KIRKAĞAÇ HABER
2011-01-12 23:16:13

HÜR ADAM SAİD NURSİ ve MUHTEŞEM YÜZYIL

12 Ocak 2011, 23:16

Beş Ocak’ta vizyona giren ve yönetmenliğini Mehmet Tanrısever’in yaptığı HÜR ADAM filmi bildiğiniz gibi Sait Nursi’nin hayatını anlatıyor. Tek kelimeyle muhteşem bir film olmuş.
Bu muhteşem film, hizmetlerini ve bu hizmet uğruna yuva kurmaya bile vakit bulamayan ama gönüllerde milyonlarca evladı olan Sait Nursi’yi anlatmış.
Ölümünün üzerinden yarım asır geçmesine rağmen insanlar üzerinde hala merak uyandırıyor ve önemini muhafaza ediyor. Vizyona girdiği günden bu yana bu film, Televizyon ve Gazetelerin manşetlerinden hiç düşmüyor.
Bir insan, ölümünden 50 yıl, yazdığı mektuplarından da 80 yıl sonra hala el üstünde tutuluyorsa, bu büyük adamı oturup düşünmek lazım derim.
Bu harika filmi anlatırken, şu an gündemde yer alan bir rezalet diziden de bahsetmeden geçemeyeceğim.
Show TV’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi. Tahta yirmi beş yaşın da geçen Kanuni’yi kırk yaşın da figür eden oyuncuyu oynatarak baştan çuvallamış.
Bu rezil dizi, Avrupa’nın dahi Muhteşem Süleyman dediği Kanuni’yi içkici, beline düşkün saray da yalın ayak başı açık gezen birisi olarak göstermiş.
Saray da duran bir Sultan varsa eğer topraklarını Viyana kapılarına kadar kim genişletti, Dünyanın dört bir yanına at sırtın da kim seferler düzenledi.
Keskin adaletinden dolayı kendi halkı onu Kanuni diye adlandırmış ve hazineyi ağzına kadar altınla doldurmuştur.
Bunlar saray da oturarak olmaz. Kendi ceddimizi kendi toplumumuza bambaşka anlatıyoruz. Daha doğrusu dünyaya Kanuni’yi küçük düşürüyoruz. Osmanlı zamanın da edepten dolayı kimse padişahın gözünün içine bakmazdı, dizi de herkes padişahın gözünün içine bakıyor, kapısını dinliyor.
Gerçekle hiçbir alakası yok, olamaz da.
O Yüzden Hür Adam’a EVET, Muhteşem Yüzyıl’a HAYIR Diyorum..
Saygılarımla
Adem Taşkan

Yorumlar (47)

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

İkisinide seyretmedim.Her iki şahsiyette benim tarihim değil...Olamazda zaten...Saygım Tarihi ve Şahsiyetleri Halk Gözü İle Yazanlara...

hasan1907 13 Yıl Önce

adem hocam öncelikle medeni cesaretinizi kutluyorum SAİD-i NURSİ hakkındaki övgülerinizi sıraladığınız için ,ancak SAİD-İ NURSİ hakkında bu güzel yorumları yapmak için her halde ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARININ üzerinden atlamak gerektiğini de biliyorsunuzdur her halde bir öğretmen olarak...bu konudaki düşüncelerinizde mutfağınızda pişiyordur herhalde...bu konuda mutfağınızda pişen düşüncelerinizide ayrıca okumak istiyoruz hocam...saygılar...

Hür adam 13 Yıl Önce

Tek gayesi imana ve kurana hizmet etmek olan ve milletimin imanını selamette görürsem cehennemde de yanmaya razıyım diyen büyük şahsiyet, suçsuz yere hapishane hapishane dolaştırıldı,yıllarca zehirlendi. Yılmadı... Saçlarım adedince başım olsa, hepsi hak yoluna feda olsun dedi.Şimdi ülkemizde onun ektiği tohumlar yeşermeye başladı. Evet, bizler devletimizi ve milletimizi çok seviyoruz. Artık hür adama hak ettiği değer geç de olsa verilmelidir.

herkül 13 Yıl Önce

yani böyle köşe yazısımı olur.hay böyle zihniyete.said nursinin said kurdi oldugunu bilmiyormusunuz yazıklar olsun adem bey size

................. 13 Yıl Önce

Tarihte iz bırakan şahsiyetler vardır.Onların değerini halk bilir veya bilmez ama genelde bilir.Kanuni Sultan Süleyman tarihimizde önemli bir yer tutar.Osmanlı zaten başlı başına şahserdir.Tarihini küfretmeyi ,aşağılamayı moda olarak görenler vardır.Örnek olarak Abdulhamit'e Kızılsultan diyenler şunu bilmezler Kızılsultan lakabını Abdulhamit'e takan Yahudi asıllı Fransız bir yazardır.Nedeni de Yahudilere toprak vermemesi ve bu günki İsrail Devletini kurdurmamasıdır.Osmanlıyı seviyorum Osmanlıyı sevmeyenleri de seviyorum diyemem.

