KIRKAĞAÇ’TA 143 YILLIK TARİHİ EV KÜTÜPHANE OLUYOR(VİDEO)

YORUM EKLE
YORUMLAR
Derin Halk
Derin Halk - 9 yıl Önce

bu ev kütüphane değil, müze olmalı

kazım
kazım - 9 yıl Önce

birçok yerde bu tarz evleri yada dükkanları ekonomiye kazandırmak,şehrin simasını değiştirmek,turizm açısından fayda sağlamak amacıyla yerel yönetimler kendi imkanları ile restore edip tekrar mal sahibine veriyor.örnek kula evleri,şirince evleri,birgi evleri vs.hiç birindede mal sahibine evini bağışlarsan bizim olursa restore ederiz denmiyor.vatandaş kendi rızası ile verebilir ne mutlu ona.ama o verdi diye başkalarıda vermek zorunda değil.ayrıca devlet bu evleri korumaya aldı sit alanına soktu.ama 1 tanesini bile restore etmedi birçok insan bu evlerin içinde yaşıyor.adam evinin çatısı akıyor tamir edecek vakıflar yasak yapamassın diyor.yerel yönetime gidiyor izin almak için bağışlarsan biz yaparız deniyor.ayrıca restore etmek için harcanan paralarla apartman yapılır.resimdeki evin kapısında yazan fiyat 362 + kdv yani 425 milyar.eski evde oturan vatandaş o parayı verip restore edermi yada o kadar parası varmı.içinde ölse kim sorumlu hibe isteyen yönetimmi yada izin vermeyen vakıflarmı.

Gizem
Gizem - 9 yıl Önce

her zaman istediğim bir şeydi eski rum evlerinin restore edilmesi ve oraların kırkağaça kazandırılması. kütüphane olması muhteşem olmuş gerçekten.. her zaman gidilebilecek bir yer..

mustafa dereköy
mustafa dereköy - 9 yıl Önce

muhteşem bir çalışma olmuş gerçekten. . emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.. insan kilise dursaydi ne güzel olurdu kimbilir diye düşünmeden edemiyor.