde iptal davası açabilecektir. İptal davası açma süresi içerisinde Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde değerlendirme formunun istenilmesi açılacak davanın gerekçelendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Sendikamızda bu konuda her türlü hukuki desteği sağlayacaktır.

Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in eylemlilik süreci de devam edecektir. Bugün İl Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yaptığımız bu eylem dozu artacak devam edecektir. Gerekirse Türkiye’yi eylem alanına çevireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. 76 bin okul yöneticisinin hakkını gasp ettirmeyeceğiz, haksızlık yapanlara, usulsüz uygulamalarla insanların hayatını cehenneme çevirenlere bunun hesabını en ağır şekilde soracağız. 

Buna ek olarak Kırkağaç ilçemize özgü olarak 01.Ağustos 2014 tarihinde Malum sendikanın bir çalışması olduğunu düşündüğümüz bir belge ele geçirdik. Bu belgeyi de resmi geçerlilik kazandırmak amacıyla 11 Ağustos 2014 tarihinde Kırkağaç İlçe Noterine Tasdiklettik.  Biz, bu puanlamaların daha devam ettiği bir dönemde böyle bir listenin hazırlanmış olmasını, puanlamaların usulen olduğunun bir delili olarak kabul ediyoruz.

Ele geçirdiğimiz belgede de görüleceği gibi hazırlanan listede sadece 1 okul müdürünün görevinde farklılık olmuş, diğerleri hazırlanan liste doğrultusunda puanlanmıştır. Söz konusu belgeyi de siz saygıdeğer kamuoyu ile paylaşmakta hiçbir sakınca görmüyoruz. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)








Yorumlar (37)

hayri burgaz 10 Yıl Önce

sanırım gün gelecek iktidar yanlısı olmayan biat etmeyen tüm insanlarımıza soluduğumuz havaya bile engel koymaya çalışacaklar

Sadri Yaman 10 Yıl Önce

okul öncesi eğitime yıllarını vermiş, bilgili, birikimli ,kırkağaç geneline bakıldığında ,mesleğinin hakkını fazlasıyla veren ,geçen yıllarda çocuğumu gönül rahatlığıyla kendisine teslim ettiğim (seher çandır)hanıma "çalışmaları yetersiz" raporu veren zihniyet,ya önyargılıdır veyahutta eğitimle alakası olmayan ,değerlendirmede eğitim dışı kriterler arayan zihniyettir ve ayıptır...

kırkağaçlı 10 Yıl Önce

adem hoca bu olmadı işte..muhafazakar bir insan inançlı bir insan adaletli olur ve emaneti ehline teslim eder tıpkı dedelerimiz osmanlı gibi...görülüyor ki sen sendikanda senin dibinde sana yakın insanları kayırmışsın...hiç yakışmadı sana beni yanılttın...istifa etmelisin

öğretmen 10 Yıl Önce

artık neyin ak neyin kara olduğu ortaya çıktı. tetikçi ilçe milli eğitim ve şube müdürleri hakkıyla görevlerini yerine getirip 25-30 yıllık hafizayı ve tecrübeyi büyük bir ustalıkla s ı f ı r l a d ı l a r... yazıklar olsun onlara ve oylarıyla ve suskunluklarıyla bu vebale ortak olanlara...

hk 10 Yıl Önce

daha neler olacak bu ülkede vasıf,yeterlilik,beceri hakeden değil iktidar yalakaları,beceriksiz,korkak yetersiz insanlar tüm kurumlarda olduğu gibi milli eğitim bakanlığındada en üst makamlarda olacak.durmak yok yola devam.....

Somal ıbiri 10 Yıl Önce

sayın arif çivi başkaları adına konuşmussun mehmet berber somada halk eğitim merkezi müdürü nereden çıkardın bunları bu yazılan belgeyi sen kendin yazdın her halde başkaları adına hüküm verme senin gibi türk eğitim senli bir müdüre yakışıyor mu.

bir bilen 10 Yıl Önce

arif bey ahmet erol 75 puan alamadı yalan yanlış bilgiler veriyorsun sen eğitimcisin vatandaşa yanlış bilgi verme.