MEMATİ USTA 13 Yıl Önce

haka reis... görüyorumki sitemizde ecdadı belli olmayan yada ecdadını bilmeyenler var..

ali veli 13 Yıl Önce

senin bir tarihin var mı? geçmişi olmayanın geleceği olmaz.atıp tutmaylan olmaz o saygı abidesi(dikkat heykele bir şey demedim) ayrıca inanki o tarih seni bağrına basmaz zaten... bu arada yazarı kutlarım böyle çetrefilli bir konuda cesur bir yazı.Hür Adam'ı izlemedim ama öteki iğrençlüğe katılıyorum sonuna kadar.

bu ülke şeyhlerin dervişlerin... 13 Yıl Önce

Gerçek Din Adamları Kurtuluş Savaşında tüm Anadoluyu KURTULUŞ İÇİN BİRLİK OLMAYA ÇAĞIRIRKEN hür adam İNGİLİZLERLE İŞBİRLİĞİ YAPIP, Kürt kökenli yuttaşlarımızı kurtuluş için mücadeleden halkımıza karşı kışkırtmakla meşguldü. Saidi Nursiye HÜR ADAM demek GERÇEK HÜR ADAMLARA HAKSIZLIK OLUR. Bu filmi protesto edeilm ve gitmeyelim. Tüm çevremizi de bu konuda uyaralım.....

aSa 13 Yıl Önce

İşte göklere çıkarılan bir "İhanetçinin Filmi" için Fetullah Gülen gazetesi olan BUGÜN yazarı ile filmin yönetmeninin diyaloğu: < http://www.youtube.com/watch?v=1UgBcQrfgwI&feature=player_embedded > ibret olsun diye izlemeli bunu. Muhteşem Yüzyıl a gelince neden bunun bir dizi olduğunu gözlerden uzak tutuyorsunuz anlamak zor. Dahi 1. sinde gürültücüler meydana fırladı. Durun bakalım daha geride uzun bir süreç var. Nerede buluştu Sultanı ile Koca Kanuni ? Sokaktamı? İçki içmek bizim genlerimizde var sonradan olma arkadaşlar. Yoksa Kımızdan haberiniz yokmu? Aslanlar gibi içki içilecek, sarhoşta olunacak ama sokaklarda rastladığınız serseriler gibi değil. Atatürk gibi içmeye devam edilecek. Korkmayın içmeyenlerin zorla ağzına doldurulmayacak. Bu günlerde geçecek. 4. Murat nasıl tarihte yerini bu konuda aldıysa şimdikilerde alacak. Gürültüye gerek yok. Sakince yaşamaya devam edelim. Gönül kırmanın alemide yok. Her görüşe saygı duyalım. Bir şey hariç Oda Vatana İhanet olmalı.

bilge 13 Yıl Önce

said nursi bir milli kahramandır.Allah ondan ve onun takipçilerinden razı olsun.

metin turhan 13 Yıl Önce

ikiside bizim tarihimizde var.Filmi izleyince memleket elden gitmeyecek.Bundan sonra okumuş yobazlardan çekeceğiz anlaşılan.Ayrıca dizide güzel olmuş odevre dikkat çekmiş popüler kültür içersinde ancak bu şekilde dikkat çekilebilir.

salih 13 Yıl Önce

Meyve veren taşlar her zaman taşlanır.Tarih her iki kahramanın da yaptıklarına şahittir.Bazı insanların değeri sonradan anlaşılır.İnsanların ırkına göre yapılan muamele ise gereksizdir.Çünkü ilk ırkçılığı şeytan yapmıştır.Kimse kendi isteğiyle istediği bir coğrafyada dünyaya gelmediğinin gerçeğini görmezden gelmemk lazım.Kimse kendi anne ve babasını seçme hakkına sahip değildir.Bütün insanlar kabul etsede etmesede Allahın kullarıdır.Üstünlük sadece takvadadır vesselam.

Atatürkçü 13 Yıl Önce

bunlar yarın apoyada kahraman derler.yazıklar olsun said kurdiyi destekleyenlere

HasaN 13 Yıl Önce

Oysa insan kendi içinde barışıksa kimin mahremi kimse görünürki. Ama insanın içi bozuk olmasın iğnenin deliğindende herşeye bir ad verebilir. Bu sahtekar insanlık ve inanç düşmanı adamların cinsel organları tam burunlarının üstündedir. Her şeyi onun gölgesinde görürler. Dişi sinek bile onlardan kaçar. Onun için Salih Kardeşim Kahramanlık bilekte değil yürektedir. Kanuni kendi döneminde anlaşılır. Bu gün değil. Bu gün yapılan dizi bir insanın bakış açısıdır. Beğenir yada beğenmezsin. Ama belgesel olsa o zaman işin şekli değişir. Elma elma armutta armut olmalı. Bu dizi belgesek değil ve daha 2. sini gördük ne bu gürültü. Doğmayan bebeğe don biçiyorlar gürültücüler. 5. dizide viyana seferini çekerse yönetmen ne olacak peki? Bu salya sümüklüler yalayacakmı salyalarını? Hiç sanmıyorum. Yapacakları bu kadar. Gürültü çıkarıp benzine gelen zammı unutturmak bunların işi. BENZİN NE OLDU SOR BAKALIM HEYKELDEN DEM VURAN BAŞBAKANA. SAĞLIKTA DEVRİM DİYENLERİN ECZANEYE GİDEN HASTADAN HABERİ VARMI? İLAÇLAR ARTIK CEPDEN ÇIKACAK ÇOK BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ !!! NE ZAMAN ANLAYACAĞIZ BİLİYORMUSUN? HASTA OLDUĞUMUZ ZAMAN. SOR HASTA OLANLARA VE İNANA ONLARA. HER ŞEY ÇOK AÇIK. AMA GÖRENE......

