TMO İÇİN KIRKAĞAÇ DEĞİL AKHİSAR TERCİH EDİLDİ

Toprak Mahsulleri Ofisi için komşu ilçe Akhisar tercih edilirken, ilçemize gelme hayalleri ise başka baharlara kaldı.

TMO İÇİN KIRKAĞAÇ DEĞİL AKHİSAR TERCİH EDİLDİ

Uzun zamandır Kırkağaçlı çiftçilerin ümitle beklediği ve uzun uğraşlar verilen Toprak Mahsulleri Ofisi için komşu ilçe Akhisar tercih edilirken, ilçemize gelme hayalleri ise başka baharlara kaldı.

TMO’nin Akhisar’a açılacak olması ile ilgili Kirkagac. Net’e özel bir açıklama yapan Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı Emin Özarı “Belediye Başkanımız Üstün Dönmez ve İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Cihan Doğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin Kırkağaç'ta alım bürosu açması için büyük emek sarf ettiler.

Manisa Milletvekillerimizde sağ olsunlar yardımcı oldular fakat Kırkağaç'ta Belediyemize ait göstermiş olduğumuz mevcut depolar TMO’nun teknik depo kriterlerine uygun olmadığı için yani depo sorunundan dolayı ofis alım noktasını Kırkağaç'ta değil de Akhisar'da açmıştır.

Gönül isterdi ki Kırkağaçlı çiftçilerimiz kendi ilçelerinde ürünlerini satsın ama Manisa'ya gitmektense Akhisar'a gitmek bizim için daha kolay olacaktır. İleriki yıllarda Toprak Mahsulleri Ofisinin Kırkağaç'ta alım yapabilmesi için ilçemizde teknik şartlara uygun bir hububat deposu yapılması gerekmekte.
İnşallah ileriye doğru bu da gerçekleşirse buğday ve mısır hasatlarında ilçemizde toprak mahsulleri ofisimiz alım yapabilir” dedi.

Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez ise ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını hatta hiçbir ücret talep etmeden TMO’ya belediyeye ait depoda tahsis ettiklerini buna rağmen Akhisar siyasetinin daha ağır bastığını ve o nedenle Akhisar’ın tercih edildiğini söyledi.

HABER-FOTOĞRAF: HAKAN DEMİR(İHA)





















hakan demir

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faik Saik
Faik Saik - 2 ay Önce

Zaten Kırkağaç'a hiç bir şey gelmez.Olan yerler kapanıyor.Tekstil ve salça fabrikası kapandı.Akbank kapandı.Yakında dağ başındaki bir köye dönecek.91 den beri Kırkağaç'tayım ilerleme sıfır.Dibinden otoban geçiyor.Etrafına fabrikalar kurulmasına imkan verilse Soma'dan Akhisar'dan fazla gelişir Verimli ovası var.Ama sonuç gelişmemiş bir yerleşim yeri

SIRADAKİ HABER