Füzyoncu 10 Yıl Önce

dikkatinizi bir konuya çekmekte fayda görüyorum ... açıklama bölümündeki yazılanlar çalışmaları olumlu yada olumsuz ibareleri resmen fişlemedir bilginize

metem 10 Yıl Önce

metem müdürü ben tayyip çiyim diye bağırıyor.eğitim bir sen üyesi. metem gibi problemli bir okulu iki yıldır problemsiz bir şekilde yönetiyordu.onu denen aldılar anlamadım.metem de başarı zaten beklenemez çünkü ilçenin en elek altı en problemli öğrencilerinin toplama kampı.burada öğretmenlik zaten zor hele idarecilik yapmak tam zor iken sosyal faaliyetlerle bu öğrencileri firenleyen bir müdürü görevden almanız bence çok yanlış. bu okul da çalışma barışını sağlayan öğretmenleri yemekte ve piknikte buluşturan , ve öğretmenlerden öğrenciler için yardım sandığı oluşturan bir okul idaresini yok etmek çok yanlış.bunlar dışarıdan görülmez içinde yaşanır..

anadolu öğretmen 10 Yıl Önce

anadolu öğretmen bu yıl ilk mezunlarını verdi ve gayet başarılı.başarı ise başarı , ali bey akp ve eğitim bir sen üyesi.adem bey bence parkta çevresinde toplanan bir kaç çapulçuya koltuk açmak için müdürleri harcadı.yazıklar olsun böyle düzene.adem bey yarın sizi kocaiskan bile paklamaz haberiniz olsun.

ANAOKULU 10 Yıl Önce

kırkağaçtaki anaokullarını düzenleyen gecesini gündüzüne katan seher hanımı da harcadınız ya yazıklar olsun size.eğer devletin yemeğini öğrenci ve öğretmenlere bedava yedirseydi,öğretmenler derse girmeyip çay ve sigara ile lag lag etseydi kendisi de yan gelip yatsaydı bunlar başına gelmezdi.bazı okul öncesi öğretmenleri sıkmadığı için okul müdürlüğünü almadığı zamanlarda her iki okulun kurucu müdürlüğünü üstlendi ve çalışmaları ortada.bu devirde çalışmayacak parkta adem beyin yanında yalakalık yapacaksın ben onu anladım sayın kırkağaçlılar.

gerçek 10 Yıl Önce

koltuğu yapışan bırakmak istemiyor hiç kimse vazgeçilmez değildir genç dinamik çalışkan öğretmenler müdür olursa daha iyi değilmi ancak siz ler mi müdürlük yaparsınız bırakında gençler yapsın artık gölge etme başka ihsan istemem. misali kenara çekilin artık.

kırkağaçlı 10 Yıl Önce

insan kendine 99 puan vermez biraz düşük verir

EĞİTİM SEN Mİ İKTİDARDA? 10 Yıl Önce

görevden alınan müdürlere bakıyorsun çoğu akp li namazında bir an chp iktidarda zannettim. bazılarını anladım da cemil bey yunus hocanın camiine gidiyor diye mi görevden aldınız.pes doğrusu.adem bey kinci demiştim bazı arkadaşlara.aynen öyle olduğunu gördünüz.sadece ben bilirim der demiştim.aynen olduğunu gördünüz.ilçede işe yaramayan bir naneden anlamayan idareciler 25 senedir koltukta oturuyor.asıl onlara bir çare bulun adem bey.bu yıl eğitim öğretim açısından veli ve öğrencileri zor bir yıl ve adem beyli yıllar bekliyor.

kendine tam puan. 10 Yıl Önce

adem bey edip bayat müdürü olarak kendine tam puan diğerlerine 0 puan.bu nasıl hak hukuk.şube müdürünün mülakatı iptal oldu.yani yetkisi yok.puan veriyor.bunlar hepsi mahkemelik hem bu dünyada hem diğer dünyada. öyle umreye gitmekle kurtulamayacaksınız abdurrahman bey. allah her şeyi görür ve bilir.

isimsiz 10 Yıl Önce

sadri yaman a seher hanıma kimsenin bir şey yaptığı yok neden gitttiğini kendine sorun.kendi gitti yanında iki kişiyide götürdü.