HasaN 13 Yıl Önce

Ama dincilere bak onlarda sırf savaşlardan sözüm ona cihatlardan söz ederler. Oysa sevgili peygamberimizin yaşamı barışla geçmiştir. İnsanları sevmeyi öğütlemiştir. 23 yıllık peygamberlik yaşamında sadece 2 ay savaşmıştır. Dinci bezirganlar o kocaman yılları bırakıp sadece savaş zamanını dile getirirler. Nedenide kafa bulandırmak. Dostluktansa düşmanlık daha az zahmetlidirde ondan. Zahmeti göze almaz zındıklar. İnsanları şok halinde sömürmek en kolay yoludur şeytanların. Ramazan gelir tüm dini filmler savaşlar üzerine kurgulanır. İşkence zulüm göz yaşı. Oysa bu sahneler yaşanmıştır elbet. Ama bu sahnelerden daha çok mutlu ve insan sevgisi üzerine yaşamıştır insanlar. O sahneleri göstermek işlerine gelmez. Sanki İslamiyet kurulalı beri müslümanlar her zaman derdest içinde yaşamış gibi. Oysa sahtekarlıktır bunu iddia etmek. Zavallılaştır kör et gözünü daha rahat sömürür sırtından geçinirsin mazlum inançlı insanlardan. Budur taktikleri bu alçak zındıkların. Allah yer yüzünü yarattı insanlara dairdir. Al eşini çocuğunu git sarfiye bir yere mutlu bir gün geçir onlara. Ama bu zındıklar çıkarlar ortaya NAMAHREEEEEEEEEM diye inlerler.

HasaN 13 Yıl Önce

Meyve veren ağaç taşlanır !!! Eee şeytanda taşlanır. Burada şimdi meyve ile şeytanı ne belirleyecek Salih kardeşim? Akıl. Akıl belirleyecek. Şeytanın hüneri meyva gibi görünmeyi becermektir. Sen hiç meyvadan şeytan gördünmü? Ama şeytandan her şey olur. Asla zinhar ırkçılık yapılmamalı. Yapan FAŞİZME hizmet eder. Tarihi boş kafa ile almamak lazım ele. Okumak lazım. Ama neyi okumak gerektiğini iyi belirlemek lazım. Suya yazılanı okumamak lazım. Kulağada yazılmamalı. Sebep sonuç ve illada ilişki ye bakmak lazım. Bak dindarlara dinimizin barışık olduğunu okuyup oradan dersler çıkarırlar..

Allah Akıl Versin 13 Yıl Önce

--------------HÜR (!) SAİT'E GELİNCE Alman işbirlikçiliği tescili bu hasta adama yazacak çok şey yok. Almanlarla birlikte fetva yazan bu haindir. “Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Almanya’nın yanında savaşa girmiştir. Bu süreçte “tüm giderleri Almanlar tarafından karşılanan İslam Birliği propagandası bağlamında Alman malı Cihad-ı Ekber fetvasını kaleme alan kurulda, 1907’lerde temeli atılan ve Almanlarca beslenen İslam Birliği amaçlı Gizli İstihbarat Örgütü Teşkilatı Mahsusa’nın üyelerinden Said-i Kürdi (Nursi) de bulunuyordu.” Kaynak ----> (Cengiz Özakıncı, Türkiye’nin Siyasi İntiharı, Yeni Osmanlı Tuzağı, İstanbul, 2005, s. 39; Necmettin Şahiner, Bilinmeyen Taraflarıyla Bediüzzaman Said-i Nursi, İstanbul, 1979, s.148.) --------------- Gördüğü düşleri olmuş gibi anlatan şarlatandır. 2.Abdülhamit döneminde 1907 bir süre akıl hastahanesinde tedavi görmüştür. Gerisi Alman ve İngiliz istihbaratçılarının arşivlerindedir. Kürt kartını oynamak istediklerinde en sadık adamlarıdır

