Yılmaz “Zinaya Yaklaşmayın“

YORUM EKLE
YORUMLAR
hayri aksoy
hayri aksoy - 13 yıl Önce

bence insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özellik insanın namus ve iffet sahibi olmasıdır.İnsanoğlu namus ve iffeti için yaşar ve yaşamalıdır.zina ve gayrı meşru yaşam asla bir müslümana yakışmaz

birisi
birisi - 13 yıl Önce

Tecavüz zina mıdır?

Göz zinası nedir?

Göz zinasına sebep olmamak için ne yapmak - nasıl davranmak - nasıl giyinmek gerekir?

Bir örnek vermek istiyorum; Normal tesettürlü bir kız var, bir de anormal tesettürlü bir kız var. Normal dediğimizin amacı, Allah rızası için örtünmek. Anormal olanın amacı, güzel olmak, güzelliği sergilemek, beğenilmek, cazibe uyandırmak, tahrik etmek, yani aslında örtünüyor gibi yapmış ama daha da açmış, ortaya çıkarmış, sergilemiş. ( Bunu herhalde sadece kendisinin MAL olduğunu düşünen yapar, e başka kim kendini böyle millete açar? )

Böyle olunca bu tür bir bayana bakan erkeklere günah var mıdır?

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

Nikahsız birlikteliklerin tümü zinadır ve gayr-ı meşrudur. Birisini tecavüz etmek de zinadır. Büyük günahlardandır.
Göz zinası,kulak zinası,el zinası vs. hepsi zina fiiline yol açan, zinayı kolaylaştıran öncü günahlardır. Kişi harama baka baka artık gün gelecek bakmakla tatmin olmayıp zinaya niyetlenecektir. Cenâbı Hak, gözlerin harama bakışı konusunda bizleri şöyle uyarır:
Allah gözlerin gizlice harama bakışını da bilir, gönüllerin sakladığını da.
Müminlere söyle! Gözlerini haramdan sakınsınlar.
Mümin kadınlara söyle! Gözlerini haramdan sakınsınlar.
Peygamber Efendimiz de (asm) harama bakış konusunda şöyle buyurmuştur:
Yâ Ali Arka arkaya bakma! İlk bakış senin için bağışlanmış ise de, fakat ikincisi senin değildir. Bakışı sürdürmeye hakkın yoktur.Günaha götüren her yol günahtır.

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

Göz zinasına sebep olmamak için ibadetlerde devamlı olmak,zihnimizi haram şeylerden arındırmak,Allaha bol bol dua etmek, Allaha sığınmak,mümkünse evlenmek,evlenme imkanı da yoksa nefsin kötü arzularını yenmek için oruç tutmak gerekir.

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

günah işlemek kadar günah işlenmesine vesile olmak da günahtır. bir kadının,başkalarını günaha sokmak,bakışları üzerine toplamak için dekolte giyinmesi haramdır. Harama bakan da bakılmasına vesile olan da günah işler.
El,yüz ve ayak dışında bir kadının vücudunu yabancı erkeklere göstermesi müstehcenliktir ve haramdır.

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

Tesettürden kasıt, başkasına gösterilmesi haram olan yerlerin usulüne uygun olarak örtülmesidir.Bunun dışındaki tüm örtünmeler ciddiyetsiz ve samimiyetsizdir.Tesettürde aslolan sadeliktir.Cazibe uyandırmak,güzelliği sergilemek,şehvetli bakışları üzerinde toplamak için tesettüre girilmez.Olgun müslüman,tesettürün ciddiyetini bilir.

Birisi
Birisi - 13 yıl Önce

Mümine bayanlar, kızlar dışarıya çıkarken öyle bir makyaj yapıyorlar ki, sanki dışarda sadece kocası var da, ona süsleniyor. ( Görünen köy klavuz istemez değil mi? ) İslam'da bir kadının süslenmesi ancak ve ancak kocasına olmalıdır.

"Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar." Nur suresi 31 ayetinden bir kısım.

Müslümanım, Allah'ın kuluyum, Allah'ın rızası için, dinim için, İslam için yaşıyorum, nefes alıyorum diyen bir bayan; topuklu ayakkabı giyip yolda takır takır yürüyebilir mi?

Daha içler acısı olan durumlar da var tesettür konusunda; DİN adına birşeyler yapmak isteyen kimseler, hizmet etmek isteyen kimseler, maalesef daha çok tahrifat yapıyorlar.

Başka bir soru ile bu cevabı da sonlandıralım.

Ahzab suresi 59. ayetindeki ( celabib ) dış örtü nedir? Dış örtünün özellikleri nedir / nelerdir? Dış örtü altındakileri göstermel imidir?

Birisi
Birisi - 13 yıl Önce

Boşuna mı sorduk soruları acaba?

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

Ey peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış elbiselerinden (cilbablarından) üzerlerini sıkıca örtsünler! Bu, onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır.
( ahzap süresi,59.ayet)
Ayette geçen 'cilbab' kelimesi, bütün vücudu örten dış elbise demektir.Kadınların sokağa çıkarken üzerlerine giydikleri dış elbisedir. Bazı bölgelerde ferace de denilmektedir.

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

tesettürlü bayanların bilerek veya bilmeden yapmış olduğu hatalar maalesef dine ve dindarlara onarılması güç, çok büyük yaralar vermektedir.
Tesettürün bir hikmeti de sokakta kötü emelli erkekler tarafından tanınmamaktır.Hal böyle olunca tesettürlüyüm diyen bir hanım efendinin,sizin de buyurduğunuz gibi topuklu ayakkabı giyerek metrelerce ilerden ben geliyorum diye bakışları üzerine çekmesi büyük bir tenakuz arz etmektedir.Bu durum,tesettürün ruhuna aykırıdır.

VAİZ
VAİZ - 13 yıl Önce

kadının elbisesinde şu 3 özellik önemlidir:
1)İçini göstermeyecek kadar kalın olmalıdır, şeffaf olmamalıdır.
2)Vücut hatlarını belli edecek kadar dar olmamalıdır.
3)Dekolte olmamalıdır.El ve yüz hariç bütün vücudu kapatmalıdır.
kadın dışarıya karşı değil,eşine karşı süslenmeli ve zinetlerini de helalinden başkasına göstermemelidir.

Birisi
Birisi - 13 yıl Önce

Dış örtünün özellikleri nedir? Altındakileri göstermeli midir?

Manto dış örtü olabilir mi? ( Omuz hatlarını belli ediyor ve adım atınca altındakini belli ediyor. )

Kadının elbisesinden kaç yaşlarında olduğu çıkarılabilir mi? Bu nasıl olmalıdır? Genç mi yaşlı mı olduğunun bilinmemesi de gerekiyor mu? Asıl tanınmama bu olabilir mi? Tanınmamadan kasıt nedir?

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?v=227634563960800
Linkteki videodakiler hakkında ne düşünürsünüz?

Birisi
Birisi - 13 yıl Önce

Cevap gelmeyecek sanırım