öğretmen 10 Yıl Önce

yorumlara bakıyırum da anlamadan dinlemeden yazıyorsunuz. mesela mehmet berberi severim ama somada müdür değil müdür yardımcısı ayrıca alternatif kısmı puan alan müdürleri değil puanı yetmeyen müdürlerin yerlerine gelecek kişileri gösteriyor. bilmiyorum olaya ne tarafından bakıyorsunuz. arif bey kaç zamandır dillendirilen iddiaları belgelendirmiş. anlayana tabi bunların hepsi. yoksa pohpohculara değil...

ali derin 10 Yıl Önce

mevcut müdür kendi ekibini kurmak istiyorsa kimsenin burada ağlama hakkı olmasa gerekir başarı uyumlu astlarla gelir ki müdür bey de bunu gayet iyi bilir kendisi öğretmenken müdür olanlar artık koltukları bırakmasını bilecek. bazen böyle durumlarda kurunun yanında yaşta yanar.kimse kendini methetmesin ve takma adlarla kendi reklamını yapmasın kimin başarılı veya başarısız olduğunu elbette müdür bey ölçebilecek kabiliyete sahiptir ben o okulu ihya ettim bu okulu abad ettim martavallarıyla burada etiket yapanlar hangi idarecilik sınavına girmişte kazanmış hele bir açıklayın da görelim .okular devletin okuludur devlet okulları da kanun ve yönetmeliklerle yönetilir kimsenin babasının çiftliği değildir amirin seninle çalışmak istemiyorsa sicilin bozulmuşsa soruşturma geçirmişsen okulunda huzursuzluğun kaynağıysan orada durmanın anlamı yoktur yerine daha liyakatliler bulunur tc nin hiç bir okulu müdürsüz kalmaz kimse kendini fedakarlık abidesi ilan etmesin yapıyorsan parası için yapıyosun

hk 10 Yıl Önce

balık baştan kokar,bu camiadan ne beklnirki.sendikadan korkan karar alamayan zihniyet müdürleri belediye parkında belirler....

eğitim uzmanı 10 Yıl Önce

arkadaşlar burada kimse nicklerle kendi reklamını yapmasın veya şu müdür çok fedakardı ne oldu anlamadık numaralarıyla velilerine reklamını yaptırmasın iş bitmiştir ve fatura kesilmiştir.ne menem birşeymiş bu okul müdürlüğü yahu kırkağaçta paylaşılamadı bu okullar haa burdan kırkağaç halkına sesleneyim burada reklam yaptıran okul müdürleri ya sınıfta öğrenciyle uğraşmaya maçası yemiyodur ondan müdürlüğü kabul etmiştir ya da aşırı bi koltuk ve ne oldum sevdalısıdır zannetmeyin ki çok başarılıdır ayrıca burada kendine methiyeler düzdürenlerin biz öğretmenken nasıl çalıştığını da biliyoruz

dillendirme 10 Yıl Önce

sayın öğretmen rumuzlu arkadaş o zaman sayın arif bey bu belgeyi excel ortamında kendileri hazırlamış ve belge ele geçirildi diye sunmuş oluyor sizlerin yorumundan bu çıkıyor.

kim kendi ekibini kuracak 10 Yıl Önce

mudur kendi ekibini kuracakmis guldurmeyin ad ami.mudur yardimcilarini da ilce milli eğitim belirleyecek ve müdürün eline verecek.bundan sonra yarisma programı gibi bizimle değilsin diyecekler.

ülkücü 10 Yıl Önce

makam mevki uğruna sendikasını değiştiren kişiliksizlere aldanmayıp gereğini yapmışsın ya adem hoca sana helal olsun...

oğretmen 10 Yıl Önce

bundan sonra olacakları hep beraber izleyelim adem bey adına üzülüyorum küçücük bir ilçede 8 okul müdürü ile mahkemelik olmak zor ve bu müdürler kasıma kadar görevde kim ne kadar çalışır siz düşünün sanırım adem bey profesyonellik uzak kalarak ahbap çavuş ilişkisiyle park kulisleriyle kadromu kurarim zannetti ama bu işler o kadar kolay değil zor bir yıl onu bekliyor burnu .....dan çıkmayacak