Allah'ım Acımalı Bize Artık 13 Yıl Önce

Sıfır sayı.Kimse bilmiyor. Bilemezsinizde. Neden çünkü okumak araştırmak huyunuz yok. Şimdi bu cesur taş mimikli yazara soralım bizi aydınlatsın yada yormcularımızın keskin kılıçları aydınlatsın bizi... 1-“Zaide” operasını bilir misiniz? 1780’de Salzburg’ta bestelendi.Anlatın bize bunu 2-Librettosunu G. A. Miglivacca’nın kaleme aldığı, M.A. Valentini’nin “Soliman” operasınıda isteriz.Yıl 1756. 3-1784 tarihinde metnini C.S. Favart’ın yazdığı, müziğini G. Favart’ın bestelediği “Sultan Süleyman” adlı operayıda isterizzz. 4-1811 tarihli Totolo’nun veya 1827 tarihli Garcia’nın ya da 1755 tarihli D. Fischiette’nin eserlerinide istiyoruzzzz. Yazayımmı daha? BUrası yetmez Kanuni hakkında yazılanlara. Siz bunları bilen ve bunlara karşı bir tek yazı yazdığını iddia edenler yazın haydı bizde ÖĞRENELİM BEKLİYORUZ... BOL YAĞLI PİLAVA KAŞIK DALDIRMAK DEĞİL BU İŞLER.

Türkler Çıldırmışmı? 13 Yıl Önce

Komik insan aramak için ne yazık ki ülkemizden tut götür olmuşuz. Yazıyı okudum katıla katıla güldüm.Tarihten bir haber, taş mimikli çömez bir kuyuya taş atıyor haydiiiiiii yazan yazana.Adamı merdiven taşı yapmışız. Kanuni için yüz yıllardır söylenenleri yazılanları bileniniz varmı? Soner Yalçın'ı okumadan ama... Allah aşkına kaç kişi varsınız? Söyleyeyim Sıfır Yazayım ; 0 Biliyorum biliyorsunuz. bilmediğinizi... Aşağıda yazdıklarımı ilk defa okuyacaksınız eminim çoğunuz. Ve beni yazdıklarımla değil sinirlerinizle cevaplayacaksınız. Sayıyı bildim eminim.

adem taşkan 13 Yıl Önce

herkesin her konuda bir fikri var.laf başı geldimi mangal da kül bırakmıyorlar.icraata geldimi yok.ben tarihten film den yazıyorum hasan bey her yorumun da beni siyasete cekmeye çalışıyor.benim siyasetle işim olmaz.siyasetin şerrinden Allaha sığınırım.benim tek siyasetim Allahın efendimize indirdiği dir.hakikaten bazı yorumlar BOL SALATALI PİLAVIN HOŞAFI olmuş.

adem taşkan 13 Yıl Önce

işimize gelmeyen bir şey oldumu çok basit hemen iftira atarız.tutmasada izi kalsın hesabı.apo ya gelince kisenin ona kahraman demeye hakkı olmaz olamaz.şehadete kavuşanlar benim abim kardeşim ve benim milletimdir.

adem taşkan 13 Yıl Önce

yine Atatürk üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar.ATATÜRK hayatta olsaydı bunlara izin vermezdi.SAİD NURSİ kürt diyorsanız ırkcılık yapmak kisenin haddi değil.

adem taşkan 13 Yıl Önce

bazı arkadaşlar ecdadı belli olmayan yada ecdadını bilmeyenler var.. demiş.benim ecdadım belli.ben kurtuluş savaşı kahramanların dan KOCA YÖRÜK ALİ EFENİN torunuyum.bu ülkeyi sen ne kadar seviyorsan bende fazlasıyla seviyorum.

adem taşkan 13 Yıl Önce

sayın asa bey içki içmek senin geninde varsa KANUNİYİ ilgilendirmez.hare m hayatını biraz daha iyi ve tarafsız araştır derim.

adem taşkan 13 Yıl Önce

hadi bu diziyi dedeleri osmanlıdan tokat yediği için torunları destekliyor.yıllardan beri osmanlıdan arta kalan topraklar da oturan bizimkilere ne oluyor da ecdadımızın kemiklerini sızlatıyoruz.

aSa 13 Yıl Önce

Siz okuduğunumu anlamıyor yoksa yazdığındanmı haberdar değilsiniz. Sana sorulana bak senin yazdıklarına bak. Adam sana Çanakkale ne tarafta diye sorarken sen benim dedem şu şu diyorsun. Bunu sormamışki sana. Sana 300 yıldır Kanuni için yazılanlar var diyor. Bunlara cevap vermemişsinizde şimdi ne olduda tutşmuş gürültü koparıyorsunuz? Soru bu. Deden kim diye bi şey yok. Tarafsız tarih araştırma önerine gelince buna teşekkür edelim. en doğru sözcük bula bula bunu bulabildim. Kimin dedesi Osmanlı ile tokatlaşıyormuş? Osmanlıya Tokat atan kim? Osmanlının tokatlamaya çalıştıkları kimler? Adem kardeşim DEDENİN GEÇMİŞİNE BİR GÖZ AT. Alanyalı Molla Ahmet Efe yi araştır. Dağlarda kimle savaşıyordu? Ve deden onun kızanlarına katılınca ne diye katılmıştı? Neden dağa çıkmıştı? Dağdakiler kimleri? Onları süren kovalayan kimlerdi? Hadi bunları oku. Sonra TBMM nin ona verdiği rütbenin anlamını iyi kavra. O meclise küfür edenlere diyecek bi sözün olsun. Başka Ne diyeyim.

