KIRKAĞAÇ HABER
2011-02-14 09:06:31

SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

14 Şubat 2011, 09:06

Gökyüzünü kara bulutlar kaplamıştı.

İnsanlar küfür ve şirk girdabına yakalanmış adeta can simidi atacak birisini arıyordu. Kalpler pas tutmuş, kilitli sandıklarda raflara kaldırılmıştı. Gönüller suskun ve yetim çocuk gibiydi. Coşmak için etrafına bakıyor lakin gözler sahibine yorgun ve eli boş dönüyordu.

Çeşitli maddelerden yaptıkları putlara taparak kendilerini kandırıyorlardı fakat kalpler bir arayış içindeydi. Medeniyet diye bir şey kalmamış, tartışmalar çabucak kavgaya dönüşüveriyordu. On sekiz bin alem mahzun, gönüller aşka susamış, simalar asıktı.
Fakat alemlerin Rabbi, mahzun ve aşka susamış gönülleri ve simaları asık kullarına rahmeti gecikmedi. Bütün bu cahiliye düzenini kaldıracak son Peygamberi gönderecekti. Sabırlar tükendi yanık gönüller ’’GEL DAHA FAZLA BEKLETME BİZİ !’’ diyordu.
Beklenen an gelmişti, tarih miladi 571 Nisan ayının 20’si, kameri aylardan Rebiulevvel ayının 12.gecesi günlerden Pazartesi, vakit vakitlerin Sultanı seher vakti idi. Mekke’de mütevazi bir ev bu eşsiz doğuma şahit olacak, Efendimiz gözlerini hayata açacaktı. Bununla birlikte kara bulutlar dağılmış, aşktan yanan gönülleri bir heyecan kaplayıvermişti. Mahzun simalar elem ve kederi unutarak kilitli kalpleri birer birer açacaklardı.
Aman Allah’ım ’’O’’ doğmuştu.
Dünya artçı sarsıntılar yaşıyordu. Kisra sarayındaki 14 burç yerle bir oldu. Mecusilerin binlerce yıldan beri yanan ateşleri biden sönüverdi. Semave vadisini sular bastı ve Kabe’nin maneviyatını bozan içindeki Putlar param parça oldu. Daha,damı olmasın kainatın efendisi Dünyaya teşrif etmişti.

Çünkü Allah (c.c)ona:’’SEN OLMASAYDIN KAİNATI YARATMAZDIM’’ demişti. Kainatın şifresini çözmek isteyen efendimizin hayatına bakması gerekiyor. İyi ki O’nun ümmeti ve dini üzereyim. Onu Allah için çok seviyorum çünkü O ümmetini daha çok seviyor.
Bu vesile ile efendimizin dünyaya geldiği günü ’’EN SEVGİLİ GÜNÜMÜZÜ” canı gönülden kutluyor ve yüce Allah tan bizi onun yolundan bir an dahi ayırmamasını diliyorum.

ADEM TAŞKAN

Yorumlar (7)

beyaz zambak 13 Yıl Önce

yazılarını sürekli takip ediyorum ve başarılı buluyorum ALLAH daim etsin insaallah bu güzel yolda seni ... BİZİ BİR AN BİLE NEFSİmİZİN ELİNE BIRAKMASIN İNSAALLAH yürğine sağlık ....

HÜSEYİN YALTIRIK 13 Yıl Önce

hakikaten kime sevgili hangi gün sevmek kısaca kardeş mükemel anlatmış yani başlığa bakarak aldanma oku yunca benim gibi tüm şarkılar bir kızı anatırken kaytanbıyıklı kara gözlü bir erkege anlatmadı ama kayinat bakınca allahı anlatıyor

salih 13 Yıl Önce

Ya Rab bizlere sevmeyi ve sevilmeyi öğret.Gençliğin verdiğin ateşi gerçek sevgilerle süsle.Allah sevdiğimizi iddia ediyorsak eğer bu sevgi Resulunu sevmekten geçiyor.Adem(a.s) tövbesini Allah onun hatrına kabul etti.Allah bizleri ona layık bir ümmet eylesin İnşallah..Selam ve dua ile

davut taskan 13 Yıl Önce

işte sevgiliye özlem işte gerçek yar e özlem iki cihan güneşi muhammed[sav] in dogum gunu sevgililer sevgilisi aşk budur çünkü mahşerde sevgili ümmetini arayacak işte görmeden aşk bu

mechul.. 13 Yıl Önce

yiğidi öldür hakkını yeme gercekten eline saglık adem taşkan.. keşke heerkes senın kadar görebıle kabılıyetıne erişmiş olsa ve şu yeryuzunde kuran-ı kerım ve hz muhammet efendımızden başka ılahı guc ve efendiii aramasa kendıne ...

Halil 13 Yıl Önce

Yaaa Allah'tan korkun.Kuldan utanmak unutuldu çünkü kullar artık neye kul olacağını şaşırdı.Bu yazıları dökenlerin böyle arenaya çıkarılır gibi seçmeden çıkarılması baştan hata ama bunu okuyanlara bakınca insan insan olduğuna pişman oluyor.Ya Allah adına Allah'sızlığın katipliğini yapmak diye buna derler.Elin gavuru tüketim toplumunu özendirmek için çıkardığı bir günü tut getir Kutsallığı olan bir Olaya bağla.Yuhh size artık.Yuhki ne yuh. Bi kere 10 günde yumurtlayan bi tavuğu kimse kümesine koymaz ama bu site editörleri 10 günü geçmiş yazıları (!) hala burada tutuyor ya o baştan hata.Bu adamı ben kümesime tavuk diye koymam ama siz buna övgüler dizip bi haltmış gşbş görünmesine fırsat veriyorsunuz.Dağdaki çoban bile düze inip ginde bi gazete okuyordur Bunların ayda değil yılda adam gibi bi kitap okuduklarını sanmıyorum. Yazık ve yuh olsun. Kavram kargaşasına milleti bulandırmak için atmadıkları takla kalmayacak. 14 şubat , Peygamber sevigisi Hiç birbirleri ile karşılaştırılacak şeymi?

Halil 13 Yıl Önce

Bu iki kavramı karşılaştıranı kusura bakmayın ama sapkınlıktan başka bi cümle ile açıklayamıyorum.Allah'tan korkun ya kaldırın bu deli saçması yazıyı buradan.Daha fazla günaha girmeyin Allah aşkına. BU terbiyeden habersiz sapık düşüncelere böyle yer vermemek lazım editör bey.Burada yazılanları herkes okuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.