Sadri Yaman 10 Yıl Önce

arkadaşım sıkıntı,seher hanım ın müdürlükten alınması olayı değildir...sıkıntı şurada... "ümmetoğlu"ndaki yakaladığı başarıdan sonra ,yeni kurulan "kesinoğluna "kurucu müdür olarak atandı...bunun anlamı şudur bence... "siz bu okulu ihya ettiniz,gelin bu okuluda sıfırdan alın ,ihya edin"beni rahatsız eden şey hocaya verilen " çalışmaları olumsuz"raporudur...bu, yapıcı ,yaratıcı ,özverili insanları katletmekten öte bir şey değildir... ben olayda, müdürler niye değiştirildi sorusunu sormuyorum...sorduğum soru şu...seher hanım gibi,yapıcı, yaratıcı,özverili bir idareciye hangi zihniyet"çalışmaları olumsuz" değerlendirmesi yapabilir...müdürler değiştirilebilir... bu idarenin en doğal hakkıdır...beni üzen kenara çekerken tukaka yapılması...yukarıdaki değerlendirme listesindeki seher hanımın karşısındaki değerlendirmeyi bir okuyun lütfen...içinize sinecekmi...bu ayıp değilde nedir..?

lise son sınıf öğrencisi 10 Yıl Önce

anne ve babalarımızın bizlere emanet ettiklerine bakın kendi menfaatları için ne çamurlar atıyorlar bu ne ya böyle hani yüce atatürkümüz gençleri öğretmenlere emanet etmişti bunlar şahsi çıkarları için çalışıyor.koltuklar geçicidir beyler nasip işidir bu işler adem bey anasından ilçe milli eğitim md olarak doğmadı saygı gösterin lütfen oraya onu her halde devlet büyüklerimiz getirmiştir ilçemiz için hayırlı olur inşallah bu işlerle uğraşan sayın öğretmenlerim yok öyle oldu yok böyle oldu diye kendi menfaatınız için yorumlar yapacağınıza bizlerin yani gençlerimizin daha iyi nasıl milletine memleketine faydalı olsunlar diye kafa yorun biraz sevgili eski ve yeni müdürlerim.ben bir lise son sınıf öğrencisi olarak yaptıkları görevlerden dolayı eski müdürlerimize teşekkür ediyorum yerlerine gelen yeni müdürlerimede daha başarılı olmaları için dualar eder hepsinin ellerinden öperim.işte bu kadar bu ne ya.

KIRKAĞAÇ'IN EMEKTARI 10 Yıl Önce

olurmu arkadaşlar arif çivi bey bu çizelgeyi bir şekilde ele ğeçirmiş hemde günler öncesinden üstelik an az onbeş gün önceden de noter tastikli bilgileri kamu oyu ile paylaşmış öyle düzmece falanda değil yani aklı selim bir insan nasıl olurda bu kadar dar bir çerçeveden düşünür ya bunu insanın aklı kabul etmiyor.saygılarımla

DOĞAN GÜNEŞ 10 Yıl Önce

önceden belirlenen müdürler listesini inceledim nurullah yeşilin adi hidalde geçiyor ama anadolu öğretmen lisesinde çalişiyor çaliştiği yerde boş olduğundan öğretmen lisesine müdür yapsinlar eğitim birsenliler

kırkağaçta eğitim 10 Yıl Önce

kırkağaç tam atlama yeri.il dışından gelen 1 ay çalışmadan özür grubundan kaçıyor.öğretmen açığı hat safhada.bu gibi sorunlar dururken bir de idareci sorununun çıkması ilçedeki eğitimi alt üst edecektir.özellikle bundan sonra belirlenecek müdür ve müdür yardımcılarına öğretmenler yukarıdan gönderildikleri için yardımcı olmayacaklar herkes birbirinin açığını arayacak.eğitim harici her şeyle uğraşılacaktır.idarinin bir açığını yakalayan ilçe ve kaymakama siyasilere şikayet ve müfettiş çağırmalar vs. çok kötü bir yıl kırkağaç ı bekliyor.

taşlar yerinden oynadı 10 Yıl Önce

ağır taşlar yerinden oynadı bakalım altında kimler kalacak.öğrencilerin ve velilerin kalacağı kesin de.idareden kimler kalacak göreceğiz.hele mahkeme bu atamaları iptal ederse vay adem bey in haline.bundan sonra kimseye bir şey diyemez.

