Yerel gazeteler ve medya, yayınlandığı bölgenin, gözü, kulağı, yanı başımızdaki tarihtir aynı zamanda. Yıllar sonra arşivlere ve yıllıklara baktığımızda artık geride kalmış yaşanmışlıklar, kişiler, olaylar, yazılar ve çiziler tekrar canlanır gözümüzde.
Hayatın akışı içinde, artık hayatta olmayan tanıdık çehreleri tekrar hatırlarız, bir medya arkeolojisinin içinde buluruz kendimizi.
Rahmetle andığımız Mehmet KAMOY’un kurduğu ve yönettiği YURT SESİ Gazetesi’nde Kırkağaç adeta ete ve kemiğe bürünür; bir Ege kasabasının sesi olur. Mehmet KAMOY’un ölümünün ardından bayrağı devralan İbrahim ALTAŞLI, son günlerine kadar gazeteyi özveriyle yaşatmıştır.
YURT SESİ ne yazık ki günümüzde artık yayınlanmıyor. Misyonunu tamamlamış bu gazetenin eski sayılarının ve topyekün arşivinin değerli bir hazine gibi toparlanması ve korunması gerekiyor. Bu konuda yerel yönetimin ve idari mercilerin hassasiyet göstermesi gerektiği kanısındayım.
1960’ların başında, Mehmet KAMOY, Gazetesinde ilkokul öğrencileri için bir köşe açmış, onları yazmaya özendirmişti. Benim de küçük bir şiirim yayınlanmıştı. İbrahim ALTAŞLI döneminde ise uzun yıllar “SANAT” ve “MÜZİK” köşelerinde yazılar yazmıştım.
Yerel gazeteciliği önemsiyorum.Hakan DEMİR’in yönettiği ve sevgili kardeşim Akın YAKIT’ın desteklediği KİRKAGAC.NET’i beğeniyle takip ediyorum. Yakında “KIRKAĞAÇ’A DAİR” adını verdiğim köşemde yazılarımı sizlerle paylaşacağım.
Alacağım potansiyel kitapların önce “Dizin / Fihrist” bölümüne bakarım, “KIRKAĞAÇ” maddesini gördüğüm anda o kitap benimdir artık… Yazıların konusu, içinden “KIRKAĞAÇ” geçen kitaplardan oluşacak. Yakında yayınlanacak ilk yazımın başlığına gelince;
“RADYO - GRAMOFON - TAŞ PLAK VE SÜHEYLA BEDRİYE”
KİRKAGAC.NET’te buluşmak dileğiyle..
MEHMET YAKIT
BAŞLARKEN…
Paylaş
Sefa öabuk 2 Ay Önce
Gayırlı olsun hocam
Şeref Özengi 2 Ay Önce
Ne kadar güzel bir haber. İçinde "Kırkağaç" geçen kitaplar konulu yazılarını merakla bekleyeceğiz. Selamlar, sevgili Mehmet Yakıt ağabeyime.
İdris Özkan 2 Ay Önce
Üniversite imtihanı için İstanbulda rahmetli Süheyla Bedriyenin evinde 1 hafta kalmıştım..Manevi kızı rahmetli Nazan abla çok iyi insanlardı.Mekanları cennet olsun inşAllah. Torunu Nükhet Uslu (Egeli) ve küçük torunu Denize sağlıklı mutlu nice yıllar diliyorum..
Aliye Evin Alnıaçık 2 Ay Önce
Mehmet sınıf arkadaşım.Yazılarını merakla bekliyoruz.Selamlar.