KIRKAĞAÇ HABER
2014-05-24 00:13:51

TOHUMLARIN ÇATLAYACAĞI GÜNÜ BEKLEYİN

24 Mayıs 2014, 00:13

1992 yılı Mayıs ayında Kırkağaç’ta başlamış arz üzerindeki koşuşturmam. 

İlk ve Ortaokul eğitimimi 12 Eylül ilköğretim okulunda tamamlamak üzereyken 8. sınıfta Körfez dershanesine gitmemle başladı hayatımda ki asıl değişim.
O dönemin liselere giriş sınavı olan OKS’de iyi sayılabilecek bir puan alarak Özel Betül Anadolu Lisesini burslu kazandım.
Lise öğrenimim hayatımın şimdiye kadar ki en renkli dört yıllık kesitini oluştururken, ardında bana çok değerli dostluklar ve kıymetli bir hayat şuuru bıraktı.

Şuan İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.  Memleketimizin sesi soluğu olan Kirkagac.NET’te bundan sonra yazılarımla sizlerle olacağım.

Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek,
Ağaç dik on yıl sonrası ise tasarladığın,
Ama yüz yıl sonrası ise düşündüğün, halkı eğit”
demiş milattan 1000 yıl önce bir Çin ozanı.

İnsanlık tarihi boyunca ahlaktan sonra en büyük ihtiyaç hep eğitim olmuştu. Zaten eğitim olmadan ahlakı tamamlamak da mümkün değildi.
Eğitim İslam’ın ilk yıllarından itibaren Kainatın Efendisi’nin (sav.) de önceliklerinin başında geliyordu. İnsanları cahiliye devrinin pisliğinden çekip, nebevi tezgahın da ilmek ilmek işleyerek Saadet Asrı’nın kahramanları ve Gül Devri’nin bülbülleri haline getirmişti. Mekke’de Dar’ül Erkam’da da eğitim vardı, Medine’de Mescidi Nebevi’nin duvarına bitişik olarak inşa edilen Suffa gölgeliği de talim terbiye ve eğitim için kurulmuştu. Hem eğitimi bu kadar değerli görmeseydi, savaş sonrası elindeki esirleri 10 kişiye okuma yazma öğretmek şartıyla salıverir miydi?

Kuran’ın ilk emriydi ‘Oku’. Ama biz aldandık, Kuran’ı ulaşılamayacak yerlere kaldırdık, oysaki O okunmak ve ders almak için gönderilmişti. Kuran’la birlikte hem özümüzü kaybettik hem de gelişmeyi ve ilmi zaman kaybı olarak kabullendik.

Şimdilerde diğer uluslar nezdinde tekrar bir otorite ve cazibe merkezi olmak için yapılması gerekenin halkı eğitmek olduğu gün gibi aşikar. Hal böyle iken yakın tarihimize göz attığımızda karşımıza öyle bir kahraman ve ardında yek vücut olmuş öyle bir ordu görüyoruz ki hayretler içinde kalmamak mümkün değil. Bu yiğit adam vatan ve millet sevdasını İslam anlayışıyla buluşturmuş, çözülmesi güç düğümlerle insanları birbirine kenetlemiş, ülkeler ve kültürler arasında yıkılması güç köprüler inşa etmişti ve etmeye de devam ediyor.

Bu kutlu ordunun erleri; Sibirya soğuklarından Asya steplerine, Amerika vadilerinden Afrika çöllerine kadar dünyanın dört bir yanına artlarına bakmadan koştu, ODTÜ Boğaziçi mezunu öğretmenler bir işçi gibi harç kardı, tuğla taşıdı, duvar ördü ve 170 küsur ülkeye okul açtılar. Gittikleri yerlerde insanlar için birer umut ışığı oldular; ailelerinden, vatanlarından, sevdiklerinden ayrılarak görünürde dünyevi hayatlarını yakmış ancak işin arka planında binlerce insanın hayatının aydınlanmasına bu ateş sayesinde vesile olmuşlardı. 

Tırnaklarıyla kazıyarak kurdukları bu cennet bahçelerinde bin bir renk ve milletten insana Türkçe öğrettiler, Türk kültürünü öğrenciler aracılığıyla ailelerine kadar sevdirmeyi başardılar. 12 yıldır süregelen Türkçe Olimpiyatları’nın bu çalışmaların en göz önündeki meyvesi olduğunu söyleyebiliriz. Amerika gibi bir ülkenin 3 eyaletinden sadece yerel seçmelere toplamda 5 bin civarı öğrencinin katıldığını kısa bir süre önce okumuştum. 