aSa 13 Yıl Önce

Dedenin adını yazdın diye yazıyorum Atatürk' te çok masum değildir. Çerkez Etem ve Demirci Mehmet Efe nin şahsında diğer zeybeklere yapılanlar konusunda. Bunları tarih bilenler biliyor. Hemde sosyal gerekçeleri ile. Bunuda "Atatürk üstünden siyaset yapmak" cümlesi gibi saçma sapan bir cümle ile açıklamamalısın. Kargaları güldürüyor artık bu saçma cümle. Ordan siyaset yapılmayacakda nereden yapılacak? Tarihi biliyorsanız bunu bilirsiniz. (Ama tarihi sırf adı ile bildiğiniz çok açık.) Ama Atatürk olmasaydı bu günlerinde olmayacağını bilecek kadarda objektifi olunmalı. Kürt demek ırkçılıkmı oluyor? Saçmalamışsın Adem. Benim babam Kürt annem Türk benden ırkçı olmaz. Çok önyargılı ve düz mantıkla sallamışsın. Sait'in ne olduğu önemli değil ama o kürtçülük yapıyor bunu yazmayalımmı? Alman ve ingiliz ajanlarının bu kartları (kürt Kartı) oynamak istediğinde neden Sait'i buldukları her şeyi açıklamıyormu? iŞİME GELMEYEN NEYE İFTİRA ATILMIŞ ? Bunu yazacaksın. Laf olsun torba dolsun yapmayacaksın. Sana sorulana cevap vereceksin Kıvırtmayacaksın. Ya cevap vereme yada veriyorsan Sana sorulan orada yazıyor onlara cevap ver. Sana kaynakta gösterilmiş senin gibi sallama yapılmamış. Ya cevap ver yada kıvırtık yazma. Saygılar.

ali veli 13 Yıl Önce

sayın yazar bu (..) meşgul olma.boş ver sen yazılarını yaz.Bunlara ne denir biliyon mu "..... ürür kervan yürür." sorsan geçmişte sizin ziyniyet kaç yıl hüküm sürdü bu topraklarda ve ne yaptı vatana memlekete faydalı.Tutturmuşlar bir atatürk masalı.aslında tarih yalan söylemez tarihe yalan söyletenler utansın. ama bazılarına allah akıl izandan önce gözlük versin ki o anlattıkları kitpların yazarlarına ziyniyetlerine daha yakından bakabilsinler. Osmanlının son zamanları da böyleydi bir kaç Evropa delisi(şimdi çağdaş laik ve atatürkçü görünüyorlar) fındık kabuğunu beğenmez misali çıkmışlardı ortaya.ama dikkat OSMANLININ SON ZAMANLARI.Biz Türkiye Cumhuriyetinin başındayız.benzerlik taşıyor mu sizce.Adam daha Said Nursi ile Şeyh Sait'i ayıramıyor oturmuş tarihten geçmişten yazıyor.git önce bi okuma yazma öğren efendi okuma yazma..... ---------------------- Admin----------> Düşünceye evet, ama hakaret ve aşağılamaya hayır.( .....) alınan yerde argo sözcük olduğundan çıkarıldı.

HasaH 13 Yıl Önce

Nursi Sait delidir ve Alman uşşağıdır. İnglizlerinde elinede oynanabilecek bir oyuncaktır. Sahtekar ve şarlatandır. "Rüyasında Peygaberleri görmüş daha sonra okumaya başlamış " gibi savsatalarla pazarlanır. Alıcısı şimdi ABD ve BOP eşbaşkanlarıdır. Hainlerin pazarı işgalciler ve dış mihrakların tezgahlarıdır. Buyrun orada çok saitler var. Cüppelisi, Hizbullahı, Hocası, Aczmendisi daha sayılmayacak kadar çok sapık ve sapkınlar. Onlara secde eden aldatılmış kimyoslar. İNSAN KULLARI. Yetermi bilmem bu bilgiler...!

HasaN 13 Yıl Önce

İt ürür kervan yürür. BU sözü kimliksiz, boş ve sözlerinin gücü olmayana söylerler. Bazen yerinde kullanılınca doğrudur. Ama bozuk saat günde 2 kere doğruyu gösterir sözüde var. Keşke bu olunsa bazen. Şeyh Sait ile Sait-i Nursi yi kim karıştırmış ? Önyargılı olmak cehaletin en son tabakasıdır. Şeyh Sait öyle yada böyle bir halk ayaklanması örgütlemiş akıllı biridir.Tartışılabilir. İşine yararmı bilmem Ali Veli al sana ikimşahsiyetin kısa öyküleri.. ----------------------- Kürt Ayaklanmacsı : Şeyh Sait http://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Eeyh_Said Deli Şarlatan Alman İşbirlikçisi (İngilizlerinde Oyuncağı Olmaya Yatkın) : Sait Nursi http://tr.wikipedia.org/wiki/Said_Nurs%C3%AE

