KESK KIRKAĞAÇ'TA GREVE GİDİYOR

YORUM EKLE
YORUMLAR
diyarbakırlı
diyarbakırlı - 12 yıl Önce

birisi bu adama dur desin

burak
burak - 12 yıl Önce

mustafa hocam heryerde sen varsın.sen neycisin yada neydensin anlayamadım.şimdide keskçi olmussun:)

hey özgürlük
hey özgürlük - 12 yıl Önce

hey özgürlük diyerek çıktıgımız bu yolda.hakkımızı sonuna kadar savunacagız

dürüst öğretmen
dürüst öğretmen - 12 yıl Önce

işin gücün hem huzur bozmak mustafa şen.bırak bu işleri

kırkağaçlı
kırkağaçlı - 12 yıl Önce

keskmi varmıs kırkağaçta ilk kez duyuyorum

EĞİTİM BİR SEN
EĞİTİM BİR SEN - 12 yıl Önce

Hükümetle toplu sözleşme masasında anlaşamayan memurlar, tepkilerini eylemlerle gösterecek. Yarın KESK ve Kamu-Sen konfederasyonlarının yapacağı işe gitmeme eylemine; Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Sendikası da katılacak. Böylece öğretmenlerin örgütlü olduğu Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Bir-Sen ilk kez birlikte eylem yapmış olacak.

Kamu-Sen ve KESK’in daha önceden duyurduğu yarınki eyleme Memur-Sen 'resmen' katılmazken; kendisine bağlı sendikaları eyleme katılma konusunda serbest bıraktı.

Böylece Memur-Sen’e bağlı 11 sendika yarınki eyleme katılıp katılmama kararını kendi yönetimlerinde karara bağlayacak. Memur-Sen’e bağlı sendikaların toplam 500 binin üzerinde üyesi bulunuyor.

"Barış" - 12 yıl Önce

Kırkağaç ta Kesk mi varmış diyene,
İşin gücün huzur bozmak diyene,
Her yerde sen varsın,şimdide Kesk çi olmuşsun diyene,
Birisi bu adama dur desin diyene,
Kısacası yaz ortasında kış uykusundan uyanamayanlara...hepsine birer Mustafa Hoca lazım ama,ne çare ki bir tanesin...

Gönüldaş
Gönüldaş - 12 yıl Önce

Grev sebepleri çeşitlidir. Komünizmde devlet, işverenin ve patronun yerini aldığı için, işçilerin hak aramak maksadıyla sendikalaşması ve greve gitmesi mümkün değildir. İşyerini ve ücreti takdir hakkı yalnızca devlete aittir.
İslâm'ın getirdiği iktisadî düzende greve ihtiyaç duyulmaz. İşçi, ücretinden memnun değilse ilgili mercilere başvurarak arttırılmasını ister. Bu merciler tarafsızdır. Ücret uygun görüldüğü halde işçi râzı olmuyorsa, işi bırakır. İşçi işsizliğe karşı devletin sigortası altındadır. Ammâ, hem işi bırakmamak, hem çalışmamak, hem de ücret almak İslâma uygun düşmez. Baskı yoluyla akit yapmak ise "karşılıklı rızâ" prensibine aykırı düşer.
Önemli olan hastalığı tedâvi değil, daha önceden alınacak önleyici tedbirlerle hastalanmaya mâni olmaktır. Bu esası meselemize tatbik edersek, diyebiliriz ki: Önemli olan toplumun, hak ve adâleti gerçekleştiren, herkesin insanca yaşamasını ve şahsiyetini geliştirmesini sağlayan bir düzen kurarak, greve, lokavta, kargaşa ve anarşiye giden yolları tıkamasıdır. Böyle bir düzen için yalnız maddî ve kanunî tedbirler, düzenlemeler yeterli değildir; ruhlara sindirilecek bir hayat felsefesine, buna uygun iman ve ahlâk düzenine ihtiyaç vardır.

Yoldaş
Yoldaş - 12 yıl Önce

Grev yapan tekstil işçilerinin yanına gelen sözde bir islam büyüğü:
- Müslüman kanaatkâr olmalıdır. Zühd sahibi olmalıdır. Az ile yetinmeyen çoğunu bulamaz zaten. Gelin bu davadan vazgeçin, sizlere yakışmıyor. dedi. İşçilerden birisi cevap verdi:
- Peki, ya patronlar için olan din farklı mı hocam?