Binlerce genç ve çocuk her sene Türkiye’ye geliyor, Türkçe şarkılar söylüyor, şiirler okuyor, bizimle bizim kültürümüzü yaşıyor. Şimdi bir de bunun üzerine bu okulların bulundukları ülkelerin en gözde okulları, bu öğrencilerin o yörelerin en başarılı öğrencileri olduğunu ekleyin ve 15 sene sonrasını hayal edin. Bugün burada Türkçe şarkılar söyleyip koşuşturan o çocukların büyüyüp ülke yönetiminde söz sahibi oldukları günü düşünün…
Şimdilik sadece 170 ülke. 

Türkçe konuşabilen, Türkiye’yi seven Türk kültürüne aşık insanların söz sahibi olduğu 170 ülke…

Muhammet Demirci

Yorumlar (26)

sosyalist 10 Yıl Önce

fettullah gülenin reklamını yapmıssın.daha ilk yazında ne oldugunu beli etmişsin.yazık

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

kendimi gizleyecek ve fikrimi savunmayacak olsaydım bir yazı yazmanın ne manasi kalirdi ki? sosyalizm kelimesinde uzaklaşmış bir sosyalist var karşımda, her fikir benimsenmeyebilir ancak her hür fikir saygıyı hak eder

Demokrat 10 Yıl Önce

çok da güzel yazmış. bu okulların hiç göremedigim bir misyonunu anlatmış ve çok da başarılı olmuş. tebrikler

Wedat A. 10 Yıl Önce

kardeş yazının başında dini bilgi,kurandaki 'oku' emrinden,efendimiz döneminde eğitime verilen önemden bahsetmişsin ama yazını sonlandırmaya yakın türkçe ve türklük damarın tutmuş galiba :) yazıya başladığımda sonunun buraya bağlanacağını düşünmüyordum.yazıdan anladığım kadarıyla sözkonusu okullarda eğitim değil yalnızca öğretim var.türkçe..geleceğe yatırım da var biraz gibi.menfaat had safhada.bir ırkı üstün tutmak..bunların hiçbiri islamiyette olmaması gereken şeyler..yorumu görürsen benimle iletişime geçebilirsin.beni tanırsın.

vatansever 10 Yıl Önce

vallahi arkadaşım sende rumuzunla ne olduğunu ortaya koymuşsun,ben iki tarafada uzak olan bir milliyetçi,turancı olarak yazılan yazıyı genel olarak olumlu ve güzel buldum zaten bir sosyalistin hoşuna gidecek şeyler yazmıyor ,marksist leninist bir sözde komünist fakat dünyanın en büyük faşitlerinin zekaları bunu alamaz sizin demokrasi anlayışınız bu kendiniz çalar kendiniz söylersiniz cebiniz biraz para gördümü sosylizmi bir kenara koyup en kral kapitalist olursunuz önce fikre saygı duyacaksın öyle hemen fetullahçı deyip eleştirmeyeceksin yapılan güzel şeyleri alkışlayacaksın illaki herkes eline orak çekiçli bayrakla gezip kamu malına zarar vermekle olmuyor birazda memleket için birşeyler yapanları alkışlayın eleştiriyi acımasızca yapmayın

iğreniyorum 10 Yıl Önce

perde arkasında farklı şeyler konuşup, perde berisinde farklı tiyatrolar oynayanlardan tiksiniyorum. asıl amaçlarını gizleyip, insanlara hoş gelebilecek avuntularla oyalayanlardan nefret ediyorum. yüce dinimiz islamiyeti değiştirmeye çalışanlardan nefret ediyorum..

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

teşekkürler

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

islamiyette üstün irk yoktur haklisin. ama derdini anlatmak için devletler muvazenesinde söz sahibi olmak şarttır. osmanli gibi, endulus emevileri gibi, selahaddin eyyubiler gibi.tek güç silah da değildir. yorumunuz için teşekkürler..

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

yorumunuz için ve hoşgörünüz için teşekkürler

mrk 10 Yıl Önce

hayırlı olsun yeni yazılarınızı bekliyorum

fatih bülbül 10 Yıl Önce

muhammed seninle gurur duyuyor ve geleceğe daha umutlu bakıyorum selamlar

fatih 10 Yıl Önce

zoruna mı gitti bir okul da sen aç da bayrağımızı dalgalandır bakalım

Wedat A. 10 Yıl Önce

daha önceden bildiğim ve senin de onayladığın gibi o okullarda yalnızca dini bilgi verilmiyor değil mi? kutsal olarak kabul görülen arapça yerine türkçe öğretiliyor.ben bunun altında ne dert olabilir merak ediyorum.hangi derttir ki tüm dünyayı türkleştirmeye çalışarak o dert anlatmaya çalışılır?

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

teşekkürler

Derdiniz ne peki 10 Yıl Önce

derdini anlatmak için dedin ya derdiniz ne peki? amerika ve itrailin ılımlım islam projesini anlatmak mı dinlerrrr! arası diyaloğu anlatmak mı? ha nedir derdiniz bir duyalım bakalım! allah rızasını kazanmayı dert edinseydiniz keşke. ama para tatlı makam mevki hoş demi.. bu dünya hep böyle gitmez yeğen..

ALİ AVCI 10 Yıl Önce

bende senden iğrendim

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

ah be kardeşim evet para tatli bu yüzden işi gücü bırakıp çoluk çocuk peşinde koşuyoruz, para tatli bu yüzden burada çok rahat işle guzel paralar kazanabilecek insanlar 300 dolara afrika'nın asya'nin çöllerinde anasindan babasindan yarinden eşinden ayrı hem sicakla hem hicranla kavruluyor. memleketinde evinden milleti elestirmek kolay bi çık hele bi git sen de dilini dahi bilmedigin diyara parasiz pulsuz, sonra gel böyle konuş

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

hocam allah ebeden razi olsun, dualarinizi eksik etmeyin

hülya 10 Yıl Önce

gülenden gülen cemaatine mensup olanlardan artık nefret ediyorum.ülkeye ihanet eden 170 değil 570 ülke olsada gitseniz hiç bir anlam ifade etmiyor.kendi menfaatiniz için çalıştığınız ortaya çıktı.sakın himmet toplamaya çalışmayın.size verilen paralar yarın huzuru ilahide bir değer arzetmeyecek.çünkü götürüp makrube yediniz onlarla hristiyan okullarına yardım ettiniz.ayan beyan ortada.

Muhammet Demirci 10 Yıl Önce

ya ne diyeyim ki bahsettiğin haberi yapan kadin 3 gün sonra çıktı yanlış bilgi almışım dedi kimse bunu konuşmadı. o meseleyi bi arastirin bunca insanın hakkini ödeyemezsiniz

ALİ AVCI 10 Yıl Önce

ne o hirsizliğimizimi gördün yolsuzlukmu yaptik neden nefret ediyorsun maklubeyi̇ kendi paramizla yedik elhamdülillah yapilan işler ortada deni̇z feneri̇ yolsuzluktan yargilaniyor ama bi̇zi̇m ki̇mse yokmu derneği̇ tertemiz eğer allahtan korkuyorsan insanlari zan altinsa birakmadan önce düşün biraz

blal 10 Yıl Önce

muhammed arkadaşım sana bazı konularda katılıyorum. fakat cemaatin yurt dışında nasıl bir faaliyet gösterdiğini bu ülkede coğu eğti̇mli̇ ki̇şi̇ bi̇li̇yor ona bi̇r şey demeyeceği̇m ama yurti̇çi̇ndeki̇ faali̇yetleri̇pek hoş görülmeyecek noktadadir; çünkü bu ülkeyi̇ halk deği̇l cemaat ve di̇ğer diş güçler tarafindan yöneti̇li̇yor. yazin i̇çi̇n teşekürler...

karakartal 10 Yıl Önce

allah yolunuzu açik etsin milli ve manevi değerlerei ayakta tutmk için hizmet eden erlere selam olsun

??? 10 Yıl Önce

milli manevi değerler ayakta tutmak mı, milli manevi değerleri sömürmek mi?!!!!!

Çatlamasın o tohumlar 10 Yıl Önce

hani kuraklık oldu falan diye seviniyordunuz ya hah işte sizin o tohumlarınız da çatlamasın! kar altında tolu altında kalsın fitne fücur tohumlarınız!

ibrahim acar 9 Yıl Önce

sevgili muhammet yazini goz yaslarimla okudum.tesekkur ediyorum yigidim.senunle gurur duyuyorum.ve bu yazini yayinlayan bu haber sitesini de gonulden kutluyorum.ve bu gunden sonra bu siteyi takibim daha da sıklaşacak...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.