kırkağaç 13 Yıl Önce

ali misin velimisin yoksa zır delimisin bilmem ama tarihten bir nebze olsun anlamıyorsun.hep senin gibi kalbi ve gözü mühürlü bazı mahlukların yazdığı kitapları okuyorsun sadec.ve sanki onlar tek doğru kaynakmış gibi insanlara lanse ediyorsun. insan bilmediği şeye düşmandır.allah kalbini mühürlemişse senin yapacak bir şey yok.allah sana hidayet versin.tabi allaha inanıyorsan.çünkü bu şekilde insanları yaftalayan birisinin bu inancındanda şüphe edilir...

bende inandım 13 Yıl Önce

bu zırvalayanların hepsi aynı şahıstır Hasanıda asa sıda hepsi bir ve niyet üzüm yemek değil bağcı dövmek itibar edilmemeli bu şahıs seviyesine inilmemeli

aSa 13 Yıl Önce

Hepsi aynı şahıs. Sen biliyorsun kayıptan alma yetin var. Seni kandıramadık. Kişi kendinden bilir karşısındakini çözme isterse. Siz körler sağırlar birbirini ağırlar olun buna söz yok. Ne olacak şimdi o sorulara cevap yok ama seviyeden dem vurmak var öylemi? Bumu sizin köyün kuralı inandıcı kardeşim? İnsan sözüne zırvalama demek senin yazın terbiyene uygunsa başımız üstüne olsun. Biz "Düşmanını el yanıda dost eyle" terbiyesi ile yetiştik. Onun için sizin seviyelerinizde gezinemeyiz. Hoş yazdıklarımızda konular size değil Allah için. Bu yazılanları okuyan yorumculara salladıklarınızı araştırıp yazın baskısı yapmaksa size... Ama görüyorumki buna niyetiniz yok gibi. Yada sen Adem beyi öyle yönlendirmek istiyorsun. Oysa belkide yazacak cevabı vardır. Doğru yazması seni rahatsız edecek gibi sanki... HasaN kardeşimle aynı düşünmek bahtiyarlıktır. Hatta keşke sende aynı düşünüyor olsaydında çözümün başka olsaydı...

Mustafa Şen 13 Yıl Önce

Tarihi dedelerimin ve ninelerimin gözünde anlayanlara binlerce selamım olsun.Ezberi bozulanların ve ezber yaptıranların biraz daha gerçek tarihlerine dönmelerini sadece talep ederim.Yoksa her gün gerçekler karşısında Osmanlınızın(!) tokatını yersiniz.Saygım Kanuni döneminde yaşamış dedelerime ve gerçek hür adamlara...

yaser 13 Yıl Önce

kardeşim bu bir film.nekadar cahilce düşünüyosunuz.köşe yazarı said nursiyi begenip muhteşem yüzyılı begnmiyor bu nasıl oluyor bu nasıl çelişki.ikiside sonucta film.fethullahçı biri yaparsa said nursiyi iyi solcu biri yaparsa kötü anlatır.kanuniyi fethullahçı biri yaparsa güzel karşı taraftan biri yaparsa kötü anlatır.cahilce kavga ediyosunuz çok komiksiniz

dobra 13 Yıl Önce

atatürkün hayatını anlatan bir dizi çekilse atatürkü sarhoş kadın kız düşkünü biri olarak gösterilse atatürkü sevenler nasıl bir tepki gösterir acaba ? bence büyük bir terbiyesizlik olurdu.. tarihimize saygı göstermek lazım herkesin sevdiği değer verdiği kişileri karalamamak lazım.. onun kötü yönlerini değil iyi yönlerini anlatmak lazım.. sonuçta hepimiz insanız hata yapabiliriz.. kimse sütten çıkmış ak kaşık değil ama böylece aşağılayıcı ve terbiyesizce bir dizi olamaz.. muhteşem yüzyıl deği rezil bir yüzyıl gibi tanıtmaları insanı çok üzüyor açıkçası

HasaN 13 Yıl Önce

"Bende İnandım" rumuzlu kardeşim kendi rumuzunun yerine başka bir rumuz yazmayı yediremeyecek kadar kendinle samimi olduğunu sanıyorum. Yani samimisin ama yinede bir yerinden kaçamak yapmayada meyillisin. Buna gerek yok sarılma bu tür şeylere düşünceni kendi rumuzunlada açıklayabilirsin. Seviye verirken kendinsin ama açıklamaya gelince korkuyorsun gerçek rumuzunu vermeye. İşte burada başlıyorsun kendi içindeki samimiyetinle çatışmaya. Sana önerebileceğim kendile savaşma. Birileri mutlu olsun diye kendi içindeki beninle o samimi beninle kavgalı olma. Ne dediğimi anladığına eminim. aSa ile bir olmaya gelince bundan gocunmam. Ali veli selami hasan ahmet olmak çokta belirleyici değil burada. Ne yazdığın belirleyici. Onun için isimlerden daha çok ne yazdığına bakmalı. Dediğin gibi aynı pencereden bakanların tek kişi sanılması olası. Bundanda gocunmamak lazım. Ben aSa ile aynı olmaya sevindim. Tavsiyem sende kendinle beraber olmayı seç. Saygılar.