sadri yaman a katılıyorum 10 Yıl Önce

seher hanımın özverili çalışması.metem den gelen öğrencilerden ve öğretmenlerden yemek parası istemesi hak ve adalet yönünden haklıdır.ama gel görün millet bedavaya alışmış.seher hanım veliden alınan paraları yine o velilerin çocuklarına harcamak ve okula devlete birşeyler kazandırmak için uğraş verirken başına bunlar geldi.ama herkes bedava yemek yeseydi ve yan gelip yatsaydı bunlar başına gelmezdi.ümmetoğluna yaptıkları ile seher hanımdan sonra gelen müdür 10 yıl çalışmasa yine geçmişteki yapılan ve alınanlarla idare eder ve en iyi müdür olur.

Volkan Güneyli 10 Yıl Önce

bu yönetmelik çıktığında bunun böyle olacağını söylemiştim. o zaman nerdeydi bu sendikalar açıklamalar ? belli değil miydi böyle olacağı neden tepki koyamadı o zaman türk eğitim sen ? i̇ş işten geçtikten sonra gerek yok boş konuşmaya. unutmadan benimde idarecilik gitti ama sorun değil. bizi bilen bilir bilmeyen kendi bilir...

gelecek daha iyi olacak 10 Yıl Önce

arkadaşlar yorumlara bakıyorum ve üzülüyorum.kırkağaç çok başarılıymış.kırkağaç eğitimde başarılı değil.savunduğunuz müdürleri akşam üzeri saat 4 ten sonra hiç birini okullarda göremesssiniz görseniz de gözleri yollarda araba bekliyorlardır.hele köylerdeki müdürler saat 9 da gelip saat 3 te okuldan çıkıyorlar vb.seher hanım konusu çok geçiyor birilerine yemek yedirmedi diye kimse bir yere gitmez.şurada yorum yapanların çoğu müdürler veya yakınları.tanıdığım adem bey çalışmıyorsa babasını dinlemez. göreceksiniz kırkağaçta eğitim daha iyi oalacak.ey benim kırkağaçım şu ilçeen kaç tane tıp kazanan öğrenci var. kaç tane hukuk var. biri bana söylesin.yaralara neşter vurulunca kanar.

köy müdürü 10 Yıl Önce

bütün köy müdürleri kadar başına taş düşsün.

okulda mı yatacaklar 10 Yıl Önce

kırkağacın eğitimde başarılı olmadığını söylüyorsunuz. bunun sebebi sadece okul müdürleri ve öğretmenler midir? öğrencinin, ailenin, çevrenin hiç mi suçu yok? çocuk başarılı olduğunda biz başardık. başarısız olduğunda okul başarısız, müdür başarısız, öğretmen başarısız. kaldı ki her okul müdürü hatta her devlet memuru mesai saatlerine göre hareket eder. siz hiç dairede yatan vergi dairesi müdürü, mal müdürü, tapu müdürü, milli eğitim müdürü gördünüz mü? siz hemen her okulda öğrencileriyle ek çalışma yapan öğretmenlerden ve onlara yardımcı olan hatta bekleyen idarecilerden sanırım bihabersiniz. sabah 07.30 da gelen okul idarecilerini niye görmek istemiyorsunuz? çocuğun dertleriyle uğraşan öğretmenleri niye görmek istemiyorsunuz? insan biraz gerçekleri de görmeli.

Sadri Yaman 10 Yıl Önce

kimse birilerine "şu müdürü niye görevden aldın ..?" demiyor.sadece "çalışmaları olumsuz" değerlendirme notunu verirken ,insanların emeğine saygı gösterin ,onuruyla oynamayın diyoruz, hepsi bu...

klmehmet 10 Yıl Önce

bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim..öğretmenlik mesleği bilgi görgü insan psikolojisi uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir meslektir.. idarecilik te de liyakatgerklidir.. usta çırak bilgi görgü gerektirir.. ben yaptım oldu yada bu bizden bu şunlardan mantığıyla ancak bu kadar olur..-bilinenleri tekrar etmeyeyim..eğitimin durumu ortada-

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.