YILMAZ “MÜSLÜMAN NOEL KUTLAMAZ“

YORUM EKLE
YORUMLAR
VAİZ
VAİZ - 12 yıl Önce

Yazımızı yılbaşından 1 gün önce hazırladık.ama sistemdeki arızadan dolayı bugün yayınlanabildi, gecikmeden dolayı okuyucularımızdan özür dileriz. Tüm okuyucularıma ve kirkagac.net ailesine yeni yılda yüce rabbimden maddi ve manevi bol kazançlar diliyorum.Hayırlı seneler....

ersen
ersen - 12 yıl Önce

aynen öyle hocam.ama örf adet çöktü malesef
ersen-soma

Hakan Aracı
Hakan Aracı - 12 yıl Önce

kırkağaç ın vaizi yanlış beyanat vermiş sanırım cahillikten bu müslimanlar NOEL kutlamıyor yeni bir yılın değişimini gelişini kutluyorlar iyi dileklerde bulunuyorlar. ve cahillik diz boyu hiristiyanların NOEL i 31 aralık değil zaten 24 aralık tır. insanlarıda yanıltıp yanlış vaazlar veriyorlar.

kemalettin
kemalettin - 12 yıl Önce

noelmi yeni yılmı kafam karıstı.ikisi aynımı baskamı

ferit
ferit - 12 yıl Önce

harika bir yazı olmus hocam.Allah razı olsun

ferit
ferit - 12 yıl Önce

hiç bir hristiyan yeni yılın gelişini kutlamaz.noeli kutlar. belki müslümanlar bunu yeni yılın gelişi olarak kutluyor olabilirler ama batı dünyasındaki karşılığı noeldir.vaiz hocama katılıyorum

meraklı
meraklı - 12 yıl Önce

İznik toplantısında, içinde Allah (c.c)'ın bir olduğu ve Hz. İsa'nın sadece bir peygamber olduğu yazılı bulunan Barnabas İncil'i ile birlikte diğer bütün İncil'lerin yakılmasına, Barnabas İncil'i okuyanların öldürülmesine ve bu İncil'i savunan, teslis inancına karşı çıkan papaz Aryüs'un aforoz edilmesine karar verilmiştir. Aryus Hristiyan inancında İncilin aslı bozulmamış şekline inanan bir papazdı. Daha sonra ortaya çıkarılan dört büyük İncil'in Hz. İsa'ya Allah tarafından gönderilen İncil'le uzaktan yakından alâkası olmadığını, Allah'ın üç değil, bir olduğunu, eşi ve oğlunun bulunmadığını söylüyordu. Bu görüşleriyle bir ekolün öncüsü oldu. M. 270'te doğan Aryüs 325 yılında İznik konsilindeki görüşlerinden dolayı aforoz edilmiş ve aynı nedenden dolayı 336'da öldürülmüştür. Böylece vahiy kaynağından uzak yeni bir Hristiyanlık dini ortaya çıkmıştır. Bunu gerçekleştiren İmparator Konstantinos, Aralığın son haftasını Noel haftası ve bu ayın son günün gecesini (31 Aralık) Noel gecesi ilân etti.

hayri aksoy
hayri aksoy - 12 yıl Önce

Yine güzel ve anlamlı bir yazı olmuş hocam teşekkürler

tufan
tufan - 12 yıl Önce

valla ben kutlarım kimseyede hesap vermem

nehri seda
nehri seda - 12 yıl Önce

kuran ve sünnet kaynaklarıyla zenginleştirilmiş bu anlamlı yazınız için teşekkürler hocam.herkes kapasitesine göre istifade eder.Rabbbım istifade edenlerden etsin bizleri

nazım çakır
nazım çakır - 12 yıl Önce

yahu hocam şu din iman laflarını bırak bak kırkağaçta kaç ton mısır dolandırmışlar millet din imanla uğraşırken alın terleri çarpılmış,istersen millete nasıl dolandırılmayacaklarını anlat senin konuştuklarının hesabı herkesin kendini ilgilendirir ve allahın işidir.

VAİZ
VAİZ - 12 yıl Önce

Dini bırakırsan dinsiz, imanı bırakırsan imansız olursun. Lütfen...Biraz daha dikkatli konuşun. bu söylediğiniz laflar kişiyi küfre düşürecek kadar tehlikeli sözlerdir. Geçen yazımızda kul hakkından ve zaralarından baksettik. takip edersen din ve ahlak bölümünde görebilirsin.Biz kimseye hesap sormuyoruz, sormayız da. herkes yaptıklarından Allaha karşı sorumludur. Teşekkür ederim.

VAİZ
VAİZ - 12 yıl Önce

2 seneye yakın Hakan kardeşimin bulunduğu sitelerde din ve ahlak köşesinde Cuma sohbetleri yazıları yazıyorum. Kirkagac.net in ilk köşe yazarıyım. İstikrarlı bir şekilde, her hafta düzenli olarak kuran ve sünnete bağlı kalarak güncel dini meseleleri ve çözüm önerilerini paylaşıyorum. Ve bunu tüm içtenlik ve samimiyetimle yapıyorum. Hiç bir kardeşimi hesaba çekmek, muhasebe etmek gibi bir düşüncemiz yok. Zira kulun maneviyatını sorgulayacak yegane varlık HZ. ALLAH tır.Bunun böyle bilinmesini istirham ediyorum. Teşekkür ederim!