Davut Taşkan 13 Yıl Önce

sevgili kardeşim adem okumak konusu türkiyenin en büyük sorunlarından gelişmiş ülkelerde bu böyle değil en ufak bir otobüs yolculuğunda bile kitap ellerinda konusu ne olursa olsun insanlar okuyup yeni birşeyler öğrenmenin merakında bizde ise otobüste yaşlı bir insan gelipte yer istercesine bakacak diye uyuyor numarasını yapanlar çok işte fark burada biz tarihimizi okuyup ders çıkarmamız lazım osmanlı tarihini yurt dışına kaçırıp ders diye okutuyorlar yazılarının devamını dilerim

Cengiz Kıstı 13 Yıl Önce

Osmanlıda oğlancılık -İçoğlan- durumu varmış bilen varsa açıklasında bilelim sadecim.Nedir bu konu?

zuhal efe günseren 13 Yıl Önce

Sevgili adem kardeşim her zaman yazılarını merakla okuyorum.sizin fikir ve düşüncelerinize saygı duyuyorum.bu hemfikiriz demek değil tabiiki önemli olan saygı duyduğum her kişinin düşüncelerinede saygıyla öğrenmek..cesur insanları severim.

ecdadını seven birisi 13 Yıl Önce

bazı yorumlara çok güldüm ben o şahısların türklüğündende şüphe ediyorum.osmanlı düşmanları onlar.kanuni hayatını savaş meydanlarında geçirmiş, rahat döşeğinde bile ölememiş bir padişahtır.zigetvar savaşını okuyun.kanuninin son savaşıdır.Kanuninin kim olduğunu o savaş size anlatır.Haremde kadınlarla alem yapan mı, cenk meydanlarında aslanlar gibi cihat eden mi? Bir de o padişahlar sizin canlandırdığınız gibi zavallı ve idraksiz olsalardı Akdenizi bir türk gölü haline getirebilirler miydi? Elin avrupalısı bile Muhteşem süleyman diyor, bizdeki bazıları da muhteşem rezalet yapıyor Doğuda Türkistanı aşıp Baıda Viyana kapılarına kadar gelebilirler miydi? Yedi düvele hükümran olabilirler miydi?

ADEM TAŞŞKAN 13 Yıl Önce

sevgili kardeşim dini yönden bütün degerlere ,devletin iktidarına ,güzellik,boy ve heybete sahip olan birisi için bunları söyleyene çocuklar dahi güler teşekkür ederim

ecdadını seven birisi 13 Yıl Önce

yıllardır bize vahdeddin haindir diye yalan söylediler. sanki onlar hain deyince vahdeddin hain olacaktı, ama Allah rahmet eylesin merhum Bülent ecevit onların yalanını ortaya çıkardı, evet,YALAN SÖYLEYEN TARİH UTANSIN

mehmet keskin 13 Yıl Önce

nerdeyiz biz yokuz yaaa adem beyy

Mustafa Kemal'in Askeri 13 Yıl Önce

evet Kanuni gibi büyük bir padişahın bu şekilde anılması ve halka böyle aktarılması gerçekten hoş olmamış..ama sonuçta onun savaşçı ve cesur özelliği de yansıtılmış unutmayalım ki Kanuni'de bir insandı ve bazı zaafları olabilir bu kdr büyük memleket meselesi yapılacak kdr abartılı bişey olduğunu düşünmüorum...sait nursi konusuna gelince:onla ilgili nerde ne okudunuz bilmiyorum ama eğer onla ilgili birşeyler okumuş olsaydınız eminim ki böyle bir yazı yazmazdınız...çünkü said nursi bir diğer adıyla said kürdinin bi zamanlar doğu anadolu bölgesindeki Kürt vatandaşlarımızı kışkırtmak amaçlı ingilizler için çalıştığını görmemek yada okumamak mümkün değildir...tarihi öğrenmeye sait kürdinin kim olduğunu öğrenmekle başlamanızı tavsiye ederim...

