EKSEN OKULLARI AKHİSAR KAMPÜSÜ TÖRENLE AÇILDI

Eksen Okulları Akhisar kampüsü; 9 dönüm arazi üzerine kurulu olup anasınıfından 12. Sınıfa kadar 600’ün üzerinde öğrencisiyle Manisa bölgesinde en modern eğitim kampüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

EKSEN OKULLARI AKHİSAR KAMPÜSÜ TÖRENLE AÇILDI

EKSEN OKULLARI AKHİSAR KAMPÜSÜ TÖRENLE AÇILDI


Kırkağaçlı sevilen ve hayırsever işadamı Hakkı Ardan ortaklarından olduğu ve 176 öğretmeni ile yeni eğitim öğretim yılında hizmete giren Eksen Okulları Akhisar kampüsü; 9 dönüm arazi üzerine kurulu olup anasınıfından 12. Sınıfa kadar 600’ün üzerinde öğrencisiyle Manisa bölgesinde en modern eğitim kampüsü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Özel Akhisar Eksen Eğitim Kurumları Akhisar Kampusu’nun açılış kurdelesini, CHP Manisa Milletvekili Ahmet V. Bakırlıoğlu, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Eksen Yayınları Genel Müdürü Sayın Engin Turan, AK Parti ilçe başkanı İbrahim Sayın ile beraber kestiler.

Kurucu üyeleri Volkan Meray, Ulaş Uraçin, İbrahim Akgül, Hakkı Ardan, İbrahim Yarıcı'nın olduğu kurumun açılışına CHP Manisa Milletvekili Ahmet V. Bakırlıoğlu, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Eksen Yayınları Genel Müdürü Engin Turan, Akhisar Garnizon Komutanı Hava İstihkâm Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Kırkağaç Cumhuriyet Başsavcısı Halil Ateş, Akhisar Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Tınazlı - Ekrem Kayserili, ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Akhisar Borsa Meclis Başkanı Bahattin Alkın, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Sayın, MHP İlçe Başkanı Ahmet Namal, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 EĞİTİMCİ OLMANIN VERDİĞİ SORUMLULUKLARI BİLEREK YOLA ÇIKTIK

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra açılış konuşmasını Eksen Eğitim Kurumları Genel Müdürü Volkan Meray yaptı. Volkan Meray; “Sayın kaymakamım, saygıdeğer protokol üyeleri, değerli meslektaşlarım hanımefendiler, beyefendiler ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz. Eksen eğitim kurumlarının Eksen okulları Akhisar kampüs açılışına teşrif ederek bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Şu anda tarif edilemez bir gurur ve heyecan içindeyim.

Biz Eksen eğitim kurumları olarak 2012 yılında ben, Ulaş Uraçin, İbrahim Yarıcı, İbrahim Akgül olarak dört kişi bir yola çıktık. Sonradan aramıza Hakkı Ardan aramıza dahil oldu ve gücümüze güç kattığı için her zaman içlerinde bulunmaktan onur duyduğum bu arkadaşlara sizden bir alkış rica ediyorum. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Evet, biz 2012´de başlarken bir amaç ve hedef ile yola çıktık. Eğitimci olmanın verdiği sorumlulukları bilerek bu hedeflere adım adım ilerliyoruz. Yaklaşık bundan bir yıl önce yine benzer bir kalabalıkla temel atma törenini yaptığımız şu anda arkamda gördüğünüz okulumuzun inşaatı başladı. Yaklaşık on beş ay süren bir süreç ve sürecin sonunda Akhisar'ımıza sadece Akhisar değil çevre ilçelerimizden inşallah ileriki yıllarda bölgemize de hizmet edecek başka yerlerin temelini atmakta birlikte oluruz. Bir bina inşaatına başladık. 43 derslik, 7 laboratuar, 7 atölye, spor salonu, yüzme havuzu, konferans salonu ile gibi çocuklarımıza eğitsel kültürel sosyal aktivitelerin hepsini yerine getirmek için inşa edilirken her bir ayrıntıya dikkat edildi.

