Kırkağaç İmam Hatip Lisesi mezunlarından olan ve şu an Azerbaycan Büyükelçisi olarak görev yapan Prof. Dr. Birol Akgün Kırkağaç’a bir ziyaret düzenledi.
Çok sevdiği Kırkağaç’a zaman zaman gelen Akgün, İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek bu yıl faaliyete giren Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Proje Sınıfını inceledi.
İlk olarak Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay’ı makamında ziyaret eden ve daha sonra ise İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulu’na geçerek burada öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Akgün hem öğrencilerle hem de öğretmenlerle sohbet etti.
Akgün’e bu ziyarette Kırkağaç Kaymakamı Zafer Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Boncuk ve aynı zamanda Akgün’ün de Kırkağaç İmam Hatip Lisesinden sınıf arkadaşı da olan Kırkağaç İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı İdris Tavşancı ve yönetim kurulu eşlik etti.
Ziyaret sonrası Azerbaycan Büyükelçisi Prof. Dr. Birol Akgün’e öğrenciler tarafından Kırkağaç kavunu ve zeytinyağı takdim edildi.
Ziyaret sonrası Kirkagac. Net’e bir açıklama yapan Kırkağaç İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Dernek Başkanı İdris Tavşancı “Türkiye Azerbaycan Bakü Büyükelçimiz, hemşerimiz Prof. Dr. Birol Akgün hocamız mezun olduğu Kırkağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İsmail Hakkı Gelenbevi İmam Hatip Ortaokulumuzu ziyaret etti. 1989 yılında Kırkağaç İmam Hatip Lisesinden mezun olan Büyükelçimiz Prof. Dr. Birol Akgün, Konya ve Ankara’da üniversitelerde uzun yıllar akademik görevleri bulunmuş, Türkiye Maarif Vakfı Başkanlığı yapmış kıymetli bir isimdir.
Yaklaşık 7 aydan bu yana da Azerbaycan Bakü Büyükelçiliği görevini yürütmekte. Bu ziyaret bizleri çok mutlu etti.
Azerbaycan Büyükelçimiz Prof. Dr. Birol Akgün hocamıza ziyareti nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” dedi.
HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)
,,,">