Burak Paıkırcı 13 Yıl Önce

Adem abı bnı bılıyorsun bn daha 17 yasında fakat ulkenın ne haLLerde oldugunu goren we bunları duzeltmek ıcın calısan bır Turk gencıyım Said Nursı dıorsun sıze gore bu dnı bır lıder fakat dını lıder olarak kıtabımız kuranı kerımde son peygamber (Sav) dır saıd nursı bır lıder degıldır sdce haın olarak bılınır we banada ogretılen bu haın mı degıl mı bılmem ama Azız Atama DeccaL dıyen serefı olmayan 3 paralık ınsanların bu adama tapıyor gıbı harekt etmlerı bnı uzuyor ulkede bır sıvıl darbe yapılmak ıstenıyor ama buna karsı olarak karslarında ılk bnı bulacklar bn daha kucugum ama... Bıldkerım bnı en ust sevyeye tasyacaktır ulkemızde yapılmaya calısılanm baskanlık sıstemı projesı bır sıvıl darbe olarak adlandırabılır pekı basbakan kımdır... bsbakn saıd nursınn dergahından erbakanın cıragı olark sıyaset gırmıs cezaevınde yatmıs bır ınsandır yormu bıtrmk ıcın su nu soylemk ısterım osmanlı devletı bır daha kurulmaycak bn we bnm gıbıler olmeden... Cabalırnız bosadır Ne mutlu Turkum Dıyene.

ogulcan ugurlu 13 Yıl Önce

sanki kanuninin haremi yoktu sanki şarap içmiyodu gerçekleri söyleyince şikayet edersiniz tabii “Cumhuriyet ne demek?” diye sorarsanız arkadaşlar: Cumhuriyet: Hasta Adam Osmanlı’nın İyileşmesini el pençe divan bekleyen kulların ...Gayrı yeter! diye haykıran gür sesleridir, Diye söze başlarım ben… Cumhuriyet: Saraylardan kurtulmuş ulusal egemenliktir; halktır! Devletin yasalarını softalardan kurtaran Laik düşüncedir, laik yaratıdır, diye eklerim ben de! Cumhuriyet: Padişahın aklına esen kurallar değil Çağdaş bilimin ve aklın yasalarıdır. Eşitliktir, adalettir, insanına güvendir, haktır, derim ben de!.. Hakkımı da ararım!… Cumhuriyet; özgür düşünce ve irademizle Özgür yöneticiler seçebilmemizin adıdır, Cumhuriyet: Özgürlüklerimizin güvencesidir, diye anımsatırım ben de… “Cumhuriyet ne demek” diye sorarsanız Öğretmenim; Cumhuriyet: Medreselerden kurtulmuş Çağdaşlığa yönelen akıldır. Tarikatlardan bağımsızlaşmış ahlaktır… Tekkelerin pençesinden kurtulan vicdandır, Gericilikten arındırılan dildir, diye başlarım söze… Öğretmenim Cumhuriyet, Başöğretmen Mustafa Kemal’in elindeki ak tebeşirdir; Yoksul halk çocuklarının kara yazısını silen silgidir; Başöğretmen Mustafa Kemal’in başındaki şapkadır; Öğretmenim, Cumhuriyet, bize ışık olan sizlersiniz, Başöğretmenimizin ve sizlerin takipçileri bizleriz, diye devam ederim ben de.. “Cumhuriyet ne demek?” diye sorarsan anneciğim; Cumhuriyet: Umutla bakan güzel gözlerinizi, Ay yüzünüzü bizlerle paylaşmanızdır, derim ilkin… Ben de eklerim, sadece gözlerinizin, yüzünüzün değil, Geleceğinizin önündeki perdeyi kaldıran En büyük kalkandır cumhuriyet! Anneciğim, cumhuriyet sadece bu da değildir: Cumhuriyet: Kaderleri ayrılan kadın ve erkeğin barışmasıdır. Öküzümüzden sonra gelen kadınlarımızın Geleceğin pusulasını eline almasıdır, diye söze girsem Ve o pusulayı kaybetmeyin ey kadınlar, desem ben de? De elbette, ancak bir dakika: Sadece kadının ve erkeğin yani insanın değil, Hayvanların, toprağın da kurtuluşunun adı değil midir, cumhuriyet? Karasabandan çağdaş tarıma, At arabasından Demiryollarına geçişin raylarıdır da aynı zamanda cumhuriyet, unutmayalım! "Cumhuriyet nedir?" diye sorarsan ey sevdiceğim; Cumhuriyet: Kulağına fısıldadığım ezgili sözlerimdir, Güzelliğini resmettiğim fırçamdır, Sevgimi anlattığım şiirdir, edebiyattır, Perdesinde kendimi izlediğim tiyatrodur, sinemadır, Kısacası sevdiceğim, Cumhuriyet, insan olma sanatıdır. “Cumhuriyet ne demek?” diye sorarsanız hep beraber: Cumhuriyet: İnsan olma yolunda attığımız adımlardır! Cumhuriyet: Yönetimlerin halklarıyla barışmasıdır. Cumhuriyet: Ulusal egemenliktir, ulusal iradedir. Cumhuriyet: İnsan aklını hedefleyen Devrimlerdir. Cumhuriyet: Adalettir, fazilettir, insan’dır! Cumhuriyet: Ana sütü gibi arı dilimizdir! Cumhuriyet: Elindeki bilim meşalesidir Öğretmenim. Cumhuriyet: Seçen ve seçilen özgür kadınlarımızdır. Cumhuriyet: Geleceği emanet alan sensin arkadaşım. Cumhuriyet: Devrimlerin takipçisi bizleriz; hepimiz…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.