Toplamda dokuz dönümlük bir arazi içerisinde yaklaşık dokuz bin yedi yüz metre kare kapalı alana sahip bir bina. Ama biliyorsunuz binalar bir anlam ifade etmiyor. O binaların içerisinde eğitim hedefler doğrultusunda hareketler o binaları anlamlı kılıyor. Bizim amacımızda Mustafa Kemal´in gösterdiği yolda ilerleyen geçmişinden aldığı güç ile gelecek Türkiye´sini şekillendirebilecek, nesiller yetiştirebilmek bir eğitimcinin sorumluluğu zaten bunlar olmalı. Biz bu hedefe arkadaşlar ile beraber burada büyük bir adım atarak devam edeceğiz. Bu süreçte her zaman yanımızda olanlara ufak bir teşekkürde bulunacağım. Özellikle ilçe idari amirlerimiz, yöneticilerimiz, belediye başkanımızdan kaymakamımıza herkes gerçekten yanımızda oldu. Çok teşekkür ederiz" dedi.

AKHİSAR HALKI BİZE GÜVENDİ

Genel Müdür Volkan Meray;" Her türlü zorlukta önümüze çıkan zorlukları aşmamız konusunda yardımcı oldunuz. Milli eğitimden tutunuz da her birimimize kadar çünkü sonuçta burası bizim değil tüm Akhisar´ın. Belki de tüm Türkiye´nin. O yüzden hepinize çok çok teşekkür ederiz. Bununla beraber Akhisar halkı bize güvendi. Çocuklarını emanet etti. Sabırla bekledi. Ayrıca merak etmeyin.

Emanetiniz emin ve ehil ellerde. Sizlere de çok teşekkür ederiz. Ama ben birkaç özel teşekküre yer açmak istiyorum.

Bir söz vardır ya her başarılı erkeğin arkasında mutlaka işi bir eş vardır. Biz bunu tüm arkadaşlarımızla birlikte bunu sene bunu hissettik. Çok cefamızı çektiler. Eşim Feyza Meray´a, Canan Uraçin´e, Pelin Yarıcı´ya, Seda Ardan´a, Gaye Akgül´e çok teşekkür ederiz. Emekleriniz ve sabrınız için. Bu inşatta emeği geçen çok kişi oldu. Hepsine gönül dolusu teşekkürler.

Ama bir de bir kişi vardı ki bazen bizim bile yorulduğumuz acaba dediğimiz süreçte hiçbir zaman inancını kaybetmeyen gecesini gündüzünü bizimle burada geçiren, son geceye kadar çocuğunu evde yalnız bırakıp bizimle olan çok sevdiğimiz değerli mimarımız Emel Ferhatlar´a çok teşekkür ediyorum. “dedi. Mimar Emel Ferhatlar´a plaket takdim eden Meray, katılan herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

AKHİSARIMIZ ÇOK GÜZEL KURUMLAR KAZANDI

Akhisar Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, “ Çok değerli mesai arkadaşlarım misafirlerimiz, sevgili öğrencilerim. Temel liselerimiz bu yıldan itibaren özel okula dönüşmek durumunda kaldı. Ve Akhisarımızda çok güzel kurumlar kazandı. İşte bu kurumlarımızdan bir tanesi de bir kampus şeklinde olan okulumuz. İbrahim bey ve ortaklarına çok teşekkür ediyorum. Akhisar'ımız içinde hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AKHİSAR´A YAKIŞAN BİR BİNA OLMUŞ

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Akhisar'ımıza yakışan çok güzel bir okulumuzun açılışında bulunmaktan dolayı gururlu bir gün yaşıyoruz. Emeği geçen başta kurucuları, öğretmenlerimiz, mimarı, emek sarf eden tüm işçi arkadaşlarımızın hepsine sonsuz teşekkürler. Gerçekten çok güzel Akhisar´a yakışan bir bina olmuş. Bu boş binaları değerli hale getirecek, kıymetini arttıracak olan içindeki çalışanlar öğrencilerdir. Bu ülkenin sizden çok büyük bir beklentileri var. Atamızın çizdiği yolda çok başarılı işler yapacağınızdan hiç şüphem yok. Vatansever olarak bu ülke adına çok şeyler yapacaksınız, bizim size güvenimiz inancımız tam. Böyle bir güzel okulda okuduğunuz için çok şanslısınız. Size tek bir görev düşüyor. Çalışmak. Okulumuz hepimize hayırlı olsun. “dedi.

ALINAN MESAFELER DE VAR, EĞİTİM DEĞİŞİYOR

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “ Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Akhisar için bir kıymet bir değer olacak bir eğitim kurumumuzun açılış töreninde beraberiz. Eğitimimizde ciddi sıkıntılar var. Problemle var. Aşmamız gereken almamız gereken bir hayli mesafe var. Alınan mesafeler de var. Eğitim değişiyor. Artık yapay zekadan bahsediliyor.

Akıllı makinelerden bahsediliyor. İnsansız hava araçları Amerika sokaklarında dolaşıyor. Meslekler tehlike altında. Burada yeni bir kavram ortaya çıkacak ‘Hayat Boyu Öğrenme´. İnsanlar bütün bir hayat boyunca öğrenmek durumunda kalacak. Biz de kendimizi şimdiden geleceğe hazırlamak zorundayız. İşte bu okulumuzda geleceğe hazırlanmak adına önemli bir adım olarak görüyorum ben.  Çocuklarımızı aynı zamanda ülkesinin sorunlarına dertlerine duyarlı,  dünyadaki gelişmelere duyarlı bir vatandaş olarak yetiştirelim. Eğitime yatırım yapan okul ortaklarına kurucularına teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.

AÇILAN HER OKUL HAPİSHANEDEKİ MAHKUM SAYIMIZI AZALTACAK

Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya,“ Hepiniz hoş geldiniz hepinize saygı ve selamlarımı arz ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk´ün bir sözünü paylaşayım. ‘Milletleri kurtaran iki ordu vardır. Bunlardan birisi askeri ordu, diğeri de eğitim ordusu.´ Esas hedeflerimiz bundan sonra kendisini ileri uygar gören ülkelerin de önüne geçmek. Açılan her okul karanlığa karşı açılmış bir ışık, güneş. Bugün böyle bir güneşi açmak üzere burada mutlu bir birliktelik yaşıyoruz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Açılan her okul hapishanedeki mahkum sayımızı azaltacak, fabrikalarımızdaki üretim sayısını arttıracak. İnsanlarımızın daha bilgili daha üreten olmalarını sağlayacak. Geleceğe daha güvenle bakmalarını temenni edecek. Cehaletin açmış olduğu, fakirliğin açmış olduğu yaraları kapatacak. İstiklal ve hürriyetimize önemli katkıları olacak. Bu güzel yuvanın kurulmasında vesile olan herkese teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Allah sayılarını çoğaltsın. Daha nice güzel kurumların açılmasını diliyorum, memlekete hayırlı olsun. ”dedi.

BU BİZİM MİLLİ HEDEFİMİZ

Kaymakam Sabit Kaya: “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü aklıma geldi. “Milletleri kurtaran ve onları ayakta tutan iki ordu vardır. Bunlardan birisi askeri ordumuz bir diğeri de eğitim ordumuzdur” Bugün hem silahlı ordumuz hem de eğitim ordumuz Cumhuriyetimiz sayesinde Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu güne önemli mesafeler kaydetti. Durumumuz iyi, hem silahlı ordumuz hem de eğitim ordumuz Cumhuriyetimiz sayesinde inanılmaz derecede mesafeler kat etti. Esas hedeflerimiz kendisini uygar ve ileri ülke safında gören ülkelerin de önüne geçmek için çalışmak hem silahlı ordumuzun hem eğitim ordumuzu onların önüne geçirmek. Bu bizim milli hedefimiz. Açılan her okul karanlığa karşı yakılmış bir ışık, bir güneştir.

Bugün böyle bir güneşi açmak üzere mutlu bir birliktelik yaşıyoruz. Memleketimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah açılan her okul hapishanelerdeki mahkum sayısını azaltacak, fabrikalardaki üretim oranını arttıracak, insanlarımızın daha bilgili olmasını sağlayacak. Memleketimizde cehaletin açmış olduğu yaraları, fakirliğin açmış olduğu yaraları kapatacak. İstiklal ve hürriyetimize önemli katkıları olacak.

Bu güzel yuvaların kurulmasında emeği geçen Eksen Okullarının değerli yöneticilerine, çalışanlarına, inşaatta çalışan işçilerine herkese teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.Açılış programı protokol üyelerinin kurdele kesiminden sonra okulun faaliyet alanlarını gezmesi ile son buldu.

Programa çok sayıda Kırkağaçlı’da katıldı.
 

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)

 


 































































































































Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, 00:07

